📚 Νέες κυκλοφορίες 31.10 από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
ΤΖΕΝΙ ΚΟΛΓΚΑΝ
ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ
Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Ρόζα Τραϊκόγλου
Η συνέχεια του μπεστ σέλερ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Η Κάρμεν βρίσκεται σε αδιέξοδο: στο βιβλιοπωλείο της γίνονται τα γυρίσματα μιας κακόγουστης χριστουγεννιάτικης ταινίας· επίσης αναγκάστηκε να μετακομίσει από το σπίτι της αδελφής της και ο έρωτας της ζωής της μόλις έφυγε χιλιάδες μίλια μακριά. Φαίνεται πως αυτά τα Χριστούγεννα δε θα είναι καθόλου καλά!
Όταν ένας αντιπαθέστατος εκατομμυριούχος προσπαθεί να αγοράσει το βιβλιοπωλείο για να το μετατρέψει σε κατάστημα με σουβενίρ, η Κάρμεν αποφασίζει να ανασκουμπωθεί για να βρει τα χρήματα που χρειάζονται προκειμένου να αντικρούσει την προσφορά του.
Ο χρόνος τελειώνει, και η Κάρμεν θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από ένα φρέσκο χέρι μπογιάς για να λύσει το πρόβλημα. Όμως, όταν το χιόνι αρχίζει να πέφτει και τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια ανάβουν, θα παρουσιαστούν νέες ευκαιρίες…
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
LUCY SCORE
ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!
Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Αναστασία Δεληγιάννη
ΜΙΑ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΤΑΡ
Η δυναμική ξανθιά Καταλίνα Κινγκ φτάνει στη μικρή πόλη Μέρι του Κονέτικατ αποφασισμένη. Ως παρουσιάστρια ριάλιτι για ανακαινίσεις, θα βοηθήσει το μισοκατεστραμμένο από τυφώνα Μέρι να σταθεί στα πόδια του μέχρι τα Χριστούγεννα, ο κόσμος να χαλάσει.

ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΡΑΒΟΞΥΛΟ
Όμως ο γκρινιάρης Νόα Γέιτς, ο δήμαρχος της πόλης, καθόλου δε συμφωνεί με τα σχέδιά της. Μεγαλώνει μόνος του την κόρη του και παίρνει όλες του τις ευθύνες πολύ στα σοβαρά. Δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει η τραγωδία που χτύπησε την πόλη του να γίνει τηλεοπτικό θέαμα και κυρίως δε θέλει να πάρουν αέρα τα μυαλά της κόρης του.

ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ
Μπορούν αυτοί οι δυο αντίπαλοι να συνεργαστούν για να πραγματοποιήσουν ένα θαύμα ή με τους καβγάδες τους θα σκοτώσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων;
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΟΛΟΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ
BENJAMIN STEVENSON
ΟΛΟΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ
Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Χρήστος Καψάλης
Ονομάζομαι Έρνεστ Κάνιγχαμ. Παλιότερα διάβαζα μετά μανίας αστυνομικά μυθιστορήματα της Χρυσής Εποχής, μέχρι που βρέθηκα μπλεγμένος σε πραγματικές καταστάσεις αυτού του είδους… Δεν είμαι ιδιωτικός ερευνητής, απλώς τυχαίνει να έχω μια έφεση στην εξιχνίαση μυστηρίων. Βέβαια, πίστευα πως οι δολοφόνοι χαλαρώνουν την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά έκανα λάθος. Οπότε να με στο χριστουγεννιάτικο σόου του παγκοσμίου φήμης μάγου Ράιλαν Μπλέιζ, του οποίου ο ευεργέτης έχει δολοφονηθεί.
Αν καταφέρω να διακρίνω την αλήθεια πίσω από την ψευδαίσθηση, ξέρω ότι μπορώ να λύσω την υπόθεση. Άλλωστε ένας καλός φόνος είναι σαν ένα πετυχημένο μαγικό τρικ, σωστά;

ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΤΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ.
Σας συστήνουμε να το απολαύσετε σαν ένα από αυτά τα ημερολόγια που μετρούν αντίστροφα για την έλευση των Χριστουγέννων.
24 κεφάλαια, 24 στοιχεία για την εξιχνίαση της υπόθεσης.
Ή μάλλον 23 στοιχεία και ένας δολοφόνος, αφού όλοι ξέρουμε πως το νοστιμότερο σοκολατάκι κρύβεται πίσω από το πορτάκι με τον αριθμό 24.
Αν ξεκινήσετε την 1η Δεκεμβρίου και διαβάζετε από ένα κεφάλαιο τη μέρα, θα έχετε φτάσει στη λύση την παραμονή των Χριστουγέννων. Με την προϋπόθεση ότι θα καταφέρετε να κρατηθείτε έως τότε, βέβαια…
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΦΟΝΟΙ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ - ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ
AGATHA CHRISTIE
ΦΟΝΟΙ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ - ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ
Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Χρήστος Καψάλης
«Οι λέξεις, μαντμαζέλ, είναι απλώς το ρούχο που φορούν οι ιδέες».
Ένας δολοφόνος τρομοκρατεί τη χώρα. Διαλέγει το ποιον και πού θα δολοφονήσει με αλφαβητική σειρά: Πρώτα μια ηλικιωμένη καπνοπώλισσα, ύστερα μια σερβιτόρα που της άρεσε να φλερτάρει, κατόπιν έναν πλούσιος άνδρα... Το μόνο κοινό τους είναι ότι ότι τα αρχικά των ονομάτων τους είναι διαδοχικά γράμματα.
Με κάθε φόνο δείχνει και πιο σίγουρος. Τόσο σίγουρος, που μπαίνει στον πειρασμό να περιπαίξει και να μπερδέψει τον μεγάλο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό. Αλλά αυτό ίσως να είναι το ένα –και το μοιραίο– λάθος του…
Ένα εξαιρετικά δομημένο μυθιστόρημα, από τα πρώτα της αστυνομικής λογοτεχνίας που έχουν θέμα έναν serial killer, προτού καν καθιερωθεί ο όρος.
Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΟΥΤΙΓΚΑΣ - ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ
AGATHA CHRISTIE
Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΟΥΤΙΓΚΑΣ - ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ
Συλλογή Διηγημάτων
Μτφρ.: Ντόρα Δαρβίρη
Είναι αδύνατο να εξαπατήσεις τον Ηρακλή Πουαρό.
Ένα σπίτι στην αγγλική εξοχή φαντάζει το ιδανικό μέρος για να περάσει κάποιος ήρεμα Χριστούγεννα – αλλά τα πράγματα δεν είναι ποτέ τόσο απλά όταν πρόκειται για τον Ηρακλή Πουαρό, ο οποίος θα κληθεί να λύσει όχι μία αλλά πέντε περίπλοκες υποθέσεις σε κλίμα… εορταστικό.
Για αρχή βρίσκει μια δυσοίωνη προειδοποίηση στο μαξιλάρι του, ότι θα πρέπει να αποφύγει την πουτίγκα δαμάσκηνο· ύστερα ανακαλύπτει ένα πτώμα στην κασέλα· στη συνέχεια ένας καβγάς οδηγεί σε φόνο. Και σαν να μην έφταναν αυτά, οι διατροφικές συνήθειες ενός νεκρού γίνονται το επίκεντρο μιας παράξενης υπόθεσης, ενώ θα πρέπει να λύσει τον γρίφο του άντρα που ονειρευόταν την αυτοκτονία του.
Και ως χριστουγεννιάτικο δώρο: Η μις Μαρπλ ερευνά την υπόθεση στο Αρχοντικό των Γκρίνσο.
ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΓΑΠΗ
ΕΜΑ ΝΤΟΝΤ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΑΓΑΠΗ
Μτφρ.: Πετρούλα Γιαβριηλίδου
Χριστούγεννα σημαίνουν αγάπη για το μικρό και το μεγάλο ταρανδάκι, που παίζουν με τις χιονονιφάδες και απολαμβάνουν τρυφερές στιγμές τις κρύες μέρες του χειμώνα και κάτω από τον αστροστόλιστο ουρανό.
Ένας ύμνος στη γονεϊκή αγάπη, με τρυφερά στιχάκια και μοναδική εικονογράφηση, από τη διακεκριμένη δημιουργό Έμα Ντοντ.

Για παιδιά από ενός έτους.
ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Μτφρ.: Ράνια Μπουμπουρή
ΖΩΝΤΑΝΕΨΤΕ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ!
Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ, άνθρωπος ιδιότροπος και σπαγγοραμμένος, μισεί τα Χριστούγεννα.
Άραγε θα τον πείσουν κάποιοι απρόσμενοι επισκέπτες ν' αλλάξει γνώμη και συμπεριφορά;

Για παιδιά από 3 ετών.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΧΟΓΚΟΥΑΡΤΣ
ΤΖ. Κ. ΡΟΟΥΛΙΝΓΚ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΧΟΓΚΟΥΑΡΤΣ
Τα Χριστούγεννα πλησίαζαν.
Κάποιο πρωί στα μέσα Δεκεμβρίου, το Χόγκουαρτς ξύπνησε σκεπασμένο από δυο μέτρα χιόνι.

Έτσι αρχίζει το 12ο κεφάλαιο του βιβλίου Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ και η συγκινητική ιστορία των πρώτων Χριστουγέννων του Χάρι Πότερ στο Χόγκουαρτς. Από τη μεγάλη τραπεζαρία που είναι στολισμένη με υπέροχα έλατα, έως τις ζεστές βραδιές στην αίθουσα αναψυχής του Γκρίφιντορ και τη χαρά των δώρων το πρωί των Χριστουγέννων, αυτή η γιορτή είναι γεμάτη ζεστασιά, φιλία, καλό φαγητό και μαγικές εκπλήξεις, που ο Χάρι δε θα ξεχάσει ποτέ.

