Η ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 19-20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

«Η ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ»

της Τάνιας Χαροκόπου

 

Μια μουσικοθεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία ΛΕΩΝΙΔΑ ΛΟΙΖΙΔΗ

 

Πρωταγωνιστούν

 ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ – ΟΛΓΑ ΒΕΝΕΤΗ


 

Ακούγεται η φωνή του ΝΙΚΗΤΑ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ

 

Στο πιάνο επι σκηνής : 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ

 

Στο ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

 

ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 & ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

 

«Η ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» της Τάνιας Χαροκόπου,  έρχεται στο ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, σε παραγωγή της ΔΙΩΝΗΣ ΑΙΝΙΓΜΑ μόνο για δύο παραστάσεις στις 19 και 20 Οκτωβρίου, σε σκηνοθεσία του Λεωνίδα Λοϊζίδη.

 

Δύο σπουδαίες κυρίες της τέχνης, η βραβευμένη για τις θεατρικές της ερμηνείες σε Ελλάδα και εξωτερικό Γεωργία Ζώη και σε πρώτη θεατρική εμφάνιση η ερμηνεύτρια ψυχής ‘Ολγα Βενέτη η Ελληνίδα Dalida που αποθεώθηκε σε μεγάλα αθηναϊκά θέατρα, συμπράττουν επι σκηνής, σε μια μουσικοθεατρική παράσταση για να ερμηνεύσουν ρόλους ζωής,  εμπνευσμένους από αληθινά γεγονότα και απογειώνουν μουσικά το έργο, αφού καθ’όλη την διάρκεια της παράστασης  θυμούνται και ερμηνεύουν αξέχαστες γνωστές και αγαπημένες μουσικές επιτυχίες ελληνικού ρεπερτορίου, με τον Ανδρέα Μπουτσικάκη να τις συνοδεύει ζωντανά στο πιάνο..

 

Η φωνή του Νικήτα Τσακίρογλου, ενώνει δυο γυναίκες σε μια σχέση ζωής, συν εξάρτησης, που οι ανατροπές ώς δομικό στοιχείο της ζωής την στοιχειώνουν.

 

Τα δύσκολα, κάνουν με αναίδεια την εμφάνισή τους.

 

Η καθημερινότητα ταράζεται, τα πάντα διαλύονται... 

 

Τι γίνεται τότε; Πως αντιμετωπίζονται οι προκλήσεις, οι αναποδιές, το πάνω κάτω;

 

Άγχος, φόβος, κρίσεις πανικού, ψευδαισθήσεις, εγκλωβισμός, οργή για την ίδια την ζωή...

 

Δυο γυναίκες αντιμέτωπες με τους δαίμονές τους ….

 

Μια κόρη,  μια στάρ  …. Μια γυναίκα που ακροβατεί μεταξύ αλκοολισμού, κατάθλιψης και τρέλας, γεμάτη οργή για την ζωή…

 

Μια μάνα, που έχει δρέψει δάφνες στην μουσική σκηνή και έχει συμφιλιωθεί με τον χρόνο, με δύναμη ψυχής προσπαθεί να ταυτιστεί με τις ανάγκες της κόρης της, ψάχνοντας τον ήλιο, για να φωτίσει την σκοτεινή ψυχή της.

 

Η μουσική τις ενώνει και τις ισορροπεί ενώ ταυτόχρονα η αίσθηση της ισορροπίας ανάμεσα σε αυτές τις δύο γυναίκες, ανάμεσα σε αυτά που έφυγαν και σε αυτά που έρχονται, μοιάζει να είναι χαοτική.

 

Αγνόησε, προχώρησε, χαμογέλα.

Η ζωή είναι ένας συναρπαστικός αγώνας.

Ζήστον! 

 

Η ιστορία μιας σπουδαίας τραγουδίστριας, που έπαψε να κτυπά το τηλέφωνό της...

 

 

Σημείωμα του σκηνοθέτη Λεωνίδα Λοϊζίδη

 

«Όταν διάβασα το έργο «Η τέλεια παράσταση» της Τάνιας Χαροκόπου, διαπίστωσα πως είναι μια συγκινητική ιστορία, ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, με διαλόγους που κρύβουν νοήματα για την σημερινή κοινωνία και με ενδιαφέροντες και καλοστημένους χαρακτήρες.

Οι εναλλαγές των συναισθημάτων, οι μεταβαλλόμενες συνθήκες, οι διάλογοι με δραματικές ειρωνείες, οι περιστροφές γύρω από τις προσδοκίες, οι ανθρώπινες σχέσεις στα όρια τους,  αλλά και τα υπέροχα τραγούδια, ομολογώ πως με εξιτάρισαν.

Η υπόθεση, περνάει στην συνείδηση του θεατή, την αίσθηση του πραγματικού κόσμου. Διαχρονική και επίκαιρη.

Βρήκα στο έργο στοιχεία, ικανά να συγκριθούν με εκείνα του Μπρέχτ και θεώρησα πρόκληση να αναλάβω την σκηνοθεσία σε αυτό το έργο.

