Ο Βαρόνος "Φ" (Φιάκας) στο Πτι Παλαί | Από τις 15 Δεκεμβρίου

 

Ο Βαρόνος «Φ» (Φιάκας)

Μια διασκευή στο έργο του Δημοσθένη Μισιτζή

Διασκευή - Σκηνοθεσία: Γιωργής Τσουρής, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

Από τις 15 Δεκεμβρίου στο Πτι Παλαί

 




Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ: https://www.more.com/theater/o-baronos-f-fiakas-sto-pti-palai/

 

Η δεύτερη παραγωγή του Πτι Παλαί ξεκινά τον Δεκέμβριο, με μία από τις πιο χαρακτηριστικές κωμωδίες της ελληνικής δραματουργίας. Ο Γιωργής Τσουρής και ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος διασκευάζουν και συν-σκηνοθετούν το έργο του Δημοσθένη Μισιτζή, δημιουργώντας μία παράσταση γεμάτη χιούμορ και καταιγιστικούς ρυθμούς. Ο Βαρόνος «Φ» (Φιάκας), κάνει πρεμιέρα στις 15 Δεκεμβρίου, με έναν εξαιρετικό θίασο, που ερμηνεύει ζωντανά τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης και αποτελείται από τους Θάνο Τοκάκη, Ηρώ Μπέζου, Θανάση Δόβρη, Ευαγγελία Καρακατσάνη και τον Γιωργή Τσουρή. Μαζί τους επί σκηνής, ο μουσικός Yoel Soto.

Ο Χαράλαμπος Πεταλούδης, γνωστός και ως Φιάκας, ζει στην Κωνσταντινούπολη με τον υπηρέτη του Γιάννη, κατάχρεος και κυνηγημένος από τους πιστωτές του. Στην ανάγκη του να ξεφύγει από τη φτώχεια καταστρώνει ένα σχέδιο: να παντρευτεί την όμορφη και πλούσια Ευανθία, για να εκμεταλλευτεί την περιουσία της προς όφελός του, αποκρύπτοντας τα χρέη του και την πραγματική του ταυτότητα. Της παρουσιάζεται λοιπόν ως πάμπλουτος Βαρόνος εκ Βερολίνου, που ζει στην Πόλη ινκόγκνιτο. Κι ενώ το σχέδιο προχωρά με επιτυχία, η αλήθεια κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να αποκαλυφθεί. Πώς θα καταφέρει να ξεφύγει ο Βαρόνος από όσους τον κυνηγούν;

Ο Βαρόνος «Φ» είναι μία ξέφρενη κωμωδία, γεμάτη παρεξηγήσεις, γλωσσικά παιχνίδια, συγκρούσεις και ανατροπές. Ωστόσο, μέσα από το σχήμα της κωμωδίας, σχολιάζει την υποκρισία της κοινωνίας και όσων αποζητούν με κάθε τρόπο μία ζωή που δεν μπορούν να υποστηρίξουν. Θίγει ακόμη την κρίση ταυτότητας στους ανθρώπους εν καιρώ οικονομικής και πολιτισμικής ένδειας, και την ψευδαίσθηση μεγαλείου, που ταλανίζει μια μεγάλη μερίδα του τότε και του τώρα νέου ελληνισμού.

 Το έργο του Μισιτζή είναι μια κωμωδία ηθών. Μια καυστική κωμωδία που σχολιάζει φαινόμενα και συμπεριφορές της εποχής της (1870), τα οποία απηχούν άμεσα και στις μέρες μας. Σε αυτή την νέα διασκευή του έργου, οι σκηνοθέτες επικεντρώνονται στο δίπολο αλήθεια και ψέμα. Στις αλήθειες που δεν τολμάει να πει κανείς ούτε στους άλλους αλλά ούτε και στον εαυτό του και στα ψέματα που κατασκευάζουν μια νέα, πλαστή πραγματικότητα. Τα ψεύδη που από αδυναμία και ανασφάλεια μπορεί κάποιος να στηρίζει μέχρις εσχάτων, γίνονται συχνά η οδός της καταστροφής και της προσωπικής του δυστυχίας. Οι κεντρικοί ήρωες της παράστασης, στην ανάγκη τους να υποδυθούν κάτι άλλο από αυτό που είναι - κάτι που θα τους κάνει σπουδαίους και πολύτιμους - κινδυνεύουν να χάσουν τα πραγματικά πολύτιμα. Και πάνω από όλα τον αληθινό και άδολο έρωτα.

 

Ταυτότητα της παράστασης:

Ελεύθερη διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιωργής Τσουρής – Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος
Σκηνικά – Σχεδιασμός Φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική: Νίκος Γαλενιανός
Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου
Κοστούμια: Αλέγια Παπαγεωργίου
Στίχοι τραγουδιών: Γιωργής Τσουρής – Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος
Βοηθός Σκηνοθετών: Κατερίνα Μεφσούτ 

Βοηθός σκηνογράφου: Βασιλική Ζωχιού

Βοηθός ενδυματολόγου: Νικολέτα Αναστασιάδου

 

Διανομή:

Βαρώνος / Φιάκας: Θάνος Τοκάκης

Ευανθία: Ηρώ Μπέζου

Γιάννης: Γιωργής Τσουρής

Κοκκώνα Φρόσω: Ευαγγελία Καρακατσάνη

Καζαμίας: Θανάσης Δόβρης

Πατήρ Σώτος: Yoel Soto

 

Ο Βαρόνος «Φ»

Κάθε Σάββατο στις 18:00, Κυριακή και Δευτέρα στις 21:00

Την περίοδο των Χριστουγέννων υπάρχουν αλλαγές στις ώρες, λόγω εορταστικού προγράμματος.

Τιμές εισιτηρίων: Α’ Ζώνη: 22€ - μειωμένο 16€ | Β΄Ζώνη-Εξώστης: 18€ -μειωμένο 16€

Προπώληση: https://www.more.com/theater/o-baronos-f-fiakas-sto-pti-palai/

 

Ακολουθήστε τους λογαριασμούς του Πτι Παλαί στα social media, για πρωτότυπο περιεχόμενο και ενημερώσεις:

 

Facebook: Petit Palais Athens

Instagram: @petitpalaisathens

TikTok: @petitpalaisathens 

YouTube: @Ptipalai

 

 

Θέατρο Πτι Παλαί, Ριζάρη 24, Παγκράτι

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".