Με το αυθεντικό κείμενο από το βιβλίο Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΛΙΘΟΣ της Τζ. Κ. Ρόολινγκ και φωτεινή εικονογράφηση από τη Ζιγί Γκάο, αυτή η ξεχωριστή στιγμή, που περιλαμβάνεται σε ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία όλων των εποχών, είναι τώρα πλήρως εικονογραφημένη, ώστε όλη η οικογένεια να απολαύσει μία νέα, μαγική, γιορτινή παράδοση.

Για παιδιά από 5 ετών.
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΈΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ
MARIE VOIGT
ΈΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ
Μτφρ.: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Αυτά τα Χριστούγεννα ετοιμαστείτε να ανοίξετε το πιο μαγικό δώρο-έκπληξη!

Του Κόσμο δεν του αρέσει ο χειμώνας και το σκοτάδι, ειδικά όταν είναι μόνος στη σπηλιά του! Ξάφνου όμως, εμφανίζεται στην πόρτα του η Μπέτι και του μιλά για ένα μαγεμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο, όπου πάνω στην κορφή του λένε πως λάμπει το πιο λαμπρό από όλα τα αστέρια. Οι δυο τους ξεκινούν για ένα μαγικό ταξίδι μέσα από το χιονισμένο δάσος. Ποιος θα το φανταζόταν ότι υπάρχουν τόσα θαυμαστά πράγματα να ζήσεις και να ανακαλύψεις μέσα στον χειμώνα! Και ότι, μαζί, μπορούμε να κάνουμε ακόμη και την πιο σκοτεινή χειμωνιάτικη νύχτα… να φεγγοβολά!

Για παιδιά από 5 ετών.
ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟΝ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ (ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ)
BEN MILLER
ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΤΟΝ ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗ (ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟ)
Μτφρ.: Πετρούλα Γαβριηλίδου
Ζήσε ένα συναρπαστικό ταξίδι, γεμάτο από τη μαγεία των Χριστουγέννων!

Τζάκσον είναι αποφασισμένος να μείνει ξύπνιος μέχρι να έρθει ο Αϊ-Βασίλης, αλλά όταν μια μικροσκοπική φιγούρα ξεπροβάλλει από την καμινάδα τη στιγμή που το ρολόι χτυπάει δώδεκα, η νύχτα γίνεται πιο παράξενη και πιο μαγική απ' ό,τι θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.
Ακολούθησε τον Τζάκσον στο ταξίδι του στον κόσμο συντροφιά με τον Αϊ-Βασίλη και ζήσε κι εσύ μια αξέχαστη περιπέτεια!
Μια υπέροχη διασκευή του ομότιτλου αγαπημένου μυθιστορήματος του Μπεν Μίλερ, με μαγευτική εικονογράφηση από τη διακεκριμένη καλλιτέχνιδα Ελίζα Παγκανέλι.

Για παιδιά από 4 ετών.
Διάβασε ένα απόσπασμα »
Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΑΝΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΚΩΝ
ΑΛΕΞ Τ. ΣΜΙΘ
Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΑΝΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΚΩΝ
Μτφρ.: Σοφία Γρηγορίου
Είναι παραμονή Χριστουγέννων και ο Βασιλιάς των Ποντικών έχει πολύ δόλια σχέδια. Αποφασισμένος να προκαλέσει το απόλυτο πανδαιμόνιο, επιχειρεί να κλέψει το κλειδί από το Βασίλειο των Ζαχαρωτών!

Η Κλάρα και ο Φριτς Στρούντελ, μαζί με τον καινούριο φίλο τους, τον καρυοθραύστη, είναι οι μόνοι που μπορούν να τον εμποδίσουν. Όταν όμως ένα μαγικό ξόρκι πετυχαίνει τον Φριτς, οι τρεις τους ξεκινούν έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο, ώστε να φτάσουν εγκαίρως στο Βασίλειο των Ζαχαρωτών και στον νεράιδο Ζαχαρένιο, τον μόνο που μπορεί να λύσει τα μάγια.

Θα καταφέρει η περιπετειώδης παρέα να βάλει ένα τέλος στις κατεργαριές του Βασιλιά των Ποντικών και να σώσει τον Φριτς προτού να είναι πολύ αργά;

Φέτος τα Χριστούγεννα ο Άλεξ Τ. Σμιθ, συγγραφέας των χριστουγεννιάτικων επιτυχιών «Γουίνστον – Ο ταχυδρόμος των Χριστουγέννων» και «Γουίνστον – Επιστροφή στο σπίτι», μας ξανασυστήνει τον κλασικό Καρυοθραύστη – μια χριστουγεννιάτικη ιστορία με πλούσια εικονογράφηση σε 24 ½ κεφάλαια.

Για παιδιά από 5 ετών.
Διάβασε ένα απόσπασμα »

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".