BLACKBOX JAZZ FESTIVAL VOCAL EDITION: Day 5 (1/11)

  


BLACKBOX JAZZ MUSIC FESTIVAL

Vocal Edition

18, 19, 20, 31 Oκτωβρίου & 1 Νοεμβρίου

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλατεία Καρύτση

 

Μπήκε Φθινόπωρο και το BlackBox Jazz Music Festival, η μουσική γιορτή της jazz που έτυχε συγκινητικής υποδοχής τον Φλεβάρη του 2024, είναι προ των πυλών με το νέο του εγχείρημα δίνοντας έμφαση στην ανθρώπινη φωνή.

Συνεχίζοντας να εξερευνά και να ανακατεύει επί σκηνής διαφορετικά ιδιώματα κι εκφάνσεις της jazz μουσικής, το BlackBox Jazz Music Festival: Vocal Edition ρίχνει τους προβολείς του στα φωνητικά, στην ανθρώπινη φωνή και τη σημασία της, τόσο ως φορέας της μελωδίας και του νοήματος, (άρα ως ελκυστής συναισθημάτων!) όσο και ως μουσικό όργανο με άπειρες δυνατότητες κι επιτεύγματα στον χώρο της jazz.

 

 


Δημήτρης Τσάκας Τρίο feat. Αναστασία Κωνσταντινίδου

 

1η Νοεμβρίου 2024, 20:30

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

 

Μετά την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου, το Τρίο του Δημήτρη Τσάκα επιστρέφει στη σκηνή για μια συναυλία στο πλαίσιο του Vocal Jazz Festival που διοργανώνει το BlackBox. Το τρίο, που απαρτίζεται από τον ίδιο στο σαξόφωνο, τον Κίμωνα Καρούτζο στο κοντραμπάσο και τον Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη στα ντραμς, ενώνει τις δυνάμεις του με την τραγουδίστρια Αναστασία Κωνσταντινίδου για μια βραδιά γεμάτη μουσική και ποίηση.

Το πρόγραμμα της συναυλίας συνδυάζει μουσική και λόγο, με ιδιαίτερη έμφαση στην κληρονομιά του μεγάλου Charlie Parker. Το κοινό θα απολαύσει πρωτότυπες συνθέσεις του Parker, κλασικά standards από το εμβληματικό "Charlie Parker with Strings", καθώς και πρωτότυπες συνθέσεις του γκρουπ.

Η Αναστασία Κωνσταντινίδου μαζί με το τρίο του Δημήτρη Τσάκα φέρνουν κοντά την παράδοση της jazz με τη ζωντανή αφήγηση, δημιουργώντας έναν καλλιτεχνικό διάλογο μεταξύ παρελθόντος και παρόντος.

 

Dimitris Tsakas - sax

Anastasia Konstantinidou - vocals

Kimon Karoutzos - bass

Alex Drakos Ktistakis - drums

 


Ειρήνη Κωνσταντινίδη: Nothing to lose

 

1η Νοεμβρίου 2024, 22:00

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

 

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου η τζαζ τραγουδίστρια Ειρήνη Κωνσταντινίδη θα παρουσιάσει τραγούδια της από την πρόσφατη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Nothing to Lose» μαζί με το γκρουπ της.

Πρόκειται για έναν δίσκο αυτοβιογραφικό (όπως η ίδια η δημιουργός του ομολογεί) που γράφτηκε σχεδόν εξ’ ολοκλήρου (ειδικά η μουσική) το τελευταίο διάστημα της παραμονής της σε Ολλανδία και Βέλγιο και αντανακλά σκέψεις, συναισθήματα και εικόνες μιας γυναίκας που παντρεύει την αισιοδοξία με την μελαγχολία και την ποιητική διάθεση με τον ρεαλισμό (keepjazzin.gr).

Ειρήνη Κωνσταντινίδη, φωνή

Μάρκος Χαϊδεμένος, πιάνο

Κίμωνας Καρούτζος, κοντραμπάσο

Roman Gomez, μπαντονεόν

Παναγιώτης Κωστόπουλος, τύμπανα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".