«Οι Μαχητές του Ντάο» της Ελένης Ανδρεάδη επιστρέφουν με τη νέα περιπέτεια «Υπόθεση Κόκκινος Φάκελος»

 

«Οι Μαχητές του Ντάο» της Ελένης Ανδρεάδη
επιστρέφουν με τη νέα περιπέτεια «Υπόθεση Κόκκινος Φάκελος»











«Οι Μαχητές του Ντάο» της Ελένης Ανδρεάδη επιστρέφουν με τη νέα περιπέτεια «Υπόθεση Κόκκινος Φάκελος»

«Να ξοδέψετε τα χρήματα όπως θα έκανε ένας σοφός. Να τα ξοδέψετε στο κενό. Σε αυτό που δε βλέπετε και είναι πολύτιμο!»

ΝΙΩΣΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΟΔΗΓΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ
ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Γίνετε και εσείς «Μαχητής του Ντάο!»



Οι Μαχητές του Ντάο επιστρέφουν για τρίτη φορά και καλούν τα παιδιά (από 5 ετών και πάνω) να λύσουν έναν μυστηριώδη γρίφο. Η αποστολή, καινούρια μα ο σκοπός πάντα ο ίδιος: Να φέρουν την ισορροπία στον πλανήτη! Βοηθήστε τους και γίνετε και εσείς μέρος της αλλαγής που χρειάζεται για ένα καλύτερο μέλλον!

Οι Μαχητές του Ντάο 3
Υπόθεση Κόκκινος Φάκελος

Συγγραφέας: Ελένη Ανδρεάδη
Εικονογράφηση: Γιάννης Σκουλούδης
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία
Σειρά: Οι Mαχητές του Ντάο
Σελίδες: 80
Ηλικία: Από 5 ετών
Εξώφυλλο: Σκληρό
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2024

Η περιβαλλοντολόγος και βραβευμένη με Κρατικό Βραβείο συγγραφέας Ελένη Ανδρεάδη στο νέο της βιβλίο μάς προσκαλεί να ζήσουμε καλά, με σεβασμό στον εαυτό μας, στους άλλους και στον πλανήτη. Μετά την επιτυχία των δύο πρώτων βιβλίων της σειράς «Οι Μαχητές του Ντάο», έρχεται η νέα περιπέτεια με τίτλο «Υπόθεση Κόκκινος Φάκελος», που ευαισθητοποιεί τα παιδιά σχετικά με την πλαστική ρύπανση, ένα ζήτημα που αφορά όλους/ες μας. Μια οικολογική σειρά, που εμπνευσμένη από τη φιλοσοφία του Ντάο παροτρύνει τα παιδιά να βοηθήσουν στη σωτηρία του πλανήτη.



Υπόθεση… άδειος αέρας!
Ο Του και η Ντι είναι δυο αδέρφια που πάνε σε ένα διαφορετικό σχολείο. Βρίσκεται-άκου να δεις- στη σοφίτα του σπιτιού τους! Εκεί, κάθε Σάββατο μαθαίνουν πώς να είναι μαχητές: οι Μαχητές του Ντάο, που υπερασπίζονται την ισορροπία στον πλανήτη. Δάσκαλός τους είναι ο Κινέζος παππούς τους και ταξιδιώτης του χρόνου, ο Σίφου.

Στη νέα τους υπόθεση, οι Μαχητές του Ντάο λαμβάνουν έναν κόκκινο φάκελο με μυστηριώδεις οδηγίες από τον Σίφου, ο οποίος σύντομα εξαφανίζεται. Μια νέα φίλη θα τους αποκαλύψει έναν τεράστιο κίνδυνο για τον κόσμο μας, αλλά και το μυστικό ενός σοφού γέροντα που μπορεί να τον σώσει. Σύντομα, τα παιδιά θα γνωρίσουν ένα πανάρχαιο ζώο της θάλασσας που απειλείται. Προλαβαίνουν όμως να αλλάξουν τα πάντα πριν από την Κινέζικη Πρωτοχρονιά;

Bonus κι εκπλήξεις

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει παράρτημα με χρήσιμες πληροφορίες και δραστηριότητες. Επιπλέον, πειράματα, ιδέες και υλικό δραστηριοτήτων περιλαμβάνονται σε QR code. Ένας φανταστικός οδηγός για να γίνουμε-μικροί και μεγάλοι-Μαχητές του Ντάο!



Ø Νιώσε τη δύναμη – Βίντεο για να φτιάξεις το δικό σου έργο τέχνης από πλαστικά
Η εικαστικός και συγγραφέας Μαρία Φραγκουδάκη δημιουργεί καταπληκτικά έργα τέχνης από παλιά πλαστικά σκουπίδια.

Ø Ταξίδεψε στην Κίνα
Μάθε για τον Μεγάλο Σκουπιδότοπο του Ειρηνικού και τα πλαστικά που καταλήγουν στο στομάχι μας.

Ø Ασκήσου με τους Μαχητές του Ντάο
Δοκίμασε τον διαλογισμό ευγνωμοσύνης και νιώσε μεγαλύτερη χαρά για αυτά που ήδη έχεις.

Ø Οδήγησε στην αλλαγή
Μάθε πώς μπορείς να βγάλεις το πλαστικό από τη ζωή σου.



Βρείτε όλα τα βιβλία της Ελένης Ανδρεάδη εδώ: https://t.ly/Ouv72

Ακούστε το τραγούδι των Μαχητών του Ντάο από την Αθηνά Ανδρεάδη, Η Δύναμη, Εσύ



Λίγα λόγια…
για τη συγγραφέα

Η Ελένη Ανδρεάδη γεννήθηκε στο Λονδίνο. Ταξίδεψε και δούλεψε σε πολλές χώρες, όπως στην Αγγλία, στη Γερμανία και στην Αμερική, όπου ειδικεύτηκε στην Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Όταν γύρισε στην Ελλάδα, ίδρυσε τη βραβευμένη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Πράκτορες του Πλανήτη», η οποία προσκαλεί τα παιδιά να σώσουν τον πλανήτη μέσα από μυστικές αποστολές και έχει αγγίξει πάνω από 100.000 παιδιά σε ολόκληρη τη χώρα. Το πρώτο βιβλίο της, «Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη», απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου στην κατηγορία Βιβλίου Γνώσεων 2015. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα πέντε βιβλία της σειράς «Πράκτορες του Πλανήτη», καθώς και τα βιβλία «Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης», «Ένα σύννεφο για τα γενέθλιά μου» και «Γιατί σβήσαμε το γράμμα Β».

Για τον εικονογράφο
Ο Γιάννης Σκουλούδης (Δον Αρμαντίγιο) γεννήθηκε το 1991 στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα. Στην ηλικία των 15 εισήχθη στη Σχολή Καλών Τεχνών, με την ειδική κατηγορία ιδιαίτερης καλλιτεχνικής προδιάθεσης. Έκτοτε έχει ασχοληθεί με διάφορους τομείς των εικαστικών και από το 2017 κυρίως με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει διακριθεί με έπαινο στον 62ο διαγωνισμό της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, στην κατηγορία της εικονογράφησης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".