Εκδόσεις Παπαζήση | ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ |

 




ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Στοχασμοί και αιρέσεις

Πρόλογος: Φώτης Καγγελάρης
ΣΕΙΡΑ: ΠΛΑΓΙΩΣ


 
O Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ένας ναυαγοσώστης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, διασώζει την επιθυμία από την ενοχή –η φύση του ανθρώπου είναι η επιθυμία, έλεγε ο Spinoza–, την καταναλωτική ομοιομορφία, την τηλεοπτική εντολή, διασώζει από την απώλεια της ταυτότητας. Η ματιά του παραδίδει μεν «Μαθήματα ερέβους», αλλά ταυτόχρονα η υπαρξιακή του πυξίδα μας δείχνει τον πολικό αστέρα της κριτικής σκέψης, ίσως της άλλης ζωής που, κι αν ακόμα δεν τη ζήσουμε, η φαντασίωσή της παρηγορεί την ψυχή μας.
(Από τον Πρόλογο)
ISBN 978-960-02-4592-9, Σχήμα 13x20, Σελίδες 250, Βάρος(g) 280,
Τιμή: €18,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Έκδοση Αθήνα 2025
 
O συγγραφέας
Ο Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος, είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, πρόεδρος του UGRS (Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Επανορθωτική Ουρολογική Χειρουργική) και διευθυντής της Σεξουαλικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Επίσης, ιδρυτικό μέλος της ISSIR (Διεθνής Ένωση Έρευνας για τη Σεξουαλικότητα), πρόεδρος της IASS (Διεθνής Ένωση Σεξουαλικής Χειρουργικής), ιδρυτής και πρόεδρος της ΕΜΑΣ (Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας), διευθυντής του Ανδρολογικού Τμήματος της Πανεπιστημιακής Κλινικής Αθηνών, μέλος των Γιατρών του Κόσμου και χειρουργός σε εμπόλεμες ζώνες στο Ιράκ, τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Η συγγραφή δοκιμίων είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τον Φώτη Καγγελάρη, τον οποίο θεωρεί δάσκαλό του στη ζωή και τον πολιτισμό.

 
Βρείτε την σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Website
Email
YouTube

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νόνη Ζαννή: "Η βία έχει γίνει τόσο συχνό κομμάτι της καθημερινότητάς µας, που σε πολλές περιπτώσεις έχουμε πάψει να αντιδρούμε απέναντί της".

Είδαμε και προτείνουμε: «Αυτή η νύχτα μένει» του ΚΘΒΕ στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας»

Ανθή Γουρουντή : "Ο πολιτισμός είναι τροφή και ως τροφή αποτελεί μια βαθειά και εξόχως πολιτική πράξη".

Διαβάσαμε και προτείνουμε: “Οι ασυγχώρητες”