Νέα βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 Μόλις κυκλοφόρησαν


ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
 
Μπαουμγκάρτνερ του Paul Auster
μετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη

Το τελευταίο αριστούργημα του Paul Auster. Μια στοχαστική ιστορία για την αγάπη, τη μνήμη και την απώλεια.
 
Η ζωή του Σάι Μπαουμγκάρτνερ έχει καθοριστεί από τη βαθιά, διαρκή αγάπη του για τη γυναίκα του, την Άννα, που σκοτώθηκε σε ένα ατύχημα στη θάλασσα πριν από εννιά χρόνια. Τώρα, στα εβδομήντα ένα του, ο Μπαουμ­γκάρτνερ συνεχίζει να παλεύει για να ζήσει χωρίς εκείνη. Το μυθιστόρημα ξετυλίγεται μέσα από τις μνήμες και τις ιστορίες που αναδύονται, πηγαίνοντάς μας πίσω στο 1968, όταν γνωρίστηκαν ο Σάι και η Άννα, άφραγκοι φοιτητές στη Νέα Υόρκη, και στην παθιασμένη τους σχέση, διάρκειας σαράντα ετών, ενώ στη συνέχεια επιστρέφουμε στα νεανικά χρόνια του Μπαουμγκάρτνερ στο Νιούαρκ και στον πολωνικής καταγωγής πατέρα του, ιδιοκτήτη ενός καταστήματος ρούχων και αποτυχημένο επαναστάτη.
 
Γεμάτο συμπόνια και οξυδέρκεια, με τη διεισδυτική ματιά του Paul Auster, που ξέρει να εντοπίζει την ομορφιά στις πιο εφήμερες και μικρές στιγμές της καθημερινής ζωής, το μυθιστόρημα θέτει το εξής ερώτημα: Γιατί θυμόμαστε για πάντα κάποια πράγματα ενώ άλλα τα ξεχνάμε; Σε ένα από τα πιο λαμπρά έργα του ο Paul Auster απαθανατίζει ολόκληρες ζωές.
 
«Ο Auster καταφέρνει μέσα σε πολύ λίγες σελίδες να μιλήσει για τόσο πολλά».
Kirkus Reviews
 
«Ένα σφιχτοδεμένο μυθιστόρημα για την αγάπη, τη μνήμη και το πένθος από τον Paul Auster, τον σπουδαίο συγγραφέα που έχει χαρακτηριστεί ως “ένας από τους μεγάλους Αμερικανούς στιλίστες της εποχής μας”».
The New York Times
 
«Ο Μπαουμγκάρτνερ αποδεικνύεται συναρπαστικός και αξιαγάπητος, επειδή έχει την ικανότητα να εξετάζει την ιστορία του – από πού προήλθε, τι έχει βιώσει, πού έχει καταλήξει. Ένας θρίαμβος».
Los Angeles Times
 
«Μια βαθιά μελέτη του χαρακτήρα ενός άντρα του οποίου τα χρόνια διαμορφώνονται από το πένθος και τη μνήμη. Απολαυστικό».
Publishers Weekly
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία του Paul Auster που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
 
 
Ραντεβού κατά συρροή του L.M. Chilton
μετάφραση: Σοφία Τάπα

Η αναζήτηση του τέλειου συντρόφου μπορεί να αποδειχθεί θανατηφόρα… Το πιο διασκεδαστικό θρίλερ που θα διαβάσετε φέτος!
 
