Παραστάσεις στο Ον Off Studio: Oκτώβριος 2024

 

Event | Παραστάσεις στο Ον Off Studio: Oκτώβριος 2024

 

Το Ον Off Studio (2020- ) είναι ένας χώρος δημιουργίας και έρευνας Μουσικής και άλλων Τεχνών. Εκεί στεγάζεται η καλλιτεχνική οµάδα της συνθέτριας, performer, αυτοσχεδιάστριας Νεφέλης Σταµατογιαννοπούλου.

 

https://ovoffstudio.gr/event-directory/




 

 

 

 

-Τρίτη 01 Οκτωβρίου 21.00

Isabel Anders & Nefeli Stam. Live στο Ov Off Studio

 

Δύο καλλιτέχνιδες από τον χώρο της σύγχρονης μουσικής και του αυτοσχεδιασμού, η Isabel Omara Espichicoque Anders και η Νεφέλη Σταματογιαννοπούλου, θα παρουσιάσουν μια παράσταση μουσικού διαλόγου και δημιουργίας, στην Αθήνα.

Μετά το ντουέτο τους, οι δύο καλλιτέχνιδες προσκαλούν αυτοσχεδιαστές της Αθήνας / συνεργάτες του Ον Off, να συμμετάσχουν σε ένα τρίτο, ολιγόλεπτο σετ, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συνδιαλλαγούν μαζί τους σε ένα ανοιχτό πλαίσιο δημιουργικού αυτοσχεδιασμού.

 

κρατήσεις | πληροφορίες https://fienta.com/2-sets-104566

https://ovoffstudio.gr/event-directory/

 

…………………………..

 


Κυριακή 6 Οκτωβρίου 21.00

Zappak Label Showcase Event

Με Δήμητρα Κουστερίδου, Χάρη Παζαρούλα και Leo Okagawa

 

Η Ιαπωνική δισκογραφική εταιρεία Zappak γιορτάζει τα 2 χρόνια παρουσίας της στον

χώρο της πειραματικής μουσικής, με μια μοναδική συναυλία σόλο καλλιτεχνών, στο

Ov Off Studio. Στον κατάλογο της εταιρείας συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η Δήμητρα Κουστερίδου (live electronics), με την πρόσφατη κυκλοφορία του δίσκου scattering theories in D#, καθώς και ο Χάρης Παζαρούλας (κοντραμπάσο), με την κυκλοφορία του δίσκου TRANSCENDENCE I, οι οποίοι και θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά, μέρος της προσωπικής τους δισκογραφικής δουλειάς. Επιπρόσθετα, ο ιδρυτής της δισκογραφικής Leo Okagawa (electronics), θα πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση στην Αθήνα, με ένα σετ αυτοσχεδιαζόμενης ηλεκτρονικής μουσικής.

 

κρατήσεις | πληροφορίες: https://fienta.com/2-sets-104570

https://ovoffstudio.gr/event-directory/

 

Link: https://zappak.bandcamp.com/

 

…………………..

 

 

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 21.00

FLORENCE CATS & DIANA

 

Μια μοναδική βραδιά πειραματικής μουσικής με το δίδυμο καλλιτεχνών Diana Duta / DIAN (ηλεκτρονικά, field recordings, φωνή) και  Florence Cats (προετοιμασμένο theremin, αναλογικά αντικείμενα, φωνή), καθώς επίσης  το δεύτερο σετ μας θα είναι ανοιχτό σε αυτο σχεδιαστές / improvisers που ζουν  στην Αθήνα!

Η μουσική τους ταλαντεύεται ανάμεσα σε ambient, noise, αυτοσχεδιασμό και spoken word, δημιουργώντας έναν ήχο γεμάτο εκπλήξεις και συγκινήσεις.

Το πιο πρόσφατο έργο τους, “Like a soliloqui” (2024), αποτελεί μέρος του φεστιβάλ Somewhere in between A-Z, επιμελημένο από το Lumpen Art Radio.