Είμαι σίγουρος, πως τόσο το ίδιο το έργο, όσο και οι εξαιρετικές ερμηνείες της Γεωργίας Ζώη και της Όλγας Βενέτη, θα κάνουν την «Τέλεια Παράσταση» να ξεχωρίσει από τις παραστάσεις του φετινού χειμώνα.»

 

«Η ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ»

 

ΚΕΙΜΕΝΟ: Τάνια Χαροκόπου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λεωνίδας Λοϊζίδης

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Γεωργία Ζώη – ‘Ολγα Βενέτη

 

ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΦΩΝΗ του: Νικήτα Τσακίρογλου

 

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Ανδρέας Μπουτσικάκης

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Σοφία Παγώνη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γεωργία Σιέττου

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Στέλλα Θεοφίλου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: «ΔΙΩΝΗΣ ΑΙΝΙΓΜΑ»

 

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Λεωφόρος Συγγρού 143,  T.K. 17121, Νέα Σμύρνη

Τηλέφωνα: 210 9315600, 210 9316101-4

Email: info@gialino.gr

Facebook: https://www.facebook.com/gialino

Παραστάσεις:

Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ώρα 21:00

Κυριακή 20 Οκτωβρίου ώρα 20:00

Διάρκεια παράστασης: 120 λεπτά με διάλειμμα

Εισιτήρια

Bar 10€ εισιτήριο +5€ μπύρα/κρασί, 8 ποτό

Τραπέζι 25€+10€ ποτό

VIP 35€ +10 ποτό

Προπώληση:

https://www.more.com/theater/i-teleia-parastasi-georgia-zoi-olga-benet/

και στο ταμείο του θεάτρου


 

 

 

Σύντομο βιογραφικό – ΓΕΩΡΓΙΑ ΖΩΗ

 

Ηθοποιός, Τραγουδίστρια, Αρχιτέκτων - Μηχανικός, Πολεοδόμος.

 

Γεννήθηκε στην Άρτα.  

Έχει συνδυάσει στη ζωή της την Αρχιτεκτονική με το Θέατρο και το Τραγούδι. 

Απόφοιτος με άριστα και υποτροφία του ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) της Αρχιτεκτονικής Σχολής ΕΜΠ και της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, με πολλά βραβεία και διακρίσεις και στις δύο επαγγελματικές της δραστηριότητες. 

Επελέγη σπό τον Αλέξη Μινωτή και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής Θεατρικού Χώρου στο Μόναχο το 1978. 

Συμμετείχε στο 20ό Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων στο Πεκίνο το 1999 ως μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας. 

Ήταν εισηγήτρια σε θέματα Αρχιτεκτονικής και Περιβάλλοντος στο 2ο Ελληνορωσικό Forum, στην Αγία Πετρούπολη το 2010.

Από το 2000 έως το 2016 εκλέγεται στην Κεντρική Αντιπροσωπεία, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Επίσης ασχολείται με το τραγούδι - ιδιαίτερα το παραδοσιακό.

Συμμετείχε στο Διεθνές Διαδικτυακό Φεστιβάλ ΙNDEPENDENT GLOBAL ART FESTIVAL ανάμεσα σε 60 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο με βυζαντινούς ψαλμούς και παραδοσιακά τραγούδια.

Σημαντική η συνάντησή της με το ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ το 1980 με τον οποίο απέδωσε το ηπειρώτικο τραγούδι ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ ΤΟ ΜΑΝΤΗΛΙ ΣΟΥ με ηλεκτρονική μουσική.

Επίσης συνεργάστηκε με τον ΠΕΤΡΟ-ΛΟΥΚΑ ΧΑΛΚΙΑ και ερμήνευσε το τραγούδι του ΣΗΚΩ ΜΑΝΑ συνοδευόμενη από τον ίδιο με το κλαρίνο του.

Ως ηθοποιός, στη σαρανταπεντάχρονη καλλιτεχνική της πορεία, έχει ερμηνεύσει πρωταγωνιστικούς ρόλους (μεταξύ των οποίων εμβληματικούς ρόλους Αρχαίας Τραγωδίας) σε 62 θεατρικές παραγωγές, σε 24 κινηματογραφικές ταινίες, σε 18 τηλεοπτικές σειρές και

σε συναυλίες και δισκογραφικές ηχογραφήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 

•Βραβεύτηκε στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ το 1980 με το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου (εξ ημισείας με τη Χρύσα Σπηλιώτη) για την πρώτη της ταινία Ο ΗΛΙΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ του Ντίνου Δημόπουλου. 

•Βραβεύτηκε με το Βραβείο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ για τη συνολική της προσφορά στο Θέατρο το 2018.

•Βραβεύτηκε  δύο φορές από την Unesco το 2018 για την ερμηνεία της στην παράσταση «ΣΟΦΙΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ» της Τάνιας Χαροκόπου και το 2019 για την ερμηνεία της στην παράσταση «ΓΑΙΑ» του Γιάννη Φαλκώνη

•Το 2021 τιμήθηκε με το Βραβείο ΠΗΓΑΣΟΣ απο το ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΕΦΥΡΕΣ - Παγκόσμιος Κινηματογράφος (Bridges international film festival) στην Αρχαία Κόρινθο για τη συνολική προσφορά της στο Θέατρο, τον Κινηματογράφο και την Τηλεόραση.