Γκουέν Τέρνερ, 29 ετών.
Επιχειρηματίας και barista μερικής απασχόλησης.
Της αρέσουν: τα podcast με αληθινά εγκλήματα, τα τυρογαριδάκια (όσο πιο πορτοκαλί τόσο καλύτερα), οι εμμονικές επισκέψεις σε εφαρμογές γνωριμιών.
Δεν της αρέσουν: τα διήμερα χανγκόβερ, οι άνθρωποι που περιγράφουν τον εαυτό τους ως επιχειρηματίες… και να ανακαλύπτει πως το τελευταίο της φλερτ ήταν ένας κατά συρροή δολοφόνος (μάλλον αυτό έπρεπε να το βάλει πρώτο στη λίστα).
Λένε πως ο ρομαντισμός έχει πεθάνει, αλλά αν η Γκουέν δεν καταφέρει να πιάσει τον μυστηριώδη δολοφόνο που έχει βάλει στο στόχαστρο κάθε άντρα με τον οποίο έχει βγει ποτέ ραντεβού, θα πεθάνουν πολλοί περισσότεροι.
Ένα ανατρεπτικό, γρήγορο και ξεκαρδιστικό μυθιστόρημα για τις ονλάιν γνωριμίες και τα ραντεβού κατά συρροή…
 
«Σαν η Μπρίτζετ Τζόουνς ξαφνικά να πρωταγωνιστεί στο Scream! Δολοφονικά έξυπνο!»
Rupert Holmes
 
«Σπάνια η δολοφονία είναι τόσο αστεία! Το διάβασα με τη μία, οι σελίδες γυρνούσαν μόνες τους».
Rachael Blok
 
«Ο Chilton φωτίζει με μαύρο χιούμορ την κακή συμπεριφορά των αντρών και τον έρωτα στην εποχή του διαδικτύου».
Kirkus
 
«Μια αστεία και πρωτότυπη κωμωδία ηθών… Ένα συναρπαστικό whodunnit».
Morning Star
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
 
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
 
Δύναμη και βία στην εφηβεία του Νίκου Σιδέρη
Μια στρατηγική για γονείς και παιδαγωγούς

Γιατί οι έφηβοι σαγηνεύονται από τη δύναμη; Υπάρχει αντίδοτο στον πειρασμό της εφηβικής βίας; Μια ρηξικέλευθη πρόταση από τον ψυχίατρο-ψυχαναλυτή Νίκο Σιδέρη.
 
Γιατί οι έφηβοι σαγηνεύονται από τη δύναμη και μαγεύονται από την άνομη βία;
Πώς θα μπορούσαμε να αποδημήσουμε αυτό το μοιραίο δίπολο που τρέφει και τρέφεται από την απόλαυση του κακού;
Πώς θα μπορούσαν η λατρεία των υπερηρώων και ο ιπποτισμός που αυτοί ενσαρκώνουν να υπερβούν αυτό τον διπλό πειρασμό;
Πόσο οι μεγάλοι, εκπαιδευτικοί και γονείς, αξιοποιούν αυτή την πολύτιμη παιδαγωγική δυνατότητα;
Η βία στον κόσμο των εφήβων, αλλά ήδη και των παιδιών, κατέχει περίοπτη θέση στο προσκήνιο του κοινωνικού, πολιτικού και ερευνητικού διαλόγου. Η απογοήτευση από την ανεπάρκεια των μέχρι τώρα παρεμβάσεων και η ανησυχία για την επέκταση του φαινομένου ενισχύουν την αίσθηση της απειλής για το μέλλον των παιδιών, των μεγάλων, της κοινωνίας, του πολιτισμού.
Το βιβλίο αυτό, εστιάζοντας στη σχολική βία και το bullying, προτείνει μια νέα στρατηγική προσέγγιση, με άξονα την αποδόμηση της νοσηρής σαγήνης που ασκούν η δύναμη και η βία στους εφήβους και την αξιοποίηση της λατρείας των παιδιών και των εφήβων για τους υπερήρωες.
Για γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας
 
