March at Half Note Jazz Club

 

ADEDEJI – AFROFUNK EXPLOSION

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα έναρξης: 21:30

Half Note Jazz Club

 

Κυριακή 1 Μαρτίουο Adédèjì φέρνει για πρώτη φορά στο Half Note Jazz Club ένα AFRO JAZZ EXPLOSION! “One Night Only: A Fusion of Rhythms & Revolution”.

Ετοιµαστείτε για ένα µοναδικό µουσικό ταξίδι! Ο Adédèjì και η εκρηκτική 7µελής µπάντα του θα µετατρέψουν τη σκηνή του Half Note Jazz Club σε µια αυθεντική Lagos Afrofunk γιορτή.

Ο ADÉDÈJÌ είναι ένας μουσικός με πρωτοποριακό όραμα, που συνδυάζει τους ιερούς ρυθμούς της παράδοσης των Yoruba με την ψυχή της jazz και του funk, δημιουργώντας έναν ήχο ταυτόχρονα διαχρονικό και εκρηκτικό. Γεννημένος και μεγαλωμένος στο Λάγος της Νιγηρίας, τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης, έχει αναδειχθεί σε μία από τις σημαντικότερες φωνές της Δυτικής Αφρικής, μαγνητίζοντας το κοινό σε Ευρώπη και Αφρική.

Η μουσική του είναι ένας ζωντανός συνδυασμός παραδοσιακής Yorubajazz αυτοσχεδιασμού και funk ρυθμών, με ηχητικές αναφορές σε καλλιτέχνες όπως οι Fela KutiGeorge Benson και King Sunny Ade. Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι στην καρδιά της Αφρικής, με στίχους που αγγίζουν θέματα ταυτότηταςπνευματικότητας και κοινωνικής συνείδησης.

Ο ADÉDÈJÌ έχει εμφανιστεί σε κορυφαία φεστιβάλ jazz και world music σε όλη την Ευρώπη, όπως RoskildeSines FMMSfinksAfrica HertmeVisa for MusicWomexAthens & EpidaurusAmersfoort Jazz Festival και πολλά ακόμη. Παράλληλα, επιστρέφει τακτικά στο Λάγος για συνεργασίες με ντόπιους μουσικούς, αλλά και για συναυλίες με την διεθνώς αναγνωρισμένη μπάντα του από τη Νιγηρία.

Στις ζωντανές του εμφανίσεις, συνδυάζει παραδοσιακά όργανα (dùndúnshekerebata) με τη σύγχρονη jazz-funk ενέργεια, προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία που κάνει το κοινό να χορεύει και να θέλει πάντα περισσότερο. Afrocentric ρυθµοί, ηλεκτρισµένα grooves και µια ενέργεια που σε παρασέρνει πριν καν το καταλάβεις. Μερικοί από τους καλύτερους µουσικούς της Αθήνας θα συµµετάσχουν για µια Afrofunk εµπειρία που θα µείνει αξέχαστη. Την Κυριακή 1 Μαρτίου στο Half Note Jazz Club.

Μην το χάσετε!

 

Line up:

Adédèjì Adetayo – Κιθάρα/Φωνή

Drums: Jason Wastor

Keys: Ραφαήλ Μελετέας

Bass: Πέτρος Βασιλειάδης

Percussion: Άγγελος Πολυχρόνου

Horns: Νίκυ Κοκόλη (Alto Sax) & Δηµήτρης Παπαδόπουλος (Trumpet)

 

 

Info

ADEDEJI – AFROFUNK EXPLOSION

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ώρα έναρξης: 21:30

Half Note Jazz Club  Τριβωνιανού 17, Μετς |

Τιμές εισιτηρίων: από 12€

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/music/adedeji-afrofunk-explosion/

www.halfnote.gr   Πληροφορίες: 210 9213310

BLUES CARGO special guest Michael Dotson

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ   Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club


Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, οι μοναδικοί Blues Cargo και Michael Dotson θα βρεθούν ξανά στο Half Note Jazz Club, για μια ανεπανάληπτη Chicago blues βραδιά!

         Οι Blues Cargo, ένα από τα πιο αυθεντικά σχήματα Chicago Blues της ελληνικής σκηνής, μετά την sold out εμφάνιση τους τον Ιανουάριο, επιστρέφουν στο Half Note Jazz Club τη Δευτέρα 2 Μαρτίου, έχοντας στο πλευρό τους τον διεθνώς αναγνωρισμένο bluesman από το Σικάγο, Michael Dotson.

