ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΤ ΧΕΙΓΚ

 

Η πολυαναμενόμενη νέα κυκλοφορία του Matt Haig, μετά το best seller των 9.000.000 αντιτύπων Μεσάνυχτα στη βιβλιοθήκη με τίτλο Αβάσιμη ζωή, έρχεται στα ελληνικά στις 24 Οκτωβρίου, σε μετάφραση της Άννας Παπασταύρου.
Πρόκειται για ένα μεγαλόκαρδο παραμύθι για ενήλικες με επίκεντρο την αποδοχή του εαυτού και του άλλου – μια βαθιά κατάφαση στη ζωή. Μουσική, επιστήμη (μαθηματικά, αστροφυσική), λογοτεχνία είναι σαν οδοστάτες στον δρόμο της ηλικιωμένης ηρωίδας του Χέιγκ η οποία ξεπερνά τα όρια της ηλικίας και της εμφάνισης που κανείς στερεοτυπικά θα περίμενε.
Περιγραφή

«Αυτό που μοιάζει με μαγεία δεν είναι παρά ένα κομμάτι της ζωής που εμείς δεν κατανοούμε ακόμα...»

Όταν η συνταξιούχος μαθηματικός Γκρέις κληρονομεί ένα σπιτάκι σ' ένα νησί της Μεσογείου από μια ξεχασμένη φίλη, δεν μπορεί να κατανικήσει την περιέργειά της. Φτάνει στην Ιμπίθα, με ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή, χωρίς τουριστικό οδηγό και χωρίς κανένα σχέδιο. Στους κακοτράχαλους λόφους και στις χρυσές αμμουδιές των Βαλεαρίδων, η Γκρέις αναζητά απαντήσεις για τη ζωή της φίλης της, αλλά και για το πώς αυτή τελείωσε. Αυτό που θα ανακαλύψει είναι πιο παράξενο και από το πιο τρελό όνειρό της. Για να βουτήξει ωστόσο σ' αυτή την απίθανη πραγματικότητα, η Γκρέις πρέπει πρώτα να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της.

Μια ιστορία γεμάτη θαύματα και ξέφρενες περιπέτειες με θέμα τη μεταμορφωτική δύναμη που έχει κάθε νέο ξεκίνημα στη ζωή.
Οι αναγνώστες θα αναρωτηθούν για θέματα όπως η απιθανότητα της ζωής και η αποδοχή του εαυτού μας και θα λατρέψουν την αξιαγάπητη Γκρέις που ανακαλύπτει ξανά τον εαυτό της μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι.

Το μυθιστόρημα θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 30 χώρες.

Είναι ήδη best seller τόσο στη Μ. Βρετανία όσο και στις ΗΠΑ.
Έγραψαν για το βιβλίο

Το σοφό και συγκινητικό μυθιστόρημα του Χέιγκ είναι ταυτόχρονα ιστορία μυστηρίου, αγάπης και φαντασίας, καθώς και μια ερωτική επιστολή προς τον πλανήτη μας. Μας δείχνει ότι είναι πιθανό να διαλύσουμε τα στεγανά που έχουμε δημιουργήσει, να συλλάβουμε συνδέσεις που πριν μας ήταν κρυμμένες και να εκτιμήσουμε τη ζωή σε όλο της το μεγαλείο, και αυτό ίσως είναι το σημαντικότερο δώρο που μας προσφέρει.
The Guardian

Η γραφή του Χέιγκ είναι όπως πάντα σίγουρη και ελκυστική.
Independent

Ένα υπέροχο μυθιστόρημα με πλούσια φαντασία, που θα σας εμφυσήσει ξανά τον ενθουσιασμό μπροστά στο θαύμα της ζωής.
Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ηθοποιός
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:
Ο ΜΑΤ ΧΕΪΓΚ (1975) είναι Βρετανός συγγραφέας βιβλίων για παιδιά και ενηλίκους. Τα έργα του, μεταξύ των οποίων το απομνημόνευμα Λόγοι να μείνεις ζωντανός και το βραβευμένο μυθιστόρημα Πώς να σταματήσεις τον χρόνο, έχουν βρεθεί στην κορυφή της λίστας των μπεστ σέλερ τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ. Το παιδικό του βιβλίο Το αγόρι που το είπαν... Χριστούγεννα μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστές τους Μάγκι Σμιθ και Τζιμ Μπρόντμπεντ. Το μυθιστόρημά του ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, αγαπήθηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, διακρίθηκε ως το δημοφιλέστερο μυθιστόρημα του 2020 στην ψηφοφορία των αναγνωστών του Goodreads, έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στον κινηματογράφο. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν το μυθιστόρημα ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ και το μη μυθοπλαστικό ΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟ.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε τον συγγραφέα στο Χ @matthaig1, στο Instagram @mattzhaig ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του www.matthaig.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".