Εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ | Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ (1974-2020) | ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. ΒΛΑΣΣΗΣ

 




ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. ΒΛΑΣΣΗΣ

Η επίδραση των θεσμικών παρεμβάσεων

στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας (1974-2020)

Πρόλογος: ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


ΣΕΙΡΑ: Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - 12


 
H ανάπτυξη των πολιτικών υγείας αποτελεί διαχρονικά ένα βασικό πεδίο ερευνητικών πρωτοβουλιών και ταυτόχρονα μία υψηλή προτεραιότητα της (παγκόσμιας) συζήτησης για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων και αγαθών. Παρουσιάζει, μάλιστα, ιδιαίτερη σημασία για χώρες όπως η Ελλάδα, που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διαρθρωτικά προβλήματα και στρεβλώσεις σε σχέση με την οργάνωση, λειτουργία και χρηματοδότηση του Κοινωνικού Κράτους.
Η ανά χείρας Μελέτη επικεντρώνεται στο ρυθμιστικό πλαίσιο του Ελληνικού Συστήματος Υγείας από την έναρξη της μεταπολίτευσης μέχρι την λήξη της οικονομικής κρίσης του 2008 που έπληξε πολύ έντονα τη συνοχή της Ελληνικής κοινωνίας. Υιοθετεί μία γνήσια ανθρωποκεντρική προσέγγιση των πολιτικών υγείας, εξασφαλίζοντας στον αναγνώστη άμεση πρόσβαση σε πρωτογενείς πηγές και κρίσιμα δεδομένα για τις διαδικασίες θεμελίωσης και ανάπτυξης του μεταπολιτευτικού μοντέλου προστασίας της υγείας του πληθυσμού.
Στο πλαίσιο αυτό, η έκδοση απευθύνεται στους σχεδιαστές και τα στελέχη του Ελληνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και στους μελετητές των σύνθετων διαστάσεων των πολιτικών υγείας. Αποτελεί, παράλληλα, χρήσιμο εργαλείο τεκμηρίωσης όχι μόνο για τους εκπαιδευτικούς, ερευνητές και σπουδαστές των πολιτικών υγείας, αλλά και για όλους όσους εμπλέκονται ή θα εμπλακούν στις αναπόφευκτες (πολιτικές και ρυθμιστικές) διαδικασίες για την δημιουργία ενός προσβάσιμου, οικονομικά προσιτού, ανθεκτικού και συμπεριληπτικού μοντέλου προστασίας της υγείας στη χώρα μας.
ISBN 978-960-02-4367-3, Σχήμα 17x24, Σελίδες 348, Βάρος(g) 457,
Τιμή: €22,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Έκδοση Αθήνα 2024
 
Ο συγγραφέας
Ιωάννης Ν. Βλάσσης (Κέρκυρα, 1959) είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με μεταπτυχιακές σπουδές και Διδακτορικά Διπλώματα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και Universite Paul-Valery Montpellier III. Εργάζεται εδώ και 35 χρόνια σε επιτελικές θέσεις της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης (Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Υπουργείο Γεωργίας, Υπουργείο Εμπορίου, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, Υπουργείο Υγείας) και την περίοδο αυτή υπηρετεί ως Υπηρεσιακός Γραμματέας στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Διαθέτει πλούσια μελετητική και εκπαιδευτική εμπειρία στα πεδία της δημόσιας διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της δημόσιας υγείας, της απασχόλησης και της κοινωνικής φροντίδας. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του επικεντρώνονται στην ανάπτυξη των συστημάτων υγείας και την συμβολή τους στην οικονομική και κοινωνική συνοχή. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, κεφάλαια και βιβλία σε θέματα δημόσιας διοίκησης και πολιτικών υγείας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".