Ο Michael Dotson φέρνει μαζί του τον εκρηκτικό ήχο του Chicago-style house rockin’ blues — ένα ακατέργαστο κράμα από shuffles και boogies, βαθιά ριζωμένο στην παράδοση — που συναντά τα Chicago-Funky-Soul-Blues standards των Blues Cargo, αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις από τα τρία άλμπουμ του συγκροτήματος.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς πως οι Blues Cargo στέκονται επάξια δίπλα στις κορυφαίες blues μπάντες του ίδιου του Σικάγο. Μια μπάντα με 35 χρόνια ζωής, πολύτιμες εμπειρίες και απόλυτη αίσθηση της φόρμας και του ήθους του μπλουζ που στην μακρόχρονη πορεία της έχει συνοδεύσει μουσικούς όπως Guitar Shorty, U.P Wilson, Louisiana Red, Lurrie Bell, Big Time Sarah, Eddie C. Campbell, Lefty Dizz, Blind Mississippi Morris, Sweet Betty, Jimmy Morello, Nellie Tiger Travis, Jolly Jumper and Big Moe κ.α.

Το άλμπουμ τους “Delayed Delivery” (2009),  απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από το μεγαλύτερο Αμερικανικό περιοδικό με διεθνές κύρος “Blues Review” αλλά και το πρόσφατο “On Time” απέσπασε επίσης εξαιρετικές κριτικές από το Αμερικανικό περιοδικό “Blues Blast Magazine”.

Michel Dotson γέννημα-θρέμμα του Νότιου Σικάγο, απέκτησε τις επιρροές του ήδη από την εφηβεία, τρυπώνοντας στα μπαρ όπου εμφανίζονταν όλοι οι θρύλοι της εποχής: Muddy  Waters, Buddy Guy, Junior Wells, Otis Rush. Ως κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής έχει συνεργαστεί με τούς μεγαλύτερους καλλιτέχνες του είδους. Υπήρξε μέλος των περίφημων Teardrops του Magic Slim για πάρα πολλά χρόνια, ένα σχήμα που απέσπασε το βραβείο W.C Handy για την καλύτερη blues μπάντα στον κόσμο. Έχει συνεργαστεί με τους Aaron Burton, Big Time Sarah, Little Mac Simmons, Jimmy Burns, Big Jack Johnson και άλλα ηχηρά ονόματα της blues σκηνής των Η.Π.Α. Εδώ και πάνω από δέκα χρόνια ακολουθεί μια πετυχημένη σόλο καριέρα σε Ευρώπη και Αμερική. Το 2006 κυκλοφορεί το πρώτο του CD “Lightning in my pocket” και το 2010 κυκλοφορεί το ” A fork in the road “. Εδώ και αρκετά χρόνια είναι μόνιμο μέλος της διεθνούς φήμης και βραβευμένης μπάντας “Mississippi Heat”.

 

Συμμετέχουν

Δημήτρης Ιωάννου – μπάσο, τραγούδι,

Σάκης Τσινούκας – κιθάρα,

Κωνσταντίνος Ζώτος – πλήκτρα,

Μπάμπης Τσιλιβίγος – Σαξόφωνο,

Γιάννης Χριστόπουλος –ντραμς.

 

Info

BLUES CARGO special guest Michael Dotson

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ   Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club  Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310 www.halfnote.gr 

Τιμές εισιτηρίων: από 12€

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/gr-el/tickets/music/blues-cargo-special-guest-michael-dotson-3/?evId=876909

«FOR WOMEN» | Αγγελική Τουμπανάκη 5tet

Τετάρτη 4 Μαρτίου  Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club 

 
 
 Γυναίκες ασυμβίβαστες, πρωτοπόρες, επαναστάτριες, πειρατίνες, μάγισσες και ανδρονίκες γίνονται τραγούδια που ενώνουν  και φωτίζουν τις ψυχές  και αφυπνίζουν το νου μας.

Το «FOR WOMEN» της Αγγελικής Τουμπανάκη που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή του Half Note Jazz Club   την Τετάρτη 4 Μαρτίου. 

“Το FOR WOMEN, για μένα δεν είναι μόνο μια παράσταση, αποτελεί πράξη δύναμης και αφύπνισης, κάλεσμα και τόπος ένωσης.” Αγγελική Τουμπανάκη

Γεννήθηκε ως πράξη τιμής για  τις γυναίκες εκείνες που υπερβαίνουν  γενιές, σύνορα και μνήμες. Εμπνέουν  συνθέτες ανά τον κόσμο και γίνονται τραγούδια. Υπάρχουν όχι μόνο ως σύμβολα, αλλά ως ζωντανές παρουσίες φορτισμένες με ιστορίες, τραύματα, δύναμη και μεταμόρφωση.

Έπειτα από αλλεπάλληλες παρουσιάσεις και μια βαθιά βιωματική ανταλλαγή με το κοινό, το FOR WOMEN εξελίχθηκε και μετουσιώθηκε σε μια εμπειρία πιο τελετουργική, πιο αποκαλυπτική και πιο συλλογική.

