📚 Το ντεμπούτο της Ιζαμπέλ Αλιέντε στην παιδική λογοτεχνία!

 

Η Ιζαμπέλ Αλιέντε, η θρυλική συγγραφέας με διεθνείς επιτυχίες, κάνει το ντεμπούτο της στον κόσμο του παιδικού βιβλίου με το εικονογραφημένο έργο Πέρλα, η Ατρόμητη Σκυλίτσα!, που θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου. Σε συνεργασία με τη βραβευμένη εικονογράφο Σάντι Ροντρίγκεζ, η Αλιέντε αφηγείται την ιστορία μιας τσαχπίνας, μαγικής σκυλίτσας, καθώς και της οικογένειας που την αγαπά – κι είναι απευθείας εμπνευσμένο από την ιστορία της λατρεμένης, αδέσποτης σκυλίτσας της ίδιας της συγγραφέα. Το βιβλίο είναι το πρώτο μιας σειράς που περιλαμβάνει τρία βιβλία.
Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Πέρλα είναι μια ατρόμητη σκυλίτσα που έχει δύο υπερδυνάμεις: μπορεί να κάνει όλο τον κόσμο να την αγαπά και μπορεί να βρυχιέται σαν λιοντάρι. Όταν ανακαλύπτει ότι ένα μέλος της ανθρώπινης οικογένειάς της, ο αγαπημένος της Νίκο Ρίκο, είναι θύμα εκφοβισμού στο σχολείο, ξέρει ότι πρέπει κάτι να κάνει. Αλλά τι; Μια σαγηνευτική, εύστοχη ιστορία για τον δεσμό ανάμεσα σε ένα παιδί και το κατοικίδιό του.
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.

Η ίδια η Ιζαμπέλ Αλιέντε δήλωσε: «Αγαπώ τους σκύλους περισσότερο από ό,τι τους ανθρώπους γιατί έχουμε τόσα πολλά να μάθουμε από αυτούς. Η Πέρλα είναι χαρούμενη, πιστή, αγαπάει άνευ όρων και είναι πάντα έτοιμη να προστατεύσει την οικογένειά της», δήλωσε η Ιζαμπέλ Αλιέντε. «Οι περιπέτειες της Πέρλα και του Νίκο αναφέρονται στη δύναμη της φιλίας, την ομαδικότητα και τη μαγεία που κρύβεται στην καθημερινότητά μας. Η Σάντι έχει κάνει θαυμάσια, αποτυπώνοντας στο χαρτί το πνεύμα της Πέρλα.»
Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ιζαμπέλ Αλιέντε γεννήθηκε το 1942 στο Περού και μεγάλωσε στη Χιλή. Είναι ανιψιά του Σαλβαδόρ Αλιέντε, Προέδρου της Χιλής την περίοδο 1970-1973. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 42 γλώσσες και έχουν πουλήσει πάνω από 74 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Μέσα από αυτά έχει στόχο να ψυχαγωγεί αλλά και να επιμορφώνει τους αναγνώστες της, συνδέοντας τις ιστορίες της με σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Εκτός από το συγγραφικό της έργο, ασχολείται ενεργά με την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Μετά τον θάνατο της κόρης της το 1992, ίδρυσε στη μνήμη της ένα ίδρυμα αφιερωμένο στην προστασία και χειραφέτηση των γυναικών και των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Από το 1987 ζει στην Καλιφόρνια, αλλά, όπως δηλώνει, βρίσκεται πάντα με το ένα πόδι στην Καλιφόρνια και με το άλλο στη Χιλή. Το 2014 ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα την τίμησε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, τη σημαντικότερη διάκριση που απονέμεται σε πολίτη, ενώ το 2018 τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Διακεκριμένης Συνεισφοράς στα Αμερικανικά Γράμματα από το Εθνικό Ίδρυμα Βιβλίου των ΗΠΑ.
Λίγα λόγια για την εικονογράφο

Η Σάντι Ροντρίγκεζ είναι αυτοδίδακτη καλλιτέχνης και εικονογράφος. Μεγάλωσε στο Μεξικό περιτριγυρισμένη από μια μεγάλη οικογένεια. (Έχει περισσότερα από 30 ξαδέρφια!) Εμπνευσμένη από καθημερινές στιγμές, η Σάντι λατρεύει να δημιουργεί παιχνιδιάρικους χαρακτήρες με ιδιόρρυθμες προσωπικότητες. Το αγαπημένο της μέσο είναι η ακουαρέλα και το μελάνι, αλλά πειραματίζεται επίσης με χρωματιστό χαρτί, γκουάς και μια δόση ψηφιακής μαγείας. Η Σάντι ζει στο Λονδίνο με τον σύζυγό της και τις δύο υπέροχες κόρες της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".