Deux pièces || Η νέα εικαστική έκθεση του Περικλή Πραβήτα

 



Περικλής Πραβήτας

Deux pièces


Ο εικαστικός Περικλής Πραβήτας επιστρέφει στην αίθουσα τέχνης έκφραση-Γιάννα Γραμματοπούλου με τη νέα του ατομική έκθεση “Deux pièces”. 

Η έκθεση αντλεί τον τίτλο της από τον γαλλικό όρο της ραπτικής που περιγράφει ένα ένδυμα αποτελούμενο από δύο αυτόνομα αλλά αλληλένδετα κομμάτια, φτιαγμένα από το ίδιο ύφασμα. Η έννοια του «δύο» αποτελεί τον βασικό άξονα της έκθεσης και προσεγγίζεται ως σχέση, διάσπαση και επανασύνθεση.

 

Στα έργα της έκθεσης, μονάδες κόβονται στα δύο, δυάδες συγκροτούν νέες ενότητες και συμμετρικές συνθέσεις δημιουργούν έναν διάλογο ανάμεσα στο εγώ και τον άλλο, στο πριν και το μετά, στην πρώτη και τη δεύτερη εκδοχή. Το «δύο» εμφανίζεται τόσο ως σωματική και συναισθηματική συνύπαρξη, όσο και ως διαδικασία μεταμόρφωσης και επανεγγραφής.

 




Η έκθεση “Deux pièces” θα παρουσιαστεί από τις 12 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου 2026, στην Γκαλερί Έκφραση- Γιάννα Γραμματοπούλου.

 

Την επιμέλεια υπογράφει ο Ιστορικός Τέχνης Γιάννης Μπόλης.

 

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί η  performance «εξοτίκουνίκ» στις 20 Μαρτίου και τις 3 Απριλίου και ώρα 9μμ από τις performers Νατάσα Σαραντοπούλου και Ιωάννα Αντώναρου.

 

 

Περικλής Πραβήτας

Deux .pièces

 

12-3-2026 έως 04-4-2026

 

Εγκαίνια Πέμπτη

12-3-2026. - Ώρα 19:00

 

Γκαλερί Έκφραση- Γιάννα Γραμματοπούλου

Βαλαωρίτου 9Α, Αθήνα

 

Επιμέλεια έκθεσης

Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός τέχνης





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λεωνίδας Βουρδονικόλας: "Όταν ο θάνατος γίνει συνομιλητής, η αφήγηση μπορεί να αποκτήσει ακόμη περισσότερη ζωή".

Βασιλική Χρυσοστομίδου: "Η αυξανόμενη φτωχοποίηση των ανθρώπων σε συνδυασμό με την έκπτωση αρχών και αξιών, τους εξοικειώνει με τη φρίκη και τον θάνατο".

Είδαμε και προτείνουμε: LULE των Κατερίνα Μπιλιούρη & Βασιλή Τσιάκα στο μικρό Κεραμεικό

Είδαμε και προτείνουμε: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ στο Ρεκτιφιέ

Η τέχνη του θεάτρου σκιών - Αντώνης Βρεττός

Ευαγγελία Παλαιολόγου: " Ο έρωτας έχει μια δύναμη που μπορεί να αντέξει τον χρόνο, γιατί αυτό που μένει δεν είναι μόνο η παρουσία, αλλά το συναίσθημα".