Η Magenta Art Team μιλάει στο Open Mind

 


1. Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το Athens Horror Film Festival και ποια ήταν τα κύρια κίνητρα πίσω από την απόφαση να φέρετε ένα φεστιβάλ τρόμου στην Αθήνα;

Μαρία : Η ομάδα μας θέλει να βοηθάει νέους δημιουργούς να αναδείξουν την δουλειά τους, είμαστε και εμεις νέοι στον χώρο άρα ξέρουμε πολύ καλά ποσό δύσκολο είναι!  Φέραμε ένα φεστιβάλ τρόμου συγκεκριμένα γιατί ο τρόμος είναι κάτι που λειπει από την Ελλάδα, έχουμε πολλούς horror fans αλλά λίγες ελληνικές παραγωγές τρόμου άρα τι καλύτερο μέσα στο Halloween να φέρουμε ένα θεματικό φεστιβάλ.

Λυδία: Στην Αθήνα μπορουμε να πουμε οτι τον τελευταίο καιρό ο τρόμος είναι... της "μόδας". Όταν η συνεργάτιδα μου πρότεινε να κάνουμε το φεστιβάλ στην αρχική του μορφή δηλαδή μόνο με ταινίες μικρού μήκους, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε πως μπορουμε αυτό να το εξελίξουμε και να προσφέρουμε σε όλους τους επισκέπτες την απόλυτη εμπειρία τρόμου και μάλιστα λίγο πριν από το Χάλογουιν.

2. Το φεστιβάλ στοχεύει στην ανάδειξη νέων δημιουργών ταινιών τρόμου. Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν αυτοί οι δημιουργοί στην Ελλάδα και πώς το φεστιβάλ τους υποστηρίζει;

Λ: Ήταν χαρα μας να συνεργαστούμε με νέους δημιουργους καθώς και εμείς είμαστε μια σχετικά νέα εταιρία παραγωγης. Το μεγαλυτερο εμπόδιο των νέων στις μέρες μας είναι η έλλειψη ευκαιριών. Έχουμε όλοι μια τάση να μενουμε σε αυτά που ξέρουμε και να μην "ρισκάρουμε" με κάτι που δεν γνωρίζουμε.

Μ: Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι δημιουργοί είναι το «καινούργιο» δεν έχει συνηθίσει ο κόσμος να βλέπει παραγωγές τρόμου από νέα άτομα ιδιαίτερα απο Έλληνες, άρα μπορεί να την προσπεράσουν. Εμεις σαν ομάδα πιστεύουμε στις ταινίες των παιδιών, άρα και μόνο αυτο είναι μια μεγάλη υποστήριξη. Τους δίνουμε τη δυνατότητα προβολής της ταινίας σε μεγαλύτερο κοινό και εννοείται αν το θελήσουν μπορούμε να προσφέρουμε την βοήθεια μας στις επόμενες παραγωγές τους !

3. Πώς επιλέχθηκαν οι ταινίες που θα προβληθούν; Υπήρχαν συγκεκριμένα κριτήρια για τη συμμετοχή των δημιουργών στο φεστιβάλ;

Μ: Το κριτήριο μας ήταν ένα! Ο θεατής να τρομάξει, να νιώσει ανατριχίλα. Όλες οι ταινίες που μας έστειλαν τα παιδιά μας προκαλούσαν αυτά τα συναισθήματα σε μεγάλο βαθμό! Όλες οι ταινίες είναι εξαιρετικές. 

4. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα διαδραστικό Horror Show. Τι μπορούν να περιμένουν οι επισκέπτες από αυτή την εμπειρία και ποιοι είναι οι στόχοι σας από αυτή την ενότητα;

Λ: Το horror show είναι αυτό για το οποιο ανυπομονώ από όλα τα δρώμενα. Θέλουμε να προσφερουμε την απόλυτη εμπειρία τρόμου στους παρευρισκόμενους με μια πιο... διαδραστική εκδοχή. Το horror show θα έχει στοιχεία escape room καθώς οι συμμετέχοντες θα πρεπει να ζήσουν την ιστορία και να βοηθήσουν βρίσκοντας στοιχεία ώστε να φτάσουν στο τέλος και να ανακαλύψουν την αλήθεια. Παράλληλα μια ομάδα ηθοποιών θα έχουν ως μόνο τους στόχο να κάνουν την εμπειρία των συμμετεχόντων όσο πιο έντονη και "ζωντανή" γίνεται.

