Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ερατώ το βιβλίο της Βιρτζίνια Γουλφ «Φλας - Ένας σκύλος αφηγείται»

 Βιρτζίνια Γουλφ

Φλας - Ένας σκύλος αφηγείται
Μετάφραση-Σύντομο Σημείωμα: Σπάρτη Γεροδήμου
Σελίδες: 272, Τιμή: 14.84 ευρώ
ISBN: 978-960-229-374-4
Εκδόσεις Ερατώ


 

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ερατώ το βιβλίο της Βιρτζίνια Γουλφ «Φλας - Ένας σκύλος αφηγείται», σε μία εξαιρετικά καλαίσθητη, σκληρόδετη έκδοση, με 10 δίχρωμες φωτογραφίες της συγγραφέως.
Το πρόσωπο της δεσποινίδας Μπάρετ ήταν το κουρασμένο πρόσωπο ενός άρρωστου ανθρώπου, που στερήθηκε τον αέρα, το φως, την ελευθερία. Ήταν το ζεστό χρωματιστό πρόσωπο ενός μικρού ζώου. Γεμάτη υγεία και ενέργεια. Χωρισμένοι και παρόλα αυτά προερχόμενοι από το ίδιο καλούπι, θα μπορούσε ο καθένας να εξέφραζε αυτό που κοιμόταν στον άλλον; Θα μπορούσε να ήταν — όλα αυτά. και αυτός – Αλλά όχι. Ανάμεσά τους άνοιξε ο βαθύτερος κόλπος που μπορούσε να χωρίσει δύο πλάσματα. Είχε το χάρισμα του λόγου. Του στερήθηκε. Ήταν γυναίκα. ήταν σκύλος. Στενά συνδεδεμένοι, για πάντα διακριτοί, στάθηκαν εκεί παρατηρώντας ο ένας τον άλλον.

Μια φανταστική βιογραφία γεμάτη τρυφερότητα, η οποία αντικατοπτρίζει με λεπτότητα τη συγκινητική σχέση της δεσποινίδας Μπάρετ και του Φλας, του νεαρού κόκερ σπάνιελ της. Μεταξύ τους δημιουργείται ένας σιωπηλός διάλογος, χωρίς λόγια, που χαρακτηρίζεται από χειρονομίες και στοργικά βλέμματα.

Η μεταφράστρια του βιβλίου Σπάρτη Γεροδήμου, σημειώνει: «Η Βιρτζίνια Γουλφ με την ιδιόμορφη, εξαίρετη γραφή της, με την ελευθερία και το χιούμορ της, την αντισυμβατικότητα του ύφους -κυρίως το ότι πειραματίστηκε και διέπρεψε στη “ροή της συνείδησης” (άλλως: ''εσωτερικός μονόλογος'': stream of consciousness)- μας δίνει ένα συναρπαστικό πορτραίτο της μεγάλης ποιήτριας Ελίζαμπεθ Μπάρετ Μπράουνινγκ».

 

Εκδόσεις Ερατώ
Βαλτετσίου 39, 10681 Αθήνα, Τηλ. 210 3830323
eratobooks@gmail.com

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".