ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ | ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

 Τμήμα Ενηλίκων

με τον Σκηνοθέτη, Ηθοποιό και Θεατρικό συγγραφέα Στέλιο Πετράκη

Ποτέ δεν είναι νωρίς, ποτέ δεν είναι αργά, αν το αγαπάς!

Με μεγάλη μας χαρά σας καλωσορίζουμε και φέτος στο τμήμα Ενηλίκων του Θεατρικού Εργαστηρίου «Η ΠΡΟΒΑ», ένα μοναδικό ταξίδι έκφρασης και καλλιτεχνικής εξερεύνησης.
Στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Η ΠΡΟΒΑ», το τμήμα ενηλίκων προσφέρει μια βιωματική προσέγγιση στην τέχνη του θεάτρου,
με στόχο να απελευθερώσει τη δημιουργικότητα κάθε ατόμου. Στο εργαστήριο, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το θέατρο, μέσα από ασκήσεις γνωριμίας, αυτοσχεδιασμού, αγωγής λόγου και ανάλυσης θεατρικών κειμένων. Η διαδικασία αυτή, γεμάτη ενθουσιασμό και ανακάλυψη, θα τους οδηγήσει βήμα-βήμα στην εμπειρία της σκηνής. Από την αρχική ανάγνωση ενός κειμένου μέχρι την προετοιμασία και παρουσίαση ενός θεατρικού δρώμενου, θα ζήσουν την πλήρη διαδρομή της θεατρικής πράξης.

Ο κύκλος μαθημάτων ολοκληρώνεται δίνοντας την ευκαιρία να μοιραστούν τη δουλειά τους, ενώ στο τέλος απονέμονται βεβαιώσεις παρακολούθησης του θεατρικού εργαστηρίου.
Το πρόγραμμα του εργαστηρίου περιλαμβάνει:

  • Ασκήσεις: συγκέντρωσης, χαλάρωσης, εκμάθησης κειμένου, σκηνικής εμπιστοσύνης, εκφοράς του λόγου.
  • Δραματουργική ανάγνωση/ανάλυση θεατρικών κειμένων.
  • Αυτοσχεδιασμός.
  • Σύντομη αναφορά στις διάφορες υποκριτικές μεθόδους, άσκηση και επισήμανση στην πράξη των διαφορετικών, υποκριτικών τρόπων προσέγγισης της ρόλου/έργου/συγγραφέα από τους/τις ασκούμενους/μενες.
  • Κάθε συμμετέχων θα εργαστεί συστηματικά σε έναν (ή και περισσότερους) ρόλους συγκεκριμένου έργου, με τελικό σκοπό την παρουσίαση στο τέλος του κύκλου του εργαστηρίου, στο θέατρο «ΠΡΟΒΑ». Η επιλογή των κειμένων θα γίνει με γνώμονα την σύσταση της ομάδας.
   

      Στέλιος Πετράκης (βιογραφικό)

Κάθε Σάββατο 14:00-16:00 
Έναρξη: 2 Νοεμβρίου 2024 - Λήξη: 14 Ιουνίου 2025
Δίδακτρα: 400€ 
Κράτηση θέσης: 25€ προκαταβολή (αφαιρείται από το υπόλοιπο ποσό)
Τρόποι πληρωμής: 4 δόσεις των 100€
Προσφορά για πληρωμή όλης της χρονιάς: 360€
Προσφορά για εγγραφή 2 ή και παραπάνω ατόμων: 360€/άτομο (σε 4 δόσεις των 90€) 

Εγγραφές ανοιχτές όσο υπάρχουν θέσεις. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Σε κάθε συμμετέχοντα/ουσα παρέχεται: 
 
Βεβαίωση παρακολούθησης του θεατρικού εργαστηρίου με τη σφραγίδα της Δραματικής Σχολής Μαίρης Ραζή Η ΠΡΟΒΑ | Ατομική ελεύθερη είσοδος στις παραγωγές της Παιδικής & Κεντρικής Σκηνής | Εκπτωτική πρόσκληση 2 ατόμων για την Κεντρική και την Παιδική Σκηνή | Αποκλειστική παρακολούθηση των ανοιχτών γενικών δοκιμών της Κεντρικής Σκηνής | Πρόσβαση στο βεστιάριο του θεάτρου | Έκπτωση 15% στο βιβλιοπωλείο και στα προϊόντα προς πώληση | Έκπτωση διδάκτρων για τη συμμετοχή στο τμήμα προετοιμασίας
δραματικών σχολών | Έκπτωση διδάκτρων για τη συμμετοχή άλλων μελών της οικογένειας ή φίλων στα τμήματα του θεατρικού εργαστηρίου για νήπια, παιδιά, εφήβους και ενήλικες και
στα τμήματα προετοιμασίας καλλιτεχνικών σχολείων.

 

Ο πρωταγωνιστής της ζωής σου είσαι εσύ! Εσύ γράφεις την πλοκή.
Εμείς σε περιμένουμε για να ανοίξουμε την αυλαία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".