Νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 Μόλις κυκλοφόρησαν

 


ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Για παιδιά από 2 ετών

Σειρά: Τα πρώτα μου βιβλία με παζλ
Ενώστε τα κομμάτια του παζλ και μάθετε ένα σωρό πράγματα!
 
Μεταφορικά μέσα του Μάθιου Όλντχαμ
εικονογράφηση: Ελίζα Φέρο
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Άγρια ζώα του Μάθιου Όλντχαμ
εικονογράφηση: Ελίζα Φέρο
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Δύο όμορφα κουτιά που περιέχουν 4 παζλ 4 κομματιών, καθώς και ένα βιβλίο με στοιχειώδεις πληροφορίες για το κάθε θέμα (άγρια ζώα / μεταφορικά μέσα).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της σειράς.


Νέα σειρά: Διαβάζω και παίζω
Παίξτε μπίνγκο και φιδάκι και διασκεδάστε με τα ζώα της φάρμας και τους δεινόσαυρους!
 
Για παιδιά από 3 ετών

Μπίνγκο στη φάρμα της Ρόμπιν Γκέιλ
εικονογράφηση: Σάρα Γουέιντ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Για παιδιά από 5 ετών

Φιδάκι με τους δεινόσαυρους της Ρόμπιν Γκέιλ
εικονογράφοι: Σάρα Γουέιντ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Μια νέα σειρά με βιβλιο-παιχνίδια. Τα κουτιά περιέχουν όλα τα απαραίτητα για το κάθε επιτραπέζιο παιχνίδι (μπίνγκο / φιδάκι) καθώς και ένα βιβλιαράκι 24 σελίδων με ερωτήσεις και απαντήσεις για το κάθε θέμα (ζώα της φάρμας / δεινόσαυροι).
 

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για παιδιά από 4 ετών

Αχ, Όλιβ! της Λίαν Τσο
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Με όπλο ένα πινέλο, η καταπληκτική Όλιβ μάς θυμίζει ότι η τέχνη δεν έχει όρια.
 
Ένα αστείο αλλά και ανατρεπτικό βιβλίο για τη δημιουργικότητα ενός κοριτσιού, της μικρής Όλιβ, που ξεφεύγει από την αυστηρή παράδοση των γονιών της, διάσημων καλλιτεχνών, για να προσθέσει στον κόσμο μια πολύχρωμη πινελιά με το δικό της μοναδικό στιλ.
 
«Ακαταμάχητο. Χαρούμενο. Γεμάτο ζωντάνια!»
ΑΝΤΡΕΑ ΜΠΕΪΤΙ, συγγραφέας
 
«Μια ιστορία με εκπληκτική εικονογράφηση, γεμάτη ζωντάνια, χιούμορ και συναίσθημα, που μας θυμίζει ότι η τέχνη δεν έχει όρια».
ΡΟΥΘ ΤΣΑΝ, συγγραφέας και εικονογράφος
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

 
Λούσι: Ένα διαφορετικό καλωσόρισμα του Πάτο Μένα
μετάφραση: Δέσποινα Δρακάκη

Η Λούσι, που είναι καινούρια στην τάξη, θα μας κάνει να αναρωτηθούμε: Πόσο μοιάζουμε και πόσο διαφέρουμε μεταξύ μας;
 
«Στο σχολείο ήρθε ένα καινούριο κορίτσι. Η δασκάλα μάς λέει ότι πρέπει να είμαστε ευγενικοί μαζί της, όμως είναι τόσο παράξενη! Πώς να την καλωσορίσουμε σωστά;»
Τα παιδιά της τάξης της προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να κάνουν τη Λούσι να νιώσει σαν όλους τους άλλους μαθητές. Κι αυτό δεν είναι εύκολο γιατί η Λούσι είναι πολύ διαφορετική, ενώ οι υπόλοιποι είναι όλοι ίδιοι… Ή μήπως όχι;
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Για παιδιά από 5 ετών
 
Σειρά: Οι Mαχητές του Ντάο
Υπόθεση Κόκκινος Φάκελος της Ελένης Ανδρεάδη 
εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης

Ένας τεράστιος κίνδυνος για τον κόσμο μας προ των πυλών. Οι Μαχητές του Ντάο σας προσκαλούν να δράσετε παρέα.
 
Ο κόσμος μάς χρειάζεται και οι Μαχητές του Ντάο επιστρέφουν για τρίτη φορά, να φέρουν ισορροπία στον πλανήτη και μας προτρέπουν να γίνουμε μέρος της αλλαγής που χρειάζεται για ένα καλύτερο μέλλον.
 