Διαχρονικές συνθέσεις των Νina Simone, Joni Mitchell, Patti Smith, Tracy Chapman, Λένας Πλάτωνος, Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου, Leonard Cohen, αλλά και παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα, τη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, την Ανατολία και τη Λατινική Αμερική, πλέκονται σε ένα ηχητικό αφήγημα που αγκαλιάζει τη Γυναίκα σε όλες της τις μορφές.

Η παράσταση κινείται ανάμεσα στην εσωτερικότητα και τη συμμετοχή, τη σύνδεση και τον συλλογικό παλμό. Στη σκηνή, η  Αγγελική Τουμπανάκη παίζει και αυτοσχεδιάζει, χρησιμοποιεί τη φωνή ως πολυεπίπεδο όργανο· δημιουργεί φωνητικούς κύκλους. Μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες της, δεξιοτέχνες της παραδοσιακής και τζαζ μουσικής, δημιουργούν ένα πολυδιάστατο ηχητικό σύμπαν, με φυσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους, λούπες,  πολυφωνίες.

Η παράσταση FOR WOMEN ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και αποτελεί την καλλιτεχνική αφετηρία του FOR WOMEN | Artivism Festival– ενός καινοτόμου οδοιπορικού φεστιβάλ αφιερωμένου στην έμφυλη ισότητα και τη συμπερίληψη. Σε κάθε τόπο, οι συντελεστές της συμπράττουν με τοπικές καλλιτεχνικές ομάδες, στοχεύοντας στο κοινό όραμα: Μια κοινωνία ισότητας.

Συντελεστές

  • Γρηγόρης Ντάνης – Κιθάρα
  • Γιώργος Μακρής – Γκάιντα, φλογέρες, καβάλ
  • Απόστολος Καλτσάς – Μπάσο, loops
  • Ηλίας Δουμάνης – Τύμπανα, pads, sound design
  • Αγγελική Τουμπανάκη – Φωνή, loops, καλλιτεχνική επιμέλεια

 

Reviews

«Γεμάτο το Half Note. Εντύπωση δεν μου κάνει. Όσοι έχουν δει το show της Αγγελικής Τουμπανάκη, ξέρουν……Αυτή η κυρία που τραγουδάει με έναν τρόπο που τον υπογράφει, που αποτελεί πατέντα της και χαρακτηριστικό γνώρισμά της, εμφανίζεται στη σκηνή, έχοντας μαζί της μερικούς άψογους παίχτες και πραγματικούς μουσικούς συνοδοιπόρους. Και λέει τραγούδια για γυναίκες….. πλάθει ένα σύμπαν μελωδιών, καλλιτεχνίας, αλληλεπίδρασης και ουσίας. Η Αγγελική Τουμπανάκη μάλλον λειτουργεί σαν πρεσβευτής του Eru, ευχαριστώντας τον «Πατέρα των πάντων» με μουσικές, που στην ουσία χαράζουν κόσμους και σύμπαντα. Ανυπομονούμε για την επόμενη μέθεξη!» Κώστας Κούλης –  Νoizy.gr
 

«Η Αγγελική Τουμπανάκη τιθασεύεται σε τέτοιο βαθμό από τη δύναμη της μουσικής, που η ίδια καταλήγει να είναι ατίθαση και αχαλιναγώγητη απέναντι σε κάθε μορφή της. Είναι μοναδικός ο τρόπος που συνδέει τις μουσικές του κόσμου…. μεταδίδοντάς τες ταυτόχρονα και στο κοινό που την παρακολουθεί, δημιουργώντας ένα είδος επίκλησης σε μια δύναμη χαράς..» Διονύσης Χριστόπουλος – Musicity.gr

 

Info

«FOR WOMEN» | Αγγελική Τουμπανάκη 5tet

Τετάρτη 4 Μαρτίου  Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς

Τιμές εισιτηρίων: από  12€   

Προπώληση –  https://www.more.com/gr-el/tickets/music/for-women-aggeliki-toumpanaki-5tet2/

www.halfnote.gr   Πληροφορίες: 210 9213310

 

Spyros Manesis Trio
 Πέμπτη 5 Μαρτίου 
Half Note Jazz Club Έναρξη  21:30


Ο καταξιωμένος σε Ελλάδα και εξωτερικό πιανίστας και συνθέτης Σπύρος Μάνεσης επιστρέφει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για μία μοναδική συναυλία την Πέμπτη 5 Μαρτίου, με το Spyros Manesis Trio, με τη συνδρομή δύο κορυφαίων μουσικών της ελληνικής τζαζ σκηνής, του Περικλή Τριβόλη στο κοντραμπάσο και του, από χρόνια συνεργάτη του, Αναστάση Γούλιαρη στα τύμπανα. 

