"Το σκουλαρίκι της Μπαγιάν" - Παγκόσμια ημέρα των ζώων! 4 Οκτωβρίου!

 Το σκουλαρίκι της Μπαγιάν

Παγκόσμια ημέρα των ζώων! 4 Οκτωβρίου! 



4 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Κι όμως. Μόνο κάποιος ανενημέρωτος, αφελής ή αθεράπευτα αισιόδοξος  μπορεί να πιστεύει πως υφίσταται στην πραγματικότητα ημέρα ευζωίας των ζώων, τη στιγμή που οι αριθμοί περιστατικών κακοποίησης αυξάνονται διαρκώς με τις εικόνες βίας  που αντικρίζουμε  να μην αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού. Δυστυχώς οι συνθήκες διαβίωσης στο δρόμο ή σε ένα από τα πολλά καταφύγια-φυλακές ή σε χώρους, που τα ζώα χρησιμοποιούνται απλά και μόνο, ως  εναλλακτική αντικαθιστώντας το σύστημα ασφαλείας,  γίνονται όλο και πιο σκληρές.

«Το σκουλαρίκι της Μπαγιάν» είναι η ιστορία της Μπαγιάν που γεννήθηκε "εκεί έξω" και  πέρασε πολλά. Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο c.d, «Σκύλος στο Δρόμο» που κυκλοφορεί από την General Music/Reload, με εννέα  κομμάτια που αφορούν αδέσποτους σκύλους ή σκύλους στα καταφύγια, σε στίχους της Γιόλας Αργυροπούλου και συνθέσεις των Γιώργου Κωνσταντινίδη και Ιωάννας Εμμανουήλ. Η Ιωάννα Εμμανουήλ ερμηνεύει τα τραγούδια, με τη συμμετοχή του Γεράσιμου Ανδρεάτου, της Ευαγγελίας Αποστολάκου και της Νεανικής  Χορωδίας του Αθηναϊκού Ωδείου.

Ακούστε το τραγούδι στο YouTube ΕΔΩ

Αρκετοί είναι ίσως αυτοί που έβλεπαν (και δεν μιλούσαν) ένα μικρό ανυπεράσπιστο ημίαιμο κοκόνι, σε μια  απόμακρη παραλία της Εύβοιας να τρέχει σχεδόν καθημερινά να σωθεί από μια παρέα  εφήβων που είχαν θεωρήσει ότι είχαν βρει τον τέλειο κινούμενο στόχο! Οι σκοπευτές,  ευτυχώς για εκείνη, δεν ήταν τόσο καλοί στο σημάδι και το μόνο που κατάφεραν - μετά από άπειρες προσπάθειες - ήταν  να της προσθέσουν μια μικρή  σφαίρα από αεροβόλο στο αυτί, σήμα κατατεθέν ενός κόσμου, που έμαθε να ξεσπά τ’ απωθημένα του στον αδύναμο. Η σφαίρα - σκουλαρίκι απομακρύνθηκε από κτηνίατρο, η μικρή φοβισμένη τετράποδη υιοθετήθηκε και   ήδη έχουν περάσει 10 χρόνια συμβίωσης με κηδεμόνα. Παρόλα αυτά και ενώ έχει όλα όσα μπορεί να σκεφτεί ένας άνθρωπος ότι χρειάζεται ένα οικόσιτο ζώο προκειμένου να νιώθει ασφάλεια και ικανοποίηση, εξακολουθεί κάποια βράδια, να ξυπνά τρέμοντας από εφιάλτες,  ξαναζώντας προφανώς εκείνες τις σκηνές και ηρεμώντας μόλις λίγα λεπτά αργότερα, με ψιθύρους αγάπης και μια  αγκαλιά.

Το σκουλαρίκι της Μπαγιάν δυστυχώς "φοριέται πολύ" και εξακολουθεί να είναι τάση. Ακριβώς για αυτό, το τραγούδι της,  παίζεται αφιερωμένο σε αυτήν, όπως και σε κάθε ψυχή που ενώ γιορτάζει, έχει ή κινδυνεύει να έχει, μια ανάλογη  εμπειρία.

Μέρος των εσόδων του cd "Σκύλος στο Δρόμο" διατίθεται σε φιλοζωικές δράσεις.

Το  c.d διατίθεται στην Reload (Ακαδημίας 81, Αθήνα, τηλ. 2103801464), ηλεκτρονικά στο  site  του καταστήματος και κατόπιν παραγγελίας σε όλα τα δισκοπωλεία, τόσο  για ιδιώτες  μεμονωμένα όσο και για  φιλοζωικούς συλλόγους, μαζικά.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".