Μ: Το διαδραστικό horror show θα είναι η απόλυτη εμπειρια τρόμου, οι μεγαλύτεροι φόβοι των θεατών θα ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια τους! Η διάδραση αυτή θα έχει και ένα escape room, ένα παιχνίδι απόδρασης δηλαδή κάτι το οποίο θα κορυφώσει την αγωνία των θεατών.

5. Ποιες είναι οι καινοτομίες που φέρνει το Athens Horror Film Festival σε σύγκριση με άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Ελλάδα;

Μ: Οι ταινίες που θα προβληθούν δεν είναι από μεγάλους παραγωγούς ή κάτι που έχουμε δει ήδη! Θεωρώ πως αυτό είναι το καλύτερο νέο στοιχείο που έχει το φεστιβάλ μας! 

6. Ποιο ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίσατε κατά την οργάνωση του φεστιβάλ και πώς το ξεπεράσατε;

Μ: Μας ήταν αρκετά δύσκολο να βρούμε έναν χώρο που θα πιστέψει στην ιδέα μας και θα μας δώσει την δυνατότητα να το διοργανώσουμε! Το νους όμως πίστεψε σε εμας και είμαστε χαρούμενες για αυτό. 

Λ: Το να είσαι μια νέα παραγωγη στον χώρο ειδικά στην Ελλάδα είναι πολυ δυσκολο. Ήταν μεγάλη πρόκληση για εμάς να βρουμε ένα θέατρο που θα στεγάσει το φεστιβάλ μας και ευχαριστουμε πολυ το θέατρο Νους για την εμπιστοσυνη που μας δείχνουν.

7. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα quiz βασισμένο σε κλασικές ταινίες τρόμου και έναν διαγωνισμό στολών. Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσω αυτών των διαδραστικών δραστηριοτήτων;

 Λ: Το φεστιβάλ απευθυνεται σε ανθρωπους που αγαπάνε τον τρόμο σε ότι μορφή έρχεται. Σε ανθρώπους που αγαπάνε το σασπένς και τον ενθουσιασμό που προσφέρει ο τρόμος και θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα event όπου θα μπορέσουν να τα ζήσουν όλα αυτά.

Χριστίνα: Το κουίζ είναι ένας πολύ ωραίος, δημιουργικός και ευχάριστος τρόπος ο κόσμος να ελέγξει τη γνώση του πάνω στην ιστορία του κινηματογράφου, συγκεκριμένα στο είδος του τρόμου . Αλλά ακόμα κι αν δε γνωρίζουν κάτι , είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να το μάθουν.

Μ: Μέσα από τον διαγωνισμό στολών θελουμε να περάσουμε την δημιουργικότητα και να αφήσουμε τον κόσμο να χτίσει τον δικό του χαρακτήρα! Μέσα από το quiz θελουμε να δώσουμε στους horror fans ένα ακόμα κίνητρο να θυμηθούν  τις αγαπημένες τους ταινίες.

8. Πώς θεωρείτε ότι το φεστιβάλ θα επηρεάσει την ελληνική κινηματογραφική σκηνή τρόμου και τις παραγωγές στο συγκεκριμένο είδος;

Μ:  ευελπιστούμε το φεστιβάλ να γίνεται κάθε χρόνο από εδώ και πέρα! Άρα με αυτόν τον τρόπο κάθε χρόνο οι δημιουργοί θα φτιάχνουν νέες ταινίες με σκοπό να προβληθούν στο ετήσιο φεστιβάλ, και έτσι οι παραγωγές τρόμου στη Ελλάδα θα ανθήσουν σιγά σιγά. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Χ: . Πιστεύουμε ότι μπορεί να εξελίξει το είδος αυτό στην Ελλάδα. Οι δημιουργοί θα είναι μαζί μας στο φεστιβάλ και θα μοιραστούν την ιδέα πίσω από το έργο τους και κάποιες τεχνικές που χρησιμοποίησαν. Θα είναι μια ευκαιρία για ανοιχτή συζήτηση , ανταλλαγή ιδεών , τεχνικών και γιατί όχι και νέων συνεργασιών.

9. Τι είδους ανταπόκριση έχετε λάβει μέχρι τώρα από το κοινό και τους δημιουργούς σχετικά με το φεστιβάλ;

Λ:  Οι συμμετοχές από δημιουργους που θέλουν να προβάλουν τις ταινίες τους ήταν πολυ μεγαλυτερη απ'οτι περιμεναμε. Και η υποστήριξη από ανθρώπους του χώρου είναι πολυ σημαντική για εμάς στο εγχείρημα μας.