   Στη συναυλία αυτή θα ακουστούν κυρίως συνθέσεις του Σπύρου Μάνεση από όλη του την πορεία, από τους δίσκους TrioismUndelivered και Broken Blue, τολμηρές προσεγγίσεις σε συνθέσεις των Michel Legrand και Λένας Πλάτωνος, που τον έχουν εμπνεύσει αλλά και νέες ακυκλοφόρητες συνθέσεις του, λίγο πριν αυτές δισκογραφηθούν.

  Το παίξιμο του Σπύρου Μάνεση χαρακτηρίζεται άλλοτε από εσωτερικότητα και μελωδικό λυρισμό και άλλοτε από δεξιοτεχνία και εξωστρέφεια, πάντοτε όμως από φρεσκάδα και διάθεση για περιπέτεια και ρίσκο, με έντονες τις αναφορές σε ρεύματα όπως το post mainstream και η μοντέρνα τζαζ, και σε μουσικούς όπως οι BEvansKJarrettPBleyBMehldau οι οποίοι τον έχουν επηρεάσει βαθιά.

   Από τους κορυφαίους πιανίστες της τζαζ στη χώρα μας, o Σπύρος Μάνεσης, σπούδασε σε Ελλάδα και Ολλανδία και έχει πραγματοποιήσει αξιοσημείωτη πορεία τόσο ως μουσικός με συνεργασίες με κορυφαίους μουσικούς και σχήματα (Spiral TrioFlower Myth 4tet, Σαβίνα Γιαννάτου, Ανδρέας Πολυζωγόπουλος κ.α.) σε δισκογραφία και εμφανίσεις σε πολλούς χώρους και φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και ως δάσκαλος σε σχολές όπως η Jazzart και, πρόσφατα, η Τζαζ ειδίκευση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

 

www.spyrosmanesis.com

 

Σπύρος Μάνεσης // πιάνο, συνθέσεις

Περικλής Τριβόλης // κοντραμπάσο

Αναστάσης Γούλιαρης // τύμπανα

 

Info

SPYROS MANESIS TRIO

Πέμπτη 5 Μαρτίου  Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς

Τιμές εισιτηρίων: από  12€   

Προπώληση – https://www.more.com/gr-el/tickets/music/spyros-manesis-trio-2/

www.halfnote.gr   Πληροφορίες: 210 9213310

 

CHRISTIE DASHIELL QUARTET 

ΠΕΜΠΤΗ 6 Μαρτίου  Έναρξη 22:30 – ΔΕΥΤΕΡΑ 9 Μαρτίου  Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club 

Μια εκπληκτική jazz vocalist,  θα είναι κοντά μας για τέσσερα βράδια στο Half Note Jazz Club!  Στην πρώτη της ευρωπαϊκή περιοδεία μετά την απονομή των βραβείων Grammy, η προτεινόμενη 2  συνεχόμενες φορές για Best Jazz Vocal Album GrammyChristie Dashiell, έρχεται με το κουαρτέτο της  για πρώτη φορά στην Ελλάδα,  μεταφέροντας  την αδιαμφισβήτητη μαγεία της.   Η απαράμιλλη  τραγουδίστρια και συνθέτης   – που τοποθετείται εκεί  όπου η jazz αγγίζει το rhythm’ blues, την soul και το gospel  –  με τρεις μόλις προσωπικούς δίσκους,  έχει  καταφέρει κάτι που άλλοι καλλιτέχνες κάνουν δεκαετίες να καταφέρουν!  Να βρεθούν δηλαδή,  στα υψηλότερα σημεία των charts και να έχουν δύο συνεχόμενες υποψηφιότητες για Grammy τις δύο τελευταίες χρονιές ,  ενώ ολάκερη η πορεία τους είναι γεμάτη από διακρίσεις!     