•Βραβεύτηκε επίσης από τον Διεθνή Οργανισμό Action Art το 2022 για την ερμηνεία της στην παράσταση ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ της Τάνιας Χαροκόπου.

•Η τελευταία της ταινία HUZUN σε σκηνοθεσία Fay Lellios προκρίθηκε για τα OSCAR 2023.

•Έλαβε Τιμητική Διάκριση από το Hellenic Institute of Cultural Diplomacy-USA's "Daughters of the Muses" κατά τη διάρκεια του Μήνα Ιστορίας της Γυναίκας και του εορτασμού της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΕΑΤΡΟΥ 2023 στη Nashville των ΗΠΑ.

•Έλαβε επίσης Τιμητική Διάκριση για την ερμηνεία της στην ταινία του Μενέλαου Κιρλίδη ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ στο 4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΡΗΤΗΣ τον Αύγουστο του 2023.

•Το Δεκέμβριο του 2023 η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ της απένειμε το Ειδικό Βραβείο για το έτος 2023 για το σύνολο του καλλιτεχνικού της έργου και την Προσφορά της στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και την ΤΕΧΝΗ της χώρας και ιδιαίτερα στον Κινηματογράφο και στο Θέατρο.

 

 

Σύντομο βιογραφικό – ΟΛΓΑ ΒΕΝΕΤΗ

Η Όλγα Βενέτη σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μουσική (Δίπλωμα Μονωδίας) στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, με καθηγητή το Γ. Ζερβάνο. Παρακολούθησε ακόμη σεμινάρια φωνητικής στο Μιλάνο με καθηγητή το D. Matsola. Ως χορωδόςτης εθνικής λυρικής σκηνής έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις του φεστιβάλ Αθηνών (1996-2006) στο Ηρώδειο στο μέγαρο μουσικής Αθηνών αλλά και στους στύλους Ολύμπιου Διός στη Μυθωδία τη διαπλανητική συναυλία του Βαγγέλη Παπαθανασίου, στον Φ.Σ. Παρνασσός, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, καθώς επίσης στο Half note Jazz club. Η λίστα συνεχίζεται με μια σειρά διαδικτυακών συναυλιών, κάνοντας την αρχή με αυτό το καινοτόμο βήμα στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης το καλοκαίρι του ’20. Ακολούθησαν η Ζάκυνθος για δύο συναυλίες, το Ξυλόκαστρο και ο Δήμος Νέας Σμύρνης στα πλαίσια του Φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών. Στα τέλη Οκτωβρίου πραγματοποιούνται δύο διαδικτυακές συναυλίες της Περιφέρειας Αττικής στους Δήμους Μοσχάτου-Ταύρου και Καλλιθέας. Με το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη διαδικτυακές συναυλίες, η ετήσια Χριστουγεννιάτικη συναυλία του δήμου (20/12/2020) καθώς και ένα αφιέρωμα στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου (14/02/2021). To καλοκαίρι του 2021 πραγματοποίησε συναυλίες στο Θέατρο Χυτήριο (2/7), στη Ζάκυνθο στον Πύργο του Δομενεγίνη (25/7), στο Δήμο Αχαρνών στo Δημοτικό Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (29/8), στη Νέα Σμύρνη στο Θέατρο Άλσους Νέας Σμύρνης (8/9) και στον Διόνυσο στο Ανοιχτό Θέατρο Διονύσου (16/9) Φεστιβάλ Διονύσια. Τον Δεκέμβριο του 2021 πραγματοποίησε μια ανατρεπτική sold out συναυλία στο Half Note (16/12) και την άνοιξη του 2022 δύο ακόμη συναυλίες στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα (31/3& 14/5). Τον Δεκέμβριο του 2022 (23/12) στο Γυάλινο Θέατρο Upstage, σε μια μοναδική εμφάνιση, παρουσίασε το τραγούδι της «Αγάπης Θαύματα» (PanikRecords). Τον Οκτώβριο του 2023 πραγματοποιείται με τεράστια επιτυχία στο Παλλάς μια μοναδική soldout παράσταση υπερπαραγωγή με τίτλο «Dalida: LaDiva” η οποία στις 16 Σεπτεμβρίου επαναλαμβάνεται στο κατάμεστο Θέατρο Άλσος όπου η ‘Ολγα Βενέτη αποθεώνεται από το κοινό.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Χλόη Αντωνοπούλου Μουζακίτη: " Για εμένα όμως η υπέρτατη αρετή που οφείλουμε να κατακτήσουμε σε αυτή τη ζωή είναι αύτη του ενήλικα που θέλει να βουτήξει το δάχτυλό του σε κάθετι νέο και να το γευτεί".