Εκδόσεις Κέδρος | Νέες Κυκλοφορίες | Σεπτέμβριος 2024

 

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ
ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ Π. Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ Π. Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΝΤΙΚΡΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ
 
Ο ποιητής και η μούσα του είναι ένα θέμα τόσο παλιό όσο και η ίδια η ποίηση. Στις Αντικριστές Πολιτείες του Ιωάννη Π.Α. Ιωαννίδη, οι δυο ήρωες διαλέγονται και σιωπούν, τολμούν τα πάντα και διστάζουν σε όλα, ερωτεύονται μέχρις εσχάτων και μισούνται έως θανάτου, ενώ ταξιδεύουν με ιλιγγιώδεις γεωγραφικούς και ψυχολογικούς ρυθμούς σε πόλεις πραγματικές, μυθικές, και φανταστικές. Θα συναντηθούν άραγε ποτέ; Ο καθένας τους κουβαλάει πολλαπλές ιδιωτικές πραγματικότητες, ενώ η επίσημη πραγματικότητα γύρω τους συνθλίβει απάνθρωπα ανθρώπους και ερημοποιεί κοινωνίες με τρόπους πρωτόγνωρους. Ανάμεσά τους ένας αφηγητής, αποστασιοποιημένος καταγράφει το πάθος και τα πάθη, ενώ οι δυο ήρωες χάνονται ο ένας μέσα στον άλλον, ο ένας χωρίς τον άλλον, αχώριστοι και για πάντα χωρισμένοι – ο ποιητής και η μούσα του.
 
Σελ.: 192 | Τιμή: 15.00 ευρώ | ISBN: 978-960-04-5479-6 | Έγχρωμο φωτογραφικό υλικό
 

Με μεγάλη χαρά, σας ανακοινώνουμε ότι όλα τα έργα του σημαντικού λογοτέχνη Γιώργου Ιωάννου θα επανεκδοθούν από τις εκδόσεις μας με νέα εξώφυλλα.
ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΘΡΗΝΟΣ

 
Τα δεκατρία πεζογραφήματα του Επιτάφιου θρήνου γράφτηκαν από τον Γιώργο Ιωάννου στην Αθήνα. Το ομώνυμο πεζογράφημα, που δίνει τον τίτλο στο βιβλίο, είναι ένα κείμενο που αγαπήθηκε πολύ – περιέχει όχι μόνο το ύφος και το ήθος, αλλά και την εξέλιξη της γραφής του Ιωάννου.
 
Σελ.: 168 | Τιμή: 12.50 ευρώ |
ISBN: 978-960-04-5462-8

 
Η ΜΟΝΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
Η ΜΟΝΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

 
Τα δεκαεφτά κείμενα της Μόνης κληρονομιάς κυκλοφόρησαν στις αρχές του 1974 – δηλαδή τους τελευταίους μήνες της δικτατορίας –, γι’ αυτό υπάρχουν στο βιβλίο υπαινιγμοί για την πολιτική κατάσταση, καθώς και η εναντίωση στο καθεστώς της εποχής.
 
 
O ΜΙΧΑΗΛΟΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΝΙΚΟΛΗΣ
O ΜΙΧΑΗΛΟΣ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

 
Στη μεγάλη πείνα, η συχωρεμένη η γιαγιά είχε στην αυλή ελεύθερη τη μοναδική κότα της γειτονιάς π’ απόμεινε… Κάπως έτσι αρχίζουν οι ιστορίες του Νίκολη [...] Μεταφέρουν τον αναγνώστη σε χρόνια περασμένα και μιλούν για γειτονιές, σπίτια, ανθρώπους, που άλλαξαν από τότε ή που χάθηκαν.
 
Επίμετρο: Παύλος Α. Ζάννας |
Σελ.: 112 | Τιμή: 12.50 ευρώ |
ISBN: 978-960-04-5454-3
(Πρώτη έκδοση: 1983)

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ...
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ
ΡΥΤΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ
ΡΥΤΙΔΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ

 
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
ΤΑΣΟΣ ΒΟΥΤΣΕΛΑΣ
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

Μια βουβή κραυγή απέναντι στη μελλοθάνατη φύση μας

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".