            Η πολυτάλαντη Christie είναι γεννημένη στην Washington DC και μεγαλωμένη στο Greenville της North Carolina. Είναι το τρίτο από τα τέσσερα γεμάτα μουσικό ταλέντο παιδιά μιας οικογένειας  βαθιά ριζωμένης στην μουσική, του jazz μπασίστα Carroll Dashiell Jr.  και της τραγουδίστριας /πιανίστριας συζύγου του.  Η Christie ξεχώρισε από μικρό παιδί για την φωνή της, είτε αυτό ήταν σε εκκλησίες, είτε στο σχολείο αλλά και στο πανεπιστήμιο αργότερα.  Η Christie Dashiell είναι απόφοιτη του περίφημου Howard University και της Manhattan School of Music.  Όταν φοιτούσε στο Howard, συμμετείχε στο εξαιρετικό του ensemble φωνητικών Afro Blue με το οποίο εμφανίστηκαν και διακρίθηκαν στον διαγωνισμό για φωνητικά σύνολα  του NBC  “The Sing Off”.  H Christie έλαβε δύο φορές  διακρίσεις από το περιοδικό Downbeat στα Student Music Awards ως soloist και καλύτερη τραγουδίστρια.  Το 2015 έφτασε μέχρι τον ημιτελικό τους περίφημου Thelonious Monk International Vocals Competition.  Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο με τίτλο “Time All Mine” με επιτυχία κι υψηλές θέσεις των charts του Billboard, ενώ μπήκε στην 50άδα των κριτικών δίσκων του περιοδικού Jazztimes.  Σταδιακά, ξεκίνησε συναυλίες με το κουαρτέτο της κι έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο.  Παράλληλα με το κουαρτέτο και της συναυλίες της με αυτό,  δούλεψε για κάποιο καιρό  και στο ιστορικό και διάσημο vocal ensemble των Sweet Honey in the Rock, αλλά και με πολλούς άλλους καλλιτέχνες .  Εμφανίστηκε στο project “The Ever Fonky Lowdown” με την Lincoln Center Jazz Orchestra και τον Wynton Marsalis,  ενώ είναι ξεχωριστό μέλος του εκπληκτικού project “Black LivesFrom Generation to Generation”.  Παράλληλα, ως καθιερωμένη πλέον τραγουδίστρια,  τα τελευταία χρόνια  ξεκίνησε να διδάσκει στο Howard University.  

   To 2024, με την πολύτιμη βοήθεια της μεγάλης Dianne Reeves, η Dashiell κυκλοφόρησε το εκπληκτικό άλμπουμ  “Journey in Black” που πήγε στα 5 υποψήφια για Grammy άλμπουμ για την vocal jazz του 2025. Την περασμένη χρονιά  δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από την κορυφαία ντράμερ, παραγωγό  και συνθέτη Terri  Lyne Carrington, που της μετέφερε την ιδέα της να αναβιώσει το ιστορικό album “We Insist–  Freedom Now Suite” του 1960 των θρυλικών Max RoachAbbey Lincoln και Oscar Brown Jr, δεδομένων των έντονων πολιτικών γεγονότων συνθηκών σήμερα που μοιάζουν με εκείνης της εποχής.  Για την Christie Dashiell, η ιδέα και μόνο να μπει στα παπούτσια της Abbey Lincoln την τρόμαζε αλλά και την ιντριγκάρισε. 
  Με την Terri Lyne μάζεψαν κορυφαίους μουσικούς γύρω τους κι έφτιαξαν το περίφημο πλέον “We Insist 2025”, ένα σύγχρονο πολυεπίπεδο  αριστούργημα που προτάθηκε κι αυτό για Grammy στα βραβεία του 2026!

           Με glitter λοιπόν ακόμη από την μεγάλη γιορτή της μουσικής , η σπουδαία Christie Dashiell έρχεται στην Ευρώπη και μας συστήνεται  στην Αθήνα και στην jazz σκηνή της πόλης, από 6 έως 9 Μαρτίου.  Μαζί της ο κορυφαίος μπασίστας και συνεργάτης της από  το Black LivesReggie Washington,  ο εκπληκτικός  πιανίστας Tony Tixier  κι ο απαράμιλλος ντράμερ Arnaud Dolmen.  Τέσσερα βράδια που θα μείνουν στην μνήμη και την καρδιά μας για καιρό, αφού θα έχουμε σε απόσταση αναπνοής, σίγουρα μια νέα jazz ντίβα. Αναμένουμε     

 

www.christiedashiell.com

 

CHRISTIE DASHIELL – Vocals

TONY TIXIER – Piano

ARNAUD DOLMEN – Drums

REGGIE WASHINGTON – Bass

 

https://www.youtube.com/watch?v=qaoG-gQKaDU

 https://www.youtube.com/watch?v=UZi0eXsE3Jc

 https://www.youtube.com/watch?v=9Avo_YjRk0I

 https://www.youtube.com/watch?v=OqIVCGjkdus

 https://www.youtube.com/watch?v=JVjwgcbkmrw

 

 

Info

CHRISTIE DASHIELL QUARTET 

ΠΕΜΠΤΗ 6 Μαρτίου  Έναρξη 22:30 – ΔΕΥΤΕΡΑ 9 Μαρτίου  Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς

Τιμές εισιτηρίων: από  25€   

Προπώληση – https://www.more.com/gr-el/tickets/music/christie-dashiell-quartet/

www.halfnote.gr   Πληροφορίες: 210 9213310

Haig Yazdjian Live – Special Guest Σωκράτης Σινόπουλος

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ  Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club  


Ο διεθνούς φήμης μουσικός και δεξιοτέχνης του ουτιού, Haig Yazdjian, θα εμφανιστεί ζωντανά την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025 στο Half Note Jazz Club, σε μια μοναδική συναυλία που συνδυάζει την παράδοση της Ανατολής με σύγχρονες μουσικές επιρροές. Ειδικός καλεσμένος της βραδιάς θα είναι ο διακεκριμένος συνθέτης και μουσικός στη πολίτικη λύρα Σωκράτης Σινόπουλος.

