Εκδόσεις Παπαζήση | ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ |

 




ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Στοχασμοί και αιρέσεις

Πρόλογος: Φώτης Καγγελάρης
ΣΕΙΡΑ: ΠΛΑΓΙΩΣ


 
O Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ένας ναυαγοσώστης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, διασώζει την επιθυμία από την ενοχή –η φύση του ανθρώπου είναι η επιθυμία, έλεγε ο Spinoza–, την καταναλωτική ομοιομορφία, την τηλεοπτική εντολή, διασώζει από την απώλεια της ταυτότητας. Η ματιά του παραδίδει μεν «Μαθήματα ερέβους», αλλά ταυτόχρονα η υπαρξιακή του πυξίδα μας δείχνει τον πολικό αστέρα της κριτικής σκέψης, ίσως της άλλης ζωής που, κι αν ακόμα δεν τη ζήσουμε, η φαντασίωσή της παρηγορεί την ψυχή μας.
(Από τον Πρόλογο)
ISBN 978-960-02-4592-9, Σχήμα 13x20, Σελίδες 250, Βάρος(g) 280,
Τιμή: €18,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Έκδοση Αθήνα 2025
 
O συγγραφέας
Ο Δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος, είναι ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, πρόεδρος του UGRS (Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Επανορθωτική Ουρολογική Χειρουργική) και διευθυντής της Σεξουαλικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Επίσης, ιδρυτικό μέλος της ISSIR (Διεθνής Ένωση Έρευνας για τη Σεξουαλικότητα), πρόεδρος της IASS (Διεθνής Ένωση Σεξουαλικής Χειρουργικής), ιδρυτής και πρόεδρος της ΕΜΑΣ (Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας), διευθυντής του Ανδρολογικού Τμήματος της Πανεπιστημιακής Κλινικής Αθηνών, μέλος των Γιατρών του Κόσμου και χειρουργός σε εμπόλεμες ζώνες στο Ιράκ, τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Η συγγραφή δοκιμίων είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τον Φώτη Καγγελάρη, τον οποίο θεωρεί δάσκαλό του στη ζωή και τον πολιτισμό.

 
Βρείτε την σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Website
Email
YouTube

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ελένη Καραμπάτσου: "Η καλλιέργεια αρετών στα παιδιά είναι θεμέλιο για να εξελιχθούν σε ισορροπημένους και υπεύθυνους ανθρώπους".

Είδαμε και προτείνουμε: «Εσύ κι εγώ και ο Φεϊντώ» της θεατρικής ομάδας Αντικλείδι στο Μικρό Κεραμεικό

Καλλιέρη Ευδοξία: "Τα παιδιά τείνουν να αποδέχονται τη διαφορετικότητα και αξιολογούν το γεγονός αυτό ανάλογα με την καθοδήγηση των γονιών τους".

LIVE | Rebe(l)Tango: Ρεμπέτικο & Tango: Δρόμοι Παράλληλοι

Είδαμε και προτείνουμε: Επικίνδυνος Οίκτος του Stefan Zweig στο Θέατρο Χώρος

Είδαμε και προτείνουμε: «Η Ανάστασις» του Λέοντος Τολστόι στο ΘΕΑΤΡΟ NOŪS