Ακούσαμε και προτείνουμε: Μια βραδιά γεμάτη φως και κέφι στο «Πατάρι» της Μαρίας Κελαηδόνη

Τι συμβαίνει όταν η μουσική δεξιοτεχνία συναντά το αστείρευτο χιούμορ και την απόλυτη ανατροπή; Η απάντηση δόθηκε αυτό το Σάββατο στο «Πατάρι», όπου η Μαρία Κελαηδόνη υποδέχτηκε τους ETSI DE σε μια βραδιά που θα θυμόμαστε για καιρό.

Η Μαρία, με τη ζεστή της παρουσία και τη χαρακτηριστική κρυστάλλινη φωνή της, δεν οργάνωσε απλώς μια μουσική συνάντηση, αλλά δημιούργησε έναν χώρο φιλόξενο, μια αληθινή «φωλιά» πολιτισμού και διασκέδασης. Όταν ανέβηκε στη σκηνή για να τραγουδήσει, η γλυκύτητα και η αμεσότητά της έδωσαν τον τόνο, αποδεικνύοντας ότι το μεράκι είναι κληρονομικό αλλά και προσωπική κατάκτηση. Η χημεία της με τους καλεσμένους της ήταν υποδειγματική, δημιουργώντας μια γέφυρα ανάμεσα στο δικό της μελωδικό κόσμο και την ανατρεπτική σάτιρα των Etsi De.

Οι ETSI DE, με τη σειρά τους, επιβεβαίωσαν ότι η «άρνησή τους να σοβαρευτούν» μετά από 25 χρόνια είναι το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό τους προτέρημα. Οι περίφημες «Linguaphone» διασκευές τους και οι πρόζες τους έδεσαν μοναδικά με τη φιλοξενία της Μαρίας. Ήταν μια από εκείνες τις σπάνιες βραδιές όπου η ενέργεια των καλλιτεχνών και η αγάπη της οικοδέσποινας «βγήκαν προς τα έξω» και έγιναν ένα με το κοινό.

Η συμμετοχή μας ήταν αυθόρμητη και καθολική. Στο «Πατάρι», η Μαρία Κελαηδόνη κατάφερε να ενώσει διαφορετικούς μουσικούς κόσμους κάτω από την ομπρέλα της αληθινής παρέας. Φύγαμε με την αίσθηση ότι δεν ήμασταν απλοί θεατές, αλλά καλεσμένοι σε ένα σπίτι όπου η μουσική και το γέλιο είναι το οξυγόνο. Ήταν μια βραδιά γεμάτη μεράκι, γούστο και, πάνω απ' όλα, την αύρα μιας σπουδαίας οικοδέσποινας που ξέρει να μοιράζεται τη χαρά της τέχνης της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Είδαμε και προτείνουμε: "Το βιβλίο της ανησυχίας-Ημερολόγιο αποχαιρετισμού" στο Θέατρο Αργώ

Κάτια Ποθητού: "Είναι φανερό πως το στοιχείο της μνήμης επηρεάζεται από φόβους, επιθυμίες και τραυματικές εμπειρίες".

Είδαμε και προτείνουμε: «Σονάτα του Κρόιτζερ» του Λέοντος Τολστόι, στο χώρο τέχνης Ηχόδραση

Είδαμε και προτείνουμε: «Σλάντεκ» – Μια Ανατριχιαστική Κάθοδος στην Άβυσσο του Ολοκληρωτισμού στο ΠΛΥΦΑ

Ρένα Πέτρου: "Το γεγονός ότι κάποιος άνθρωπος καταγράφει όλη την ιστορία της ζωής του, έχει από μόνο του μεγάλη αξία".

Είδαμε και προτείνουμε: Αγία Ιωάννα (Ζαν Ντ' Αρκ) στο Θέατρο της Ημέρας