Η εφηβική βία είναι φαινόμενο πολύπλοκο, ανησυχητικό και δύσβατο, τόσο στην κατανόηση όσο και στην κατανίκησή του. Ωστόσο, η ίδια η πολυπλοκότητα του φαινομένου είναι και η αχίλλειος πτέρνα του. Επειδή σε κάθε πολύπλοκο σύστημα δεν είναι ανάγκη να τροποποιήσεις όλες τις ρυθμίσεις του και τις παραμέτρους του για να μεταβληθεί η λειτουργία του προς την επιθυμητή κατεύθυνση. Κατά κανόνα, αρκεί να παρέμβεις και να ελέγξεις ένα ή οπωσδήποτε λίγα στοιχεία του (που εύγλωττα αποκαλούνται «οδηγά στοιχεία») για να επιτύχεις τροποποίηση της συμπεριφοράς του όλου.
Απόσπασμα από το βιβλίο
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Βρείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία του Νίκου Σιδέρη που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
 

ΑΥΤΟΒΟΗΘΕΙΑ / ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ
 
Πέντε δύσκολες συζητήσεις που όλα τα ζευγάρια (πρέπει να) κάνουν και γιατί το πλύσιμο των πιάτων είναι σημαντικό της Joanna Harrison

μετάφραση: Καλλιόπη Εμμανουηλίδου

Θεραπευτική ζεύγους στο σπίτι. Ένας πρωτοποριακός οδηγός που θα μεταμορφώσει τις σχέσεις σας.
 
Αν νιώθετε ότι κάνετε συνεχώς τους ίδιους και τους ίδιους καβγάδες
με τον σύντροφο ή τη σύντροφό σας, τότε πρέπει να διαβάσετε αυτό το βιβλίο.
 
Η Joanna Harrison, αξιοποιώντας την πολύχρονη πείρα της στη θεραπεία ζεύγους, διακρίνει τα πέντε βασικά ζητήματα που κάθε ζευγάρι πρέπει να ξεκαθαρίσει (και να λύσει) για να έχει μια υγιή και λειτουργική σχέση. Με εύστοχες συμβουλές και πολλά παραδείγματα, βοηθάει τα ζευγάρια να κατανοήσουν πως, ακόμα κι αν η συζήτηση γύρω από αυτά τα θέματα προκαλεί ένταση, είναι απαραίτητη, για να δυναμώσει η σχέση τους και να έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλο.
 
Πέντε δύσκολες συζητήσεις που όλα τα ζευγάρια (πρέπει να) κάνουν:
  1. Πώς επικοινωνούμε μεταξύ μας;
  2. Πώς διαχειριζόμαστε ο ένας την οικογένεια του άλλου;
  3. Πώς αντιμετωπίζουμε το μοίρασμα των δουλειών που πρέπει να γίνουν;
  4. Πώς διαχειριζόμαστε την απόσταση μεταξύ μας;
  5. Πώς νιώθουμε ο ένας για το σώμα του άλλου;
 
«Πιστεύω πως αυτές οι πέντε “δύσκολες συζητήσεις” είναι απαραίτητες γιατί σε μια σχέση χρειάζεται να μοιραζόμαστε χώρο – όχι μόνο φυσικό αλλά και ψυχικό. […] Χρειάζεται να βρούμε τρόπους με τους οποίους να επικοινωνούμε για τον χώρο που μοιραζόμαστε. Χρειάζεται να καταλαβαίνουμε τι φέρνει ο καθένας στον κοινό χώρο από την οικογένεια, την κουλτούρα και την ιστορία του. Χρειάζεται να βρούμε ποιος θα κάνει τι σχετικά με τη δουλειά που χρειάζεται η διαχείριση του χώρου μας. Χρειάζεται να βρούμε πώς να διαχειριζόμαστε την απόσταση στον κοινό μας χώρο. Και χρειάζεται να σκεφτούμε πώς τα σώματά μας σχετίζονται μεταξύ τους στον χώρο που μοιραζόμαστε».
Joanna Harrison
 
«Eκείνο που σίγουρα μας μαθαίνει αυτό το βιβλίο είναι πως αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε με τις διαφωνίες μας».
Guardian
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".