Haig Yazdjian

Γεννημένος στη Συρία με αρμενικές ρίζες, ο Haig Yazdjian έχει καταφέρει να συνδυάσει με μοναδικό τρόπο την παραδοσιακή μουσική της Ανατολής με σύγχρονες επιρροές από όλο τον κόσμο. Στην πορεία της καριέρας του, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους καλλιτέχνες και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της world music, με ιδιαίτερη αφοσίωση στο ούτι, το οποίο χειρίζεται με μαεστρία.

Σωκράτης Σινόπουλος.

Γεννημένος στην Αθήνα, είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικούς της παραδοσιακής και λόγιας μουσικής σκηνής, με σπουδές στη κλασική κιθάρα, τη βυζαντινή μουσική και τη μουσικολογία. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος «Λαβύρινθος» του Ross Daly και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους διεθνείς καλλιτέχνες και δισκογραφικές εταιρείες παγκοσμίως. Παράλληλα, έχει έντονη εκπαιδευτική και καλλιτεχνική δράση ως καθηγητής Πανεπιστημίου.

Μην χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια βραδιά γεμάτη ατμοσφαιρικές μουσικές περιπλανήσεις και συναισθηματικές εναλλαγές, από δύο καλλιτέχνες που ξεπερνούν τα σύνορα με την τέχνη τους.


Συμμετέχουν:

Haig Yazdjian (ούτι, φωνή)

Σωκράτης Σινόπουλος ( λύρα )

Τάσος Πούλιος (κανονάκι)

Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα)

Γιάννης Κυριμκυρίδης (πλήκτρα)

Θάνος Χατζηαναγνώστου (τύμπανα)

 

Info

Haig Yazdjian Live – Special Guest Σωκράτης Σινόπουλος

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ  Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club  Τριβωνιανού 17, Μετς | www.halfnote.gr   210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 12€

Προπώληση εισιτηρίων https://www.more.com/gr-el/tickets/music/haig-yazdjian-live-special-guest-sokrati-sinopoulo/

Dimitris Papadopoulos Quartet

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ  Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club  

Ο τρομπετίστας και συνθέτης Δημήτρης Παπαδόπουλος και το κουαρτέτο του έχουν πληθώρα εμφανίσεων τα τελευταία 10 χρόνια στα venues της ελληνικής τζαζ σκηνής και των εγχώριων φεστιβάλ, καθώς και συνεργασίες με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες. 

Αυτή τη φορά συμπράττει με 3 σπουδαίους μουσικούς, και ταυτόχρονα αγαπημένους και μακροχρόνιους συνεργάτες, τον Σάμι Αμίρη στο πιάνο, τον Περικλή Τριβόλη στο κοντραμπάσο και τον Παναγιώτη Θέμα στα τύμπανα.  

Το κουαρτέτο θα παρουσιάσει original συνθέσεις που κινούνται στυλιστικά μεταξύ του post bop και της modern jazz, με σαφείς αναφορές στον διαχρονικό ήχο της Νέας Υόρκης, και του lineage των σπουδαίων jazz icons, από τον Freddie Hubbard και τον Woody Shaw μέχρι τον Tom Harrell και τον Wynton Marsalis. 

 

Σάμι Αμίρης : πιάνο

Περικλής Τριβόλης : κόντρα μπάσο

Παναγιώτης Θέμας : τύμπανα

Δημήτρης Παπαδόπουλος : τρομπέτα

 

Info

Dimitris Papadopoulos Quartet

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ  Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club  Τριβωνιανού 17, Μετς | www.halfnote.gr   210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 12€

Προπώληση εισιτηρίωνhttps://www.more.com/gr-el/tickets/music/dimitris-papadopoulos-quartet-1/

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΖΑΝΗΣ- ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – “VOODOO GROOVE”

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ  Έναρξη 22:30

Half Note Jazz Club

Το Half Note Jazz Club υποδέχεται τους Κώστα Μπαλταζάνη και  Μπάμπη Τυρόπουλο την Παρασκευή 13 Μαρτίου, για μια ξεχωριστή βραδιά όπου η jazz συναντά τα blues και η soul “κουμπώνει” ιδανικά με το groove και τον αυτοσχεδιασμό.

Ένα live γεμάτο αυθεντικό ήχο, δυναμικές εναλλαγές και μουσικές αφηγήσεις που χτίζονται στιγμή-στιγμή. Δύο κιθαρίστες με διεθνή πορεία, με αφετηρίες από Νέα Υόρκη και Νέα Ορλεάνη, ενώνουν τις μουσικές τους γλώσσες και δημιουργούν ένα set που κινείται με φυσικότητα ανάμεσα σε jazzblues και soul.