 Χ: Οι δημιουργοί ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στο αίτημα να προβληθούν τα έργα τους στο φεστιβάλ και να γίνει αυτή η εκδήλωση . Σιγά σιγά έχει αρχίσει να ανταποκρίνεται και ο κόσμος θετικά και ευελπιστούμε η απήχηση να γίνει ακόμα μεγαλύτερη . Ωστόσο καταλαβαίνουμε το δισταγμό του κόσμου καθώς είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.

Μ: Μόλις κάναμε το open call μέσα στις επόμενες μέρες είχαμε αρκετές ταινίες, δεν θα σας πω ψέμματα ήταν κάτι που με τρόμαζε, γιατί γνώριζα πολύ καλά πως οι ταινίες τρόμου δεν είναι εύκολο να γυριστούν! Πάλι καλά όμως είχαμε αρκετη ανταπόκριση! Η προπώληση έχει ξεκινήσει και ο κόσμος ανταποκρίνεται αρκετά καλά! 

10. Ποια είναι τα μακροπρόθεσμα σχέδιά σας για το Athens Horror Film Festival; Σκοπεύετε να το καθιερώσετε ως ετήσιο θεσμό και να διευρύνετε τις δραστηριότητές του στο μέλλον;

Μ: Όπως προανέφερα θελουμε το φεστιβάλ να γίνεται κάθε χρόνο, όσο περναει ο καιρός θελουμε να προσθέτουμε και καινούργια πράγματα, ενα από τα επόμενα μας βήματα είναι να έχει διδακτικό χαρακτήρα! 

Χ: Θα θέλαμε πολύ να γίνει ένα ετήσιο γεγονός , ίσως και παραπάνω από μια φορά το χρόνο , γιατί πιστεύουμε ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να συγκεντρωθούν νέοι καλλιτέχνες , να δείξουν το έργο τους και να ανταλλάξουν ιδέες. Μακάρι να γίνει .

Λ: Είναι στα σχέδια μας εφόσον το εγχείρημα της φετινής χρονιάς έχει επιτυχία και απήχηση στο κοινό να το καθιερώσουμε ετήσιο "θεσμό". Θα είναι χαρά μας.

11. Τι θα συμβουλεύατε τους νέους δημιουργούς που θέλουν να μπουν στον χώρο του κινηματογράφου τρόμου; Ποιες είναι οι δεξιότητες που θεωρείτε πιο σημαντικές για να διακριθούν σε αυτό το είδος;

Χ: Να ξεκινήσουν . Η αρχή είναι το πιο δύσκολο σημείο , μετά από αυτό ακολουθούν αμέτρητοι πειραματισμοί, αποτυχίες , επιτυχίες και φυσικά η πρόοδος . Να εμπιστεύονται τον εαυτό τους , τη φαντασία τους και να μην αφήνουν το φόβο να κυριαρχεί . Η υπομονή και η επιμονή τους θα ανταμειφτούν.

Μ: Θα τους έλεγα μόνο ένα πράγμα! Να πιστεύουν στους εαυτούς τους και τα όνειρα τους, όλα είναι πιθανά με θέληση και αγάπη. Για να διακριθείς σε αυτό το επίπεδο πιστεύω χρειάζεται πρώτα από όλα να γνωρίζεις εσυ ο ίδιος τους φόβους σου! Εγώ γράφω και σκηνοθετώ τις ταινίες μου με βάση τους δικούς μου φόβους σε αρχικό στάδιο! 

12. Υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο μήνυμα που θέλετε να περάσετε στους λάτρεις του τρόμου που θα παρακολουθήσουν το φεστιβάλ φέτος;

Μ: Εύχομαι να το αγαπήσουν όπως εμεις, και να δώσουν μια ευκαιρία σε όλα τα ταλαντούχα παιδιά που θα λάβουν μέρος στο φεστιβάλ μας και όχι μόνο! 

Λ :Αυτό που θέλουμε είναι οι παρευρισκόμενοι να διασκεδάζουν με την ψυχή τους και να τρομάξουν -με τον καλυτερο τρόπο παντα- και να μείνουν ικανοποιημενοι από την εμπειρία τους.

13. Ποιο ήταν το πιο ανατριχιαστικό ή αξιοσημείωτο σημείο στην οργάνωση του φεστιβάλ μέχρι τώρα;

Λ: Έχουμε περασει πολυ όμορφες στιγμές και στην διοργάνωση των μεταμφιέσεων αλλά και στα γυρίσματα των διαφημιστικών και της ταινίες μας. Είναι απίστευτο πως λίγο ειδικό μακιγιάζ μπορεί να μεταμορφώσει έναν άνθρωπο και το πως η νυχτα κάνει τα πάντα να δείχνουν πιο τρομακτικά και απειλητικά. Δεν ήταν λίγες οι φορές κατά την διάρκεια των γυρισμάτων που φοβήθηκα βλέποντας την συνάδελφο μου.

