"ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΣΕΡΕΝΑΤΑ" Του Μηνά Βιντιάδη - 4 & 5 ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΡΑΣΤΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΔΗΠΕΘΕ ΣΕΡΡΩΝ

 

Ένα θεατρικό για έναν

μεγάλο Σερραίο συνθέτη

 

Τον Σερραίο συνθέτη Χρήστο Σταματίου τιμά το ΔΗΠΕΘΕ της πόλης, με το νέο έργο του θεατρικού συγγραφέα  Μηνά Βιντιάδη "Μια Παράξενη Σερενάτα".

Μας λέει ο Βιντιάδης: "Πάμε Σέρρες που αγαπώ ιδιαίτερα;

Γιατί; Ένα πενθήμερο σεμινάριο μου "Γράψε παίξε το έργο σου", με μέλη της Πειραματικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ, έγινε στο πλαίσιο της προπέρσινης Πανεπιστημιάδας. Φοβερή ομάδα 14 παθιασμένων ανθρώπων, που με βοήθησε να σχεδιάσω -και να γράψω- ένα έργο για τη ζωή ενός κορυφαίου συνθέτη της πόλης, του Χρήστου Σταματίου, που θα παρουσιάσουμε 4-5 Μαρτίου με την Ερασιτεχνική Σκηνή και τη Χορωδία ΟΡΦΕΑΣ. Ευχαριστώ τον καλλιτεχνικό διευθυντή και σπουδαίο συνθέτη και ποιητή Γιώργο Ανδρέου για την ευκαιρία να γνωρίσω έναν υπέροχο Άνθρωπο της Μουσικής και τους Γιώργο Αγγειοπλάστη και Βασίλη Τζανακάρη για το πολύτιμο υλικό τους,που με βοήθησε καθοριστικά".


Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση προσεγγίζει τη ζωή του μουσικού Χρήστου Σταματίου μέσα από τη σιωπή και τον ήχο, τη διδασκαλία και τη μνήμη.

Συνθέτης, δάσκαλος και μαέστρος χορωδιών, αφιέρωσε τη διαδρομή του στη συνάντηση του ατομικού με το συλλογικό, μετατρέποντας τη μουσική σε κοινή εμπειρία και πράξη συνύπαρξης. Πρόκειται για έναν πολυσχιδή μουσικό, με βαθιά μουσική παιδεία και διαρκή παρουσία, του οποίου η διαδρομή άφησε ανεξίτηλο ίχνος τόσο στο καλλιτεχνικό όσο και στο ανθρώπινο επίπεδο.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία - Σκηνικός χώρος - Μουσική επένδυση: Γιώργος Καρύδας- Διεύθυνση χορωδίας: Χρήστος Καλλίας- Αρχειακό υλικό: Γεώργιος Αγγειοπλάστης, Βασίλης Τζανακάρης, Μαρία Βραχλιώτου- Κοστούμια: Χρύσα Αριστείδου, Αθηνά Μικρέλη, Γιώργος Καρύδας- Χορογραφίες: Αστέρης Πολυχρονίδης- Φωτισμοί: Νίκος Παπαδόπουλος- Ήχος: Νικόλας Βογιάρης- Βοηθοί σκηνοθέτη: Αθηνά Μικρέλη, Χρύσα Αριστείδου-Φροντιστήριο: Κώστας Μαρτίν-Μηχανικοί σκηνής: Γιώργος Πεταλωτής, Σοφούλης Μαλτάς Οργάνωση παραγωγής: Ευαγγελία Δαμιανίδου, Δέσποινα Βαφειάδου- Αφίσα/Social Media: Ηρακλής Τζαρίδης- Συμμετέχει η χορωδία του Ομίλου Ορφέα Σερρών

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Λεωνίδας Βουρδονικόλας: "Όταν ο θάνατος γίνει συνομιλητής, η αφήγηση μπορεί να αποκτήσει ακόμη περισσότερη ζωή".

Βασιλική Χρυσοστομίδου: "Η αυξανόμενη φτωχοποίηση των ανθρώπων σε συνδυασμό με την έκπτωση αρχών και αξιών, τους εξοικειώνει με τη φρίκη και τον θάνατο".

Είδαμε και προτείνουμε: LULE των Κατερίνα Μπιλιούρη & Βασιλή Τσιάκα στο μικρό Κεραμεικό

Είδαμε και προτείνουμε: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ στο Ρεκτιφιέ

Η τέχνη του θεάτρου σκιών - Αντώνης Βρεττός

Ευαγγελία Παλαιολόγου: " Ο έρωτας έχει μια δύναμη που μπορεί να αντέξει τον χρόνο, γιατί αυτό που μένει δεν είναι μόνο η παρουσία, αλλά το συναίσθημα".