Με κεντρικό άξονα την επικοινωνία επί σκηνής και την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού, ο Κώστας Μπαλταζάνης και  Μπάμπης Τυρόπουλος υπόσχονται μια νύχτα που δεν θα είναι απλώς μια συναυλία, αλλά μια ζωντανή εμπειρία—με riffs, χρώματα, “βρώμικες” blues αποχρώσεις και jazz φράσεις που απογειώνουν το συναίσθημα.

Για τους φίλους της jazz, των blues και του ποιοτικού live ήχου, αυτή είναι μια βραδιά που αξίζει!

Συμμετέχουν:
 Keys: Γιάννης Παπαδόπουλος
 Drums: Δημήτρης Κλωνής

Info

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΖΑΝΗΣ- ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΥΡΟΠΟΥΛΟΣ – “VOODOO GROOVE”

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ  Έναρξη 22:30

Half Note Jazz Club  Τριβωνιανού 17, Μετς | www.halfnote.gr   210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 12€

Προπώληση εισιτηρίων https://www.more.com/gr-el/tickets/music/voodoo-groove-mia-nyxta-jazz-blues/

ΚΟΡΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ – ΛΑΪΚΟ ΜΠΕΛΚΑΝΤΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ  Έναρξη 22:30

Half Note Jazz Club  


Μια μαγευτική μουσική κατάδυση στον υπέροχο κόσμο του μπελκάντο υπόσχεται η Κορίνα Λεγάκη που έρχεται στη σκηνή του Half Note Jazz Club με το Λαϊκό Μπελκάντο το Σάββατο 14 Μαρτίου μ’ ένα σύνολο εξαίρετων μουσικών.

Πασίγνωστα ελληνικά λαϊκά τραγούδια αλλά όχι μόνο, σε μια ανατρεπτική προσέγγιση που αναδεικνύει μοναδικά αυτό το μουσικό είδος, συνθέτουν ένα πρόγραμμα που θα αγαπηθεί και θα συζητηθεί.

Το «μπελκάντο» (bel canto) είναι τρόπος τραγουδιού και τρόπος μουσικής σύνθεσης. Δίνει έμφαση στην έκφραση, στο συναίσθημα, στην ομορφιά της ερμηνείας και στην μελωδία. Η καταγωγή του είναι από την όπερα, την οπερέτα και τις παραλλαγές και διασκευές θεατρικής μουσικής όπως καθιερώθηκαν στις ζωντανές παραστάσεις σε καφέ σαντάν και καφέ αμάν, στις αρχές του εικοστού αιώνα. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων των τραγουδιών παντού στον κόσμο με μπελκάντο αναφορές είναι η επιμονή στην «μεγάλη» μελωδία και στα ερμηνευτικά στοιχεία με θεατρικές επιρροές και αναφορές, μαζί με στίχο που αφηγείται ιστορίες με ερωτικά πάθη και αισθηματικές εντάσεις.

Η επίδραση του μπελκάντο στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι υπήρξε έντονη και καθοριστική, σε όλες του τις εκδοχές. Από το σμυρνέικο μέχρι το λαϊκό τραγούδι των δεκαετιών του ‘50 και του ’60, με δεκάδες αριστουργηματικών συνθέσεων, στίχων και ερμηνειών.

Οι περισσότεροι – αν όχι όλοι οι – Έλληνες δημιουργοί λαϊκών τραγουδιών (Τσιτσάνης, Καλδάρας, Ζαμπέτας, Χιώτης, Πάνου, κ.ά.) έχουν αφήσει εξαιρετικά και βαθιά δημιουργικά δείγματα γραφής στο πεδίο του μπελκάντο τρόπου και ύφους. 

Αλλά η επίδραση του μπελκάντο είτε άμεση είτε έμμεση (μέσα από τα τραγούδια των λαϊκών δημιουργών) έφτασε μέχρι το έργο των Μεγάλων του ελληνικού τραγουδιού -Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Ξαρχάκος, Σπανός, Πλέσσας, Κουγιουμτζής, (ενδεικτικά).

Η παράστασή μας συνομιλεί με όλες τις διαστάσεις της επιρροής του μπελκάντο στο ελληνικό τραγούδι. Φιλοξενεί επίσης μερικά συγκινητικά δείγματα από την μπελκάντο τραγουδοποιία άλλων λαών.

Η Κορίνα Λεγάκη μαζί με μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών ερμηνεύει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τραγούδια από τον εκθαμβωτικό κόσμο του μπελκάντο. Τραγούδια των μεγάλων Ελλήνων συνθετών και τραγουδοποιών καθώς και τραγούδια ξένων συναδέλφων τους, μαζί με κάποια παραδοσιακά, ελληνικά και διεθνή.

