"ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ" ΣΤΙΣ "ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΝΥΧΤΕΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΑΛΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ 4, 11, 18 ΚΑΙ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

 φιέρωμα στην Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου από τον Γιώργο Αλτή

«Τα  τραγούδια  της Ευτυχίας»

Τετάρτη  4, 11, 18 και 25 Φεβρουαρίου

"Χίλιες και δύο νύχτες"



 

Η μουσική σκηνή "Χίλιες και δύο νύχτες" παρουσιάζει όλες τις Τετάρτες (4, 11, 18 και 25) του Φεβρουαρίου το αφιέρωμα στην  θρυλική στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου που επιμελήθηκε ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού Γιώργος Αλτής.

Ποιος δεν έχει πάρει δύναμη από τα τραγούδια της όπως τα "Είμαι αητός χωρίς φτερά", "Αν είναι η αγάπη έγκλημα", "Το τελευταίο βράδι μου", "Όνειρο απατηλό" και τόσα άλλα. Η ζωή της δουλεμένη με το ατσάλι, αποτυπώθηκε στους στίχους της  που μας συγκινούν και μας στηρίζουν μέχρι σήμερα.

Παίζουν και τραγουδούν οι Γιώργος Αλτής (μπουζούκι, επιμέλεια προγράμματος), Ειρήνη  Χαρίδου (φωνή), Λίλυ Ριτσώνη (φωνή), Πάνος Ρεντίφης (κιθάρα – φωνή), Λάμπρος Βασιλείου (κιθάρα, φωνή) και Αντώνης Τζίκας (κοντραμπάσο). Στο ρόλο της αφηγήτριας η Αθηνά Καμπάκογλου στις δύο πρώτες παραστάσεις (4 και 11 Φεβρουαρίου).                 

Οι "Χίλιες και δύο νύχτες" είναι από τις πρώτες μουσικές σκηνές που άνοιξαν στην Αθήνα. Έχει φιλοξενήσει αμέτρητους αξιόλογους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Είναι ένας χώρος με γεύσεις και αρώματα της ανατολικής Μεσογείου.  

Τετάρτη 4, 11, 18 και 25 Φεβρουαρίου
Χίλιες και δύο νύχτες
www.1002nyxtes.gr 
Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή
(Από Ερμού 104, κοντά στο μετρό Μοναστηράκι)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3317293
Ώρα έναρξης: 21.30
Τιμή εισόδου: 7 
euro

          

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Άγγελος Λαμέρας: "Στην εποχή μας, αυτός που νιώθει τον ρομαντισμό -είτε στον έρωτα είτε στους κοινωνικούς αγώνες- νιώθει εσωτερική εξορία".

Βασίλειος Α. Κυβέλλος: : "Το όνειρο είναι το διαβατήριο για το πέρασμα του πρωταγωνιστή στο παράλληλο σύμπαν του παρελθόντος του".

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Ζητείται Φωνή» της Άννας Σιμιτσοπούλου

«Το φτερωτό άλογο» του Ν. Καζαντζάκη στην παιδική σκηνή του θεάτρου Βεάκη | Θεατρ. Απόδοση: Άνδρη Θεοδότου - Σκηνοθεσία: Δημήτρης Δεγαΐτης

Διαβάσαμε και προτείνουμε: «Γράμμα του πελάγους» του Άγγελου Λαμέρα από την Άνεμος εκδοτική