Το πρώτο βιβλίο του Γιάννη Αθανασόπουλου είναι γεγονός!

 

Το πρώτο βιβλίο του κλινικού ψυχολόγου Γιάννη Αθανασόπουλου με τιτλο Να προσέχεις είναι γεγονός και κυκλοφορεί στις 10 Οκτωβρίου για να σου υπενθυμίσει τι σημαίνει να αγαπάς και να αγαπιέσαι αληθινά.
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια βαθιά ψυχολογική εξερεύνηση της ανθρώπινης ευαλωτότητας, των σχέσεων και της σημασίας της προσωπικής φροντίδας και απευθύνεται σε κάθε αναγνώστη που αναζητά τρόπους να καλλιεργήσει τη σχέση του με τον εαυτό του και να βρει αρμονία στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Πρόκειται για ένα έργο γεμάτο ευαισθησία, γνώση και αλήθεια.
Περιγραφή

Η μάνα μου πάντα με κοιτούσε στα μάτια και μου το έλεγε: «Να προσέχεις. Όχι γιατί μπορεί οι άνθρωποι να σου κάνουν κακό ή να σε πειράξουν... Να προσέχεις μήπως χάσεις την πίστη σου σ' εκείνους και, τελικά, χάσεις εσένα». Και παραδόξως αυτό το «να προσέχεις» το κατάλαβα όταν έχασα την πίστη μου στους ανθρώπους, και στο τέλος, έχασα κι εμένα…

Αυτό το ταξίδι θα το κάνουμε παρέα, στους πιο κοινούς μας τόπους. Εκεί όπου είμαστε ολόιδιοι. Χωρίς άλλα μασκαρέματα. Εκεί, παρέα με τον φόβο, την ενοχή και τον πόνο. Μήπως και δούμε τελικά πως μέσα από τα σακατεμένα μπερδέματά μας το φως περιμένει να μας βρει. Αρκεί να έχουμε το θάρρος να το προσκαλέσουμε.

Γιατί το φως… πάντοτε φως θα φέρει, απ' όσα σκοτάδια και αν διαβεί.
Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιάννης Αθανασόπουλος είναι κλινικός ψυχολόγος, απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στην κλινική ψυχολογία του Πανεπιστημίου του Leiden. Έχει διατελέσει συντονιστής βάρδιας στο «Χαμόγελο του Παιδιού», στις Γραμμές Έκτακτης Ανάγκης, καθώς και Αναπληρωτής Συντονιστής της Κινητής Μονάδας Παρέμβασης στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Είναι ο πρώτος ψυχολόγος στην Ελλάδα που συνδύασε την επιστήμη της ψυχολογίας με το θέατρο. Το 2024, η πρώτη παράσταση-ομιλία του με τίτλο «Το παιδί που ανταμώσαμε» γνώρισε τεράστια επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γερμανία. Διατηρεί το ιδιωτικό του γραφείο στην Πάτρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".