Η περιβαλλοντολόγος και βραβευμένη με Κρατικό Βραβείο συγγραφέας Ελένη Ανδρεάδη στο νέο της βιβλίο μάς προσκαλεί να ζήσουμε καλά, με σεβασμό στον εαυτό μας, στους άλλους και στον πλανήτη. Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων βιβλίων της σειράς «Οι Μαχητές του Ντάο», έρχεται η νέα περιπέτεια με τίτλο Υπόθεση Κόκκινος Φάκελος, που ευαισθητοποιεί τα παιδιά από 5 ετών για το θέμα της πλαστικής ρύπανσης, ένα ζήτημα που αφορά όλους/ες μας. Μια οικολογική σειρά, που εμπνευσμένη από τη φιλοσοφία του Ντάο παροτρύνει τα παιδιά να βοηθήσουν στη σωτηρία του πλανήτη. 
 
Ο Του και η Ντι είναι δυο αδέρφια που πάνε σε ένα διαφορετικό σχολείο, στη σοφίτα του σπιτιού τους. Εκεί κάθε Σάββατο μαθαίνουν πώς να είναι μαχητές: οι Μαχητές του Ντάο, που υπερασπίζονται την ισορροπία στον πλανήτη. Δάσκαλός τους είναι ο Κινέζος παππούς τους και ταξιδιώτης του χρόνου, ο Σίφου.
Στη νέα τους υπόθεση, οι Μαχητές του Ντάο λαμβάνουν έναν κόκκινο φάκελο με μυστηριώδεις οδηγίες από τον Σίφου, ο οποίος σύντομα εξαφανίζεται. Μια νέα φίλη θα τους αποκαλύψει έναν τεράστιο κίνδυνο για τον κόσμο μας, αλλά και το μυστικό ενός σοφού γέροντα που μπορεί να τον σώσει. Σύντομα, τα παιδιά θα γνωρίσουν ένα πανάρχαιο ζώο της θάλασσας που απειλείται. Προλαβαίνουν όμως να αλλάξουν τα πάντα πριν από την Κινέζικη Πρωτοχρονιά;
 
Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει παράρτημα με πληροφορίες και δραστηριότητες. Επιπλέον, πειράματα, ιδέες και υλικό δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται σε QR code.
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα δύο προηγούμενα βιβλία της σειράς:
  1. Υπόθεση Ηλιακό Τσάι 
  2. Υπόθεση Λυπημένο Πάντα
 

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 10 ετών

Σειρά: Ιστορίες που ζεις δυνατά
Η Ρουμπίνη των Δασών της Λίνας Μουσιώνη
εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Ένα αγόρι χωρίς κιθάρα και δύο αδελφές θα συναντηθούν σε μια συναυλία και η περιπέτεια ξεκινά. 
 
Κάτι παράξενο συμβαίνει στη Ρουμπίνη. Κλείνεται συνεχώς στο δώματιό της, δε μιλά, δεν παίζει. Αγνώριστη έχει γίνει. Η Σμαράγδα ανησυχεί. Είναι σίγουρη πως η αδελφή της έχει άσχημα μπλεξίματα. Όλα τα στοιχεία που κατάφερε να συγκεντρώσει εκεί οδηγούν. Δυστυχώς είναι αρχηγός ολόκληρης συμμορίας. Είχε από μικρή το «μικρόβιο». Η Σμαράγδα δεν μπορεί να αφήσει την αδελφή της μόνη. Βάζει τα δυνατά της και καταφέρνει να γίνει και εκείνη μέλος. Τι ετοιμάζουν άραγε; Ποιος θα είναι ο στόχος; Ένα αγόρι χωρίς κιθάρα, μια μικρή αδελφή και μια μεγάλη θα συναντηθούν σε μια συναυλία γεμάτη δράση και περιπέτεια.
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της Λίνας Μουσιώνη που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. 
 

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Για παιδιά από 5 ετών

Ο πρώτος μου εικονογραφημένος άτλας της Κάθριν Μπρουτσόνε
εικονογράφηση: Στου Μακλίλαν
μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου

Ο ιδανικός άτλας για να γνωρίσουν και να αγαπήσουν οι μικροί γεωγράφοι τον κόσμο που μας περιβάλλει.
 
Ήρθε η ώρα για εξερεύνηση! Με τη βοήθεια αυτού του εικονογραφημένου άτλαντα, τα παιδιά θα απολαύσουν το ταξίδι σε όλες τις ηπείρους, μαθαίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για τα ζώα, τα φυτά, τα αξιοθέατα και τα προϊόντα τους. Θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τους χάρτες και να αξιοποιήσουν την εικονογράφηση, για να αποκτήσουν πολλές γνώσεις και να καλλιεργήσουν βασικές δεξιότητες.
Μαζί με τις πληροφορίες δίνονται απλές δραστηριότητες για να ασκηθεί το παιδί στην ανάγνωση των χαρτών. Στο τέλος υπάρχει γλωσσάρι γεωγραφικών όρων και κατάλογος των χωρών.
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".