Είδαμε και προτείνουμε: Ιστορίες της Βελανιδιάς

 

Η παράσταση «Ιστορίες της Βελανιδιάς» από την ομάδα Kokoumouklo.gr μας καλεί να βυθιστούμε στον μικρόκοσμο ενός μαγικού δάσους, γεμάτου χρώματα, χαρακτήρες και αθώες σκανταλιές. Οι μικροί μας φίλοι, οι Μούς-Μούς και ο Σνουφ, δύο ποντικάκια που ζουν μέσα στον κορμό της Βελανιδιάς, μας προσφέρουν άφθονες γλυκές στιγμές και μια γεύση αληθινής παιδικής φιλίας και φροντίδας.

Κάθε χαρακτήρας έχει τη δική του ιδιαίτερη προσωπικότητα που ξετυλίγεται τρυφερά μέσα από το κουκλοθέατρο και τις ζωντανές μελωδίες. Η Μούς-Μούς και ο Σνουφ αγωνίζονται να βρουν λύσεις για τις απρόσμενες αναποδιές, όπως όταν το αβγό της μαμάς Καρακάξας ξεφεύγει από τη φωλιά του και χάνεται στη γειτονιά!


Η παράσταση εμπλουτίζεται από λεπτές πινελιές ζωντανής μουσικής και τραγουδιών, που ταιριάζουν υπέροχα με την ηρεμία και την ομορφιά της φύσης. Μέσα από τις μικρές ιστορίες και τις τρυφερές στιγμές που περνούν οι ήρωες μαζί, τα παιδιά βλέπουν την ομορφιά του φυσικού κόσμου, ενώ εξερευνούν έννοιες όπως η περιέργεια, η αγάπη, και η αλληλοϋποστήριξη.

Γιατί να δείτε τις Ιστορίες της Βελανιδιάς;

Πρόκειται για μια τρυφερή παράσταση που προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στα μικρά παιδιά, γεμάτη φαντασία, ζεστασιά και γέλιο! Ο μαγικός μικρόκοσμος της Βελανιδιάς ζωντανεύει μέσα από κούκλες, ζωντανή μουσική και τραγούδια, και κάθε ήρωας γίνεται αγαπητός και προσιτός στα παιδικά μάτια.

Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από την ιστορία για την αξία της φιλίας, της συνεργασίας και της φροντίδας προς τους άλλους, ενώ εξερευνούν έννοιες όπως η περιπέτεια και η αποδοχή του διαφορετικού. Επίσης, η παράσταση έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τη συγκέντρωση των παιδιών με ήπιο χιούμορ, ζωηρά σκηνικά και μουσική που αγκαλιάζει απαλά τη φαντασία τους.

Γονείς και παιδιά θα απολαύσουν στιγμές γεμάτες ζεστασιά και θα φύγουν με ένα χαμόγελο και πολλή τροφή για σκέψη, για όλα τα μικρά και σπουδαία που ζουν γύρω μας στον φυσικό κόσμο!

Με φόντο τη μεγάλη Βελανιδιά και με ελαφρύ χιούμορ που κρατά το ενδιαφέρον και των μικρότερων θεατών, οι «Ιστορίες της Βελανιδιάς» καταφέρνουν να συνδυάσουν το απλό με το βαθύ, προσφέροντας στους μικρούς (και στους μεγάλους!) θεατές μια όμορφη και αξέχαστη εμπειρία.


Της Αλεξίας Βλάρα, 26/10/2024


“ Ιστορίες της Βελανιδιάς”

παράσταση θεάτρου – κουκλοθεάτρου,

με ζωντανή μουσική και τραγούδια.

Σάββατο 26/10 /24 στο Μύρτιλλο  ώρα 12μ.

                          


                       Από την ομάδα Kokoumouklo.gr

Στον μικρόκοσμο μιας Βελανιδιάς ζούνε δύο ποντικάκια, η Μούς- Μούς και ο Σνουφ, στα κλαδιά της, έχει φτιάξει την φωλιά της η μαμά Καρακάξα που με ενθουσιασμό φροντίζει το νεογέννητο αβγό της! Πέρα από τον λόφο μένει η μεγάλη καλή αρκούδα κάπου εκεί κοντά, το μικρό, μικρούλι, λυπημένο λουλουδάκι…

Tι θα συμβεί όταν το σκανταλιάρικο αβγό το σκάσει από τη φωλιά του; Σε ποιόν ανήκει η μεγάλη κάλτσα που ανεμίζει ένα πρωί στο δάσος, και ποιος ο ρόλος ενός μικρού αστεριού σ’ αυτήν την ιστορία;

Ελάτε να τα ανακαλύψουμε όλα αυτά μαζί…

 

Εμψύχωση: Ραφαέλα Τσομπανούδη – Δημήτρης Παπαδάτος

Μουσική: Αθηνόδωρος Καρκαφίρης  

Κοστούμια: Κική Μαραβέλια

Επιμέλεια σκηνοθεσίας:  Βαλεντίνα Παπαδημητράκη

Κούκλες σκηνικά: Βάσω Γιαρένη - ομάδα Κοκού – Μουκλό  

Κείμενο – Τραγούδια: Βάσω Γιαρένη

Παίζουν : Ραφαέλα Τσομπανούδη και Δημήτρης Παπαδάτος

 

info

H παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 2.5 έως 5 ετών

Η διάρκεια είναι 60’

Είσοδος 5 €

Μύρτιλλο : Λάμψα και Τριφυλίας Πάρκο (ΚΑΠΑΨ)  Για το Παιδί και τον Πολιτισμό

Τηλέφωνα κρατήσεων  Myrtillo 6971759463 και 6932 445733

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".