Διαβάσαμε και προτείνουμε: “Μαύρο γκλίτερ”

 Διαβάσαμε και προτείνουμε ανεπιφύλακτα το “Μαύρο γκλίτερ” της αγαπημένης συγγραφέως Βίκυς Μωραγιάννη, ένα βιβλίο με στοιχεία μαύρης κωμωδίας, αλλά και κοινωνικού δράματος.

Η Σιμόνη, πρώην ραδιοφωνική παραγωγός και νυν μακιγιέζ στο γραφείο τελετών της οικογένειάς της, μόνο μια συνηθισμένη κοπέλα δεν είναι. Αγαπάει τη ζωή, θέλει να προσφερει χρώμα και ζωντάνια στους γύρω της και το μαύρο το κρατά μονο για την ίδια. Η Σιμόνη έχει ένα ιδιαίτερο και σπάνιο χάρισμα: μπορεί να ακούσει τους νεκρούς, οι οποίοι συνομιλούν μαζί της από τον άλλο κόσμο.

Τι θα συμβεί όταν ο Λεωνίδας, ο οποίος απεβίωσε προσφάτως, ζητά από την ίδια να ανακαλύψει τον δολοφόνο του; Ένα νέο, απρόσμενο ταξίδι ξεκινά για την κοπέλα, η οποία καλείται να κυνηγήσει το φως και να βγει από τα σκοτάδια της. Ένα άρτιο βιβλίο, γραμμένο από την ιδιαίτερη πένα της Βίκυς Μωρογιάννη με ένα τέλος που φέρει κάθαρση και συγκίνηση στον αναγνώστη. Θετικό πρόσημο: η ρέουσα πλοκή και οι διαδοχικές ανατροπές! Και το… μαύρο γκλίτερ που πέφτει σαν ασημοσκονη και αλλάζει τα πράγματα προς το καλύτερο! 

Της Αλεξίας Βλάρα, 30/9/2024

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".