Stephen King: 50 χρόνια συγγραφέας | Διήμερο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ

 


Διήμερο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ

αφιερωμένο στον Stephen King


Προβολή των κορυφαίων ταινιών

«Tελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ»

και  

«Νεκρωταφίο Ζώων»


Σάββατο, 28/9 & Κυριακή 29/9 , 21.45, Cine Άνεσις



Οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος και το Cine Άνεσις διοργανώνουν μία ξεχωριστή διήμερη κινηματογραφική εμπειρία που θέτει στο επίκεντρο τον Βασιλιά του Τρόμου, Stephen King, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια από τη κυκλοφορία του πρώτου του βιβλίου!

Ελάτε να μάθετε περισσότερα για το λογοτεχνικό έργο του
 Stephen King και να απολαύσετε τη ξεχωριστή προβολή των ταινιών:

  • «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ»: Σάββατο 28/9, 21.45

    Η ταινία που αγαπήθηκε περισσότερο από όλες, με βαθμολογία 9.2/10 (IMDb) από 2.5 εκατομμύρια χρήστες [Trailer εδώ]

  • «Νεκρωταφίο Ζώων»: Κυριακή 29/9, 21.45

    Η cult ταινία της δεκαετίας του ‘80 που στοίχειωσε μικρούς και μεγάλους [Τrailer εδώ]


Τις ταινίες προλογίζει η ομάδα του SpoilerAlert.gr: Τα πάντα για ταινίες, σειρές και κόμιξ, και του Podcast Pop Κάλτσα: Το απόλυτο podcast για την pop κουλτούρα! Ετοιμαστείτε για ένα διήμερο γεμάτο τρόμο, αγωνία και συγκίνηση!

Εισιτήρια εδώ: https://anesiscinema.store/ibooking93/shows.xhtml

*Tιμή εισιτηρίου 7
*Προπώληση εισιτηρίων online αλλά και στα ταμεία του σινεμά.

*Αντίτυπα εμβληματικών βιβλίων του Stephen King θα διατίθενται προς πώληση στο φουαγιέ του σινεμά.




Λίγα λόγια για τον Stephen King:


Ο Στίβεν Κινγκ είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της εποχής μας. Έχει γράψει πάνω από 65 μυθιστορήματα, 200 διηγήματα και δοκίμια, με πωλήσεις άνω των 350.000.000 αντιτύπων. Στα έργα του, πολλά από τα οποία έγιναν ταινίες ή σειρές, συγκαταλέγονται τα Σάλεμς Λοτ, Το Αυτό, Το Κοράκι, το έπος του Μαύρου Πύργου, Η Λάμψη, Το Πράσινο Μίλι, Μίζερι, Καρδιές στην Ατλαντίδα, Το Ινστιτούτο, The Outsider (Ο Ξένος), Εξύψωση, Ωραίες Κοιμωμένες (που έγραψε μαζί με τον γιο του, Owen King), Το παραμύθι, Κριστίν και Χόλι. Έχει τιμηθεί με τα βραβεία Bram Stoker και Locus, από τη Βρετανική, Αμερικανική και Διεθνή Ένωση Συγγραφέων Τρόμου, με το Μετάλλιο Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα και το Εθνικό Μετάλλιο των Τεχνών των ΗΠΑ, ενώ το 2016 τιμήθηκε από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου για το Σύνολο του Έργου του και το 2018 του απονεμήθηκε το σπουδαίο λογοτεχνικό βραβείο PEN. Επίσης, τα The Outsider (Ο Ξένος) και Το Ινστιτούτο κατέκτησαν την πρώτη θέση στα βραβεία Goodreads Choice, στην κατηγορία μυστηρίου και θρίλερ το 2018 και το 2019, ενώ το Χόλι κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία τρόμου το 2023. Στην ίδια κατηγορία ήταν υποψήφιο και το Μόνο αν μυρίζει αίμα το 2020. Ο Κινγκ ζει στο Μπάνγκορ του Μέιν με τη σύζυγό του, τη μυθιστοριογράφο Τάμπιθα Κινγκ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".