Ποιος δεν ξέρει τα τραγούδια «Αχάριστη», «Ένα αστέρι πέφτει, πέφτει», «Πάρε τα χνάρια μου», «Ήρθα κι απόψε στα σκαλοπάτια σου», «Μοιάζεις κι εσύ σαν θάλασσα», «Σε πότισα ροδόσταμο», «Τα τρένα που φύγαν», που μαζί με πολλά άλλα θα ακουστούν στη σκηνή του Half Note Jazz Club το Σάββατο 14 Μαρτίου.

Τα τραγούδια από το Λαϊκό Μπελκάντο θα κυκλοφορήσουν σύντομα από όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

 

Info

ΚΟΡΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ – ΛΑΪΚΟ ΜΠΕΛΚΑΝΤΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ  Έναρξη 22:30

Half Note Jazz Club  Τριβωνιανού 17, Μετς | www.halfnote.gr   210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: από 12

Προπώληση εισιτηρίωνhttps://www.more.com/gr-el/tickets/music/korina-legaki-laiko-mpelkanto/

JEEPERS CREEPERS BAND

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club  

Οι Jeepers Creepers εμφανίζονται στο Half Note με guest τον Ελληνοαμερικανό Charlie Caranikas από τη Νέα Υόρκη! Θα παρουσιάσουν original κομμάτια και δικές τους ενορχηστρώσεις από διάσημες συνθέσεις της εποχής του swing.

 

Οι Jeepers Creepers Βand ειναι οι:

Charlie Caranikas: τρομπέτα

Στέργιος Πολύζος: τενόρο σαξόφωνο, ενορχηστρώσεις

Μάνος Θεοδοσάκης: τρομπέτα

Ελισάβετ Μητσού: κιθάρα,φωνή

Χάρης Πανταζής: κοντραμπάσο

Αλέξανδρος Καραλιάς: ντραμς
 

O τρομπετίστας Charlie Caranikas με έδρα τη Νέα Υόρκη εξειδικεύεται στην traditional και τη mainstream jazz. Ήταν ένας από τους leader της house band του θρυλικού Blue Note της Νέας Υόρκης και σολίστας της διάσημης Rainbow Room Orchestra. Έχει παίξει με την ορχήστρα Vince Giordano and the Nighthawks, τους Onyx Club Sextet, το Karrin Allyson Group, την Chico Ο' Farrill Afro Cuban Jazz Orchestra, την Vanguard Orchestra, τους Flying Neutrinos, την Lester Lanin Orchestra, καθώς και σε πολυάριθμα Broadway shows. Επιπλέον, έχει λάβει επιχορήγηση από το National Endowment for the Arts των Η.Π.Α. και έχει πολύ έντονη δισκογραφική παρουσία.

Ο σπουδαίος μουσικοκριτικός της jazz Scott Yanow γράφει για τον Charlie: a “joy to hear” and “capable of making famous standards his own” (Scott Yanow, All About Jazz), ενώ άλλοι κριτικοί έχουν γράψει: "wonderfully musical, notably articulate" trumpet player with a

“beautiful sound” and “impressive choice of notes” (Clive Griffin, Jazz Improv); “lyrical and
emotive” (George Fendel, JazzScene); a “crispy Clifford Brown” (Still Another Jazz Show, 88.7
FM, Sacramento, CA).

 

 

Info

JEEPERS CREEPERS BAND

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club  Τριβωνιανού 17, Μετς |  210 9213310

Half Note Jazz Club  Τριβωνιανού 17, Μετς |  www.halfnote.gr   210 9213310

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μαρία Χατζηαποστόλου: "Μια ολόκληρη εποχή που εμπεριέχει όλες τις εποχές, ξεδιπλώνεται μέσα στη σκέψη του Μάνου Ελευθερίου, με τον ποιητή να παραμένει πάντα πιστός σε ό,τι θεωρεί ιερό".

Νατάσα Βραχλιώτη: "Το βιβλίο, όπως και κάθε βιβλίο από μόνο του έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει!"

Ανθή Γουρουντή: "Η εποχή των αντιφάσεων, ο τόπος και χρόνος που ζούμε, κάνει το συγκεκριμένο έργο εξαιρετικά επίκαιρο, παρουσιάζοντας την ανάγκη του ανθρώπου για πνευματική ανάταση και την τάση του για εξέλιξη ακόμα και μέσα από τον θάνατο".

Είδαμε και προτείνουμε: «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»: Μια λαϊκή τελετουργία μνήμης στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Παρασκευή Λεβεντάκου: "Η λεκτικοποίηση του βιωμένου έρωτα και της ακόμη πιο βιωμένης απώλειάς του λειτουργεί σαν βαλβίδα αποσυμπίεσης".