Χριστίνα Μάνη - Η εντυπωσιακή μουσικός που έρχεται από το Χόλυγουντ και ενώνει σύγχρονους ρυθμούς με κλασικά ηχοχρώματα.

 

Χριστίνα Μάνη: 

Η ταλαντούχα μουσικός που έρχεται από το Χόλυγουντ και εντυπωσιάζει με τη μουσική της 

 

Η πιανίστα και συνθέτης σύγχρονης ορχηστρικής μουσικής Χριστίνα Μάνη, μας παρουσιάζει το νέο της ονειρικό κομμάτι Sunset Prelude. 



Ένα ορχηστρικό για πιάνο και έγχορδα εμπνευσμένο από τα μαγικά χρώματα του δειλινού. 
Αν στο Crescent Heights, το προηγούμενο κομμάτι της αποτυπώθηκε η σύγκρουση με το κατεστημένο, οι τάσεις φυγής και τα έντονα αντικρουόμενα συναισθήματα, στο νέο αυτό κομμάτι εξερευνεί  τις εκφάνσεις της αγάπης σε αρμονία με τη φύση. Κάτι που αποτυπώνεται και στο video όπου η Χριστίνα Μάνη παίζει πιάνο μέσα στη θάλασσα, συμβολίζοντας την αρμονία και τη δύναμη ενώ οι χορευτές βρίσκονται στην ακτή και συμπληρώνουν τον “κύκλο”, απεικονίζοντας την γείωση και τη σύνδεση με το συναίσθημα και τη γη. 

Το Sunset Prelude έχει έντονο κινηματογραφικό χαρακτήρα, απρόβλεπτες εναλλαγές συναισθημάτων, ντύνοντας τις μοναδικές εικόνες που γεννά η μουσική στο μυαλό του καθενός μας. 

Η Χριστίνα  Μάνη ξεκίνησε τις σπουδές της στη μουσική από την ηλικία των τεσσάρων ετών και είχε πάντα πάθος να μοιράζεται τη μουσική με άλλους ανθρώπους. 
Σπούδασε μουσική και θέατρο στην περίφημη Ακαδημία Μουσικής και Δραματικών Τεχνών του Λονδίνου (LAMDA).
Έζησε για χρόνια στο Λος Αντζελες όπου και συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις και σε κινηματογραφικές ταινίες.
Πρόσφατα βρaβευτηκε για το  τραγούδι “Crescent Heights” με το βραβείο «Best song» στο NYFA (New York Film Awards) στην Νεα Υόρκη και «Best Sounds and Music» στο Wildsound Festival στο Καναδά.


Το Sunset Prelude προλογίζει το άλμπουμ που ετοιμάζει αυτό  τον καιρό. 

Eνορχήστρωση, παραγωγή: Χρήστος Ξενάκης
Φωνητικά: Καλλιόπη Μητροπούλου, Δωτεινή Κώστοπούλου 
Κυκλοφορεί ψηφιακά από την Hidden Track Records. 

Δείτε το video 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".