Μ: Ένα πράγμα θα πω…horror show…δεν είστε έτοιμοι για αυτό! 

14. Η Magenta Art Team φαίνεται να κάνει το ντεμπούτο της στον χώρο των φεστιβάλ με το Athens Horror Film Festival. Ποιες είναι οι μελλοντικές καλλιτεχνικές σας βλέψεις και πώς σκοπεύετε να αναπτυχθεί η ομάδα σας στο μέλλον;

Μ: Ως ομάδα θελουμε να ανεβάσουμε αρκετές δικές μας παραγωγές στο άμεσο μέλλον και φυσικά να ξανά κάνουμε το φεστιβάλ τρόμου!

Λ: Βασική μας επιθυμία είναι η συνεργασία με ανθρώπους οι οποιοι έχουν την όρεξη και το μεράκι να ασχοληθουν με τις μελλοντικές μας δράσεις με το ίδιο ενδιαφέρον δείχνουμε και εμείς που λατρεύουμε αυτο που κανουμε.


Της Αλεξίας Βλάρα, 27/9/2024 


 Το Φεστιβάλ



Η ομάδα magenta σε συνεργασία με το θέατρο noūs

διοργανώνει το horror film festival. Το φεστιβάλ

έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα

στην Αθήνα. Οι νέοι δημιουργοί των ταινιών του

φεστιβάλ σας υπόσχονται να νιώσετε ανατριχίλα! Είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τους μεγαλύτερους σου φόβους; Όταν πέφτει το σκοτάδι εύχεσαι να είσαι μονος…να είσαι σίγουρος πως εκεί δεν θα είσαι!


Το horror film festival δίνει το πάτημα σε νέους

δημιουργούς ταινιών τρόμου να αναδείξουν την δουλειά

τους. Αν αγαπάς τον τρόμο και περνάς συνέχεια την

ώρα σου βλέποντας short films εδώ είναι το κατάλληλο

μέρος για εσένα. Δίνουμε ραντεβού 19.10.2024 στο

θέατρο νους, το φεστιβάλ είναι μόνο μια ημέρα και

πίστεψε με…δεν θες να το χάσεις!



        

       Το Φεστιβάλ

Trailer: https://youtu.be/CGCERjiWVmU


Π ρ ό γ ρ α μ μ α  Φ ε σ τ ι β ά λ


Οι πόρτες ανοίγουν 17.00, ώρα έναρξης 18.00!

18.00-19.00: horror show

19.00-21.00: προβολές ταινιών τρόμου

21.00-23.00: Quiz βασισμένο στις αγαπημένες σου ταινίες

τρόμου. Και όχι μόνο….

Horror show: Μια διαδραστική εμπειρία τρόμου, οι χειρότεροι σου φόβοι θα

είναι μπροστά σου…δεν θα μπορείς να κρυφτείς

Προβολές ταινιών τρόμου:

DArk Tales 5- Deadly Tattos, Αγγελοπουλου Αλεξάνδρα

Diexodos- Όλγα Στάλλογλου, Μαρκέλλος Πλακίτσης

Honor Crimes- Χάρης Γεωργιάδης

Together…Forever- Κωνσταντίνος Παυλόπουλος

The night at the theatre- Νίκος Ψαρρός

A girl plays with a knife- Νίκος Ψαρρός

Red Noise-Κυριακή Φράγκου

Dream no more-Αργύρης Λογοθέτης

Οι ψίθυροι του ποταμού- Αντιγόνη Κετσετσή

Kraanium-Massive Piles of festering remains

Clowning around- Magenta

Quiz: Ένα quiz βασισμένο σε κλασικές ταινίες τρόμου που όλοι αγαπήσαμε και

διαγωνισμός καλύτερης στολής από cosplayers

Διάρκεια Φεστιβάλ: 6 ώρες

Προπώληση εισιτηρίων: TICKETSERVICE


- τηλεφωνικά: 2107234567

- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Χώρος Διεξαγωγής:

ΘΕΑΤΡΟ NOŪS

Διεύθυνση: Τροίας 34, Αθήνα 11255 (5’ λεπτά από το σταθμό του

ηλεκτρικού «Βικτώρια»)

Τηλέφωνα: 210 8237 333, 690 7105 203, 694 4130 219

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".