 

κρατήσεις|πληροφορίες: https://fienta.com/2-sets-104707

https://ovoffstudio.gr/event-directory/

 

Links:https://dianaduta.com/

https://florence-cats.com/

 

…………………….

 

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 21.00

Clio K & Deve Golitin live at Ov Off Studio

 

Η μουσική συνάντηση των Clio K και Deve Golitin αντλεί έμπνευση από μια πληθώρα επιρροών, συνδυάζοντας στοιχεία τζαζ, κλασικής μουσικής και παγκόσμιας μουσικής.

Οι δύο καλλιτέχνες, επηρεασμένοι από θρυλικές μορφές όπως οι John και Alice Coltrane, Claude Debussy, Erik Satie, Ravi Shankar και Bill Laswell, δημιουργούν ένας ηχητικό κόσμο γεμάτο πειραματισμό και φαντασία.

Η σύμπραξη της άρπας με τη viola da gamba δημιουργεί ένα συναρπαστικό ηχητικό τοπίο. Οι Clio και Deve, ως δύο εξαιρετικοί αυτοσχεδιαστές, πλάθουν μουσικά έργα που αναδύουν έναν ιδιαίτερο, ατμοσφαιρικό ήχο, με έμφαση στην ελευθερία της έκφρασης και τη βαθιά αίσθηση αρμονίας.

 

κρατήσεις|πληροφορίες:https://fienta.com/2-sets-105029

https://ovoffstudio.gr/event-directory/

 

Links:https://cliok.eu/

 

…………………

 

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου  21.00

Βασίλης Ρούπας Project v_r_o_u (vital_resilient_organic_unity): Περιβαλλοντική Ηλεκτρονική Μουσική

 

Πρόκειται για ένα έργο σε εξέλιξη, που διαμορφώνεται σταδιακά μέσα από τις ζωντανές εμφανίσεις. Με επιρροές από Ιάπωνες περιβαλλοντιστές όπως ο Hiroshi Yoshimura (Wet Land) και ο Takashi, και αναφορές σε συγγραφείς όπως η Όλγα Τοκάρτσουκ (Οδήγησε το αλέτρι σου πάνω από τα οστά των νεκρών), το έργο επεκτείνει θέματα και αισθητικές προηγούμενων έργων μου όπως το Climate Change Trilogy (2017) και το Takeshi Fumimota – Adjuster (2023).

 

κρατήσεις|πληροφορίες: https://fienta.com/2-sets-104682

https://ovoffstudio.gr/event-directory/

 

Links:https://vassilisroupas.bandcamp.com/album/climate-change-trilogy

 

………………………

 


Κυριακή 20 Οκτωβρίου 21.00

AMAN!!! Με τους Τάσο Στάμου και Θοδωρή Ζιάρκα Live στο Ov Off Studio

 

Το ντούο δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 2015 και συνθέτει σε ένα μουσικό σώμα τις κοινές αγάπες των δυο μουσικών τόσο για τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό όσο και για τη ρεμπέτικη παράδοση (κυρίως αυτή που είναι λιγότερο διαδεδομένη).

Τα περφόρμανς τους αποτελούν παράδοξα υβρίδια μεταξύ των φαινομενικά αντίθετων αυτών ειδών σε ένα σόου που αντανακλά την ανάγνωση της παραδοσιακής τραγουδοποιίας μέσα από ένα εξαιρετικά συγχρονο μουσικό λεξιλόγιο.

Την παράσταση θα ανοίξει με ιεροφαντική πρόθεση ο πρωτοποριακός εικαστικός και ηχητικός καλλιτέχνης Πάνος Χαραλάμπους, με ένα λεκτικό και ηχητικό περφόρμανς κομμένο και ραμμένο για την περίσταση.

 

κρατήσεις | πληροφορίες: https://fienta.com/2-sets-104708

https://ovoffstudio.gr/event-directory/

 

Links:https://www.discrepant.net/product/aman-aman2/

https://panoscharalambous.com/

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".