DAVE GROHL - ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΣΤΙΓΜΩΝ. Μια ροκ ιστορία ζωής από τους Nirvana στους Foo Fighters και ακόμα πιο μακριά…

 


DAVE GROHL
ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΣΤΙΓΜΩΝ 

Μια ροκ ιστορία ζωής από τους Nirvana 
στους Foo Fighters
και ακόμα πιο μακριά…

Αφού απέρριψε τις προτάσεις να αναθέσει τη συγγραφή ενός βιβλίου για τη ζωή και την καριέρα του σε τρίτους ή να εκδώσει μια ντουζίνα συνεντεύξεις με το πρόσωπο του στο εξώφυλλο, ο Dave Grohl εξομολογείται τις αναμνήσεις του, από το σετ ντραμς από βρόμικά μαξιλάρια στo παιδικό του δωμάτιο στο Βόρειο Σπρίνγκφιλντ, ως τη συμμετοχή του στους Nirvana και τη δημιουργία των Foo Fighters, το τζαμάρισμα με τον Iggy Pop και τα συναπαντήματα με το πάνθεο της ροκ σκηνής.

Διασχίζοντας τα προάστια της Βιρτζίνια παρέα με τους παιδικούς του φίλους, τον πρώτο του έρωτα και τους συνοδοιπόρους του από τις τοπικές μπάντες, σκαρφαλώνει τελικά στην κορυφή της grunge σκηνής κατακτώντας παγκόσμια φήμη. Στις περιπετειώδεις και προσωπικές ιστορίες του παρελαύνουν μύθoi της ροκ, θρυλικά μουσικά στέκια της Αμερικής, η οικογένεια και οι κόρες του, ενώ μια ολόκληρη εποχή που σηματοδοτεί την παγκόσμια μουσική ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας. 



Ο Dave Grohl είναι μουσικός, τραγουδιστής, συνθέτης και σκηνοθέτης. Ήταν ο ντράμερ των Nirvana και αργότερα ο ιδρυτής των Foo Fighters, στους οποίους συνεχίζει να τραγουδάει, να παίζει κιθάρα και να γράφει τα περισσότερα τραγούδια.
Eίναι μέλος του Rock & Roll Hall of Fame τόσο με τους Nirvana όσο και με τους Foo Fighters και έχει κερδίσει 16 Grammy και 2 Emmy ως σκηνοθέτης.

Το βιβλίο "Συλλέκτης Στιγμών" ήταν #1 στη λίστα των best seller των New York Times, ενώ το περιοδικό Variety και η εφημερίδα ΝΜΕ το ανάδειξαν ως ένα από τα καλύτερα μουσικά βιβλία της χρονιάς. Οι πωλήσεις του παγκοσμίως ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια. 


Πρωτότυπος τίτλος : THE STORYTELLER : Tales of Life and Music Μετάφραση  :  Πάνος Τομαράς
Σελίδες 376 
Εκδότης: Οξύ 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".