Εκδόσεις Παπαζήση | ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΙΕΤΑΙ / ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ | ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤ. ΛΙΒΑΣ |

 




ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΤ. ΛΙΒΑΣ

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΙΕΤΑΙ – ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ
Μελέτες και άρθρα για τη Μέση Ανατολή και την Τουρκία

ΣΕΙΡΑ: Γλώσσα, Πολιτική, Πολιτισμός


 
Τα 33 κεφάλαια αυτού του βιβλίου μπορούν να διαβαστούν με διάφορους τρόπους: ως χρονογραφήματα επικεντρωμένα στις εξελίξεις – πολιτικές, διπλωματικές, ιδεολογικές και στρατιωτικές – των τελευταίων ετών στη Μέση Ανατολή, ως ψυχογραφία της περιοχής, ως ιστορίες που στόχο έχουν να φωτίσουν τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα της ρευστής εποχής μας. Ο διαφορετικός τρόπος και σκοπός σύνταξης των κειμένων – κάποια επιστημονικά, προορισμένα για συνέδρια, κάποια με δημοσιογραφικό στίγμα, κάποια άλλα, φτιαγμένα ως εισαγωγές βιβλίων – επιτρέπει στα κεφάλαια αυτά να αναδείξουν διαφορετικές πλευρές των ιστορικών γεγονότων και φαινομένων που εξετάζουν. Πόλεμος στη Γάζα, αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν, διακυμάνσεις της ιρανικής εσωτερικής πολιτικής, το τέλος του ισλαμικού φονταμενταλισμού, μονοκρατορία Ερντογάν στην Τουρκία, οι διάφορες φάσεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όλα αντιμετωπίζονται μέσα από το πρίσμα της μνήμης και μέσα από τον μεγεθυντικό φακό της ιστορίας.
ISBN 978-960-02-4376-5, Σχήμα 14x21, Σελίδες 218, Βάρος(g) 296,
Τιμή: €11,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Έκδοση Αθήνα 2024

 
Ο συγγραφέας
Ο Σωτήριος Λίβας είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η θέση και ο ρόλος της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, τα μεταναστευτικά ρεύματα από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη, οι εκφράσεις του ριζοσπαστικού Ισλάμ, η ανάδυση της κοινωνίας των πολιτών στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή, η ανάλυση πολιτικού λόγου. Είναι μεταξύ άλλων συγγραφέας έξι βιβλίων που κυκλοφορούν όλα από τις Εκδόσεις Παπαζήση (για το κίνημα του Φετχουλλάχ Γκιουλέν, τις γλωσσικές μειονότητες στην Ευρώπη, τη γλώσσα του μίσους και του εξτρεμισμού) και αρκετών άρθρων στα ελληνικά και τα αγγλικά, για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, τους περιφερειακούς οργανισμούς της Μέσης Ανατολής και το τζιχάντ, ενώ έχει μεταφράσει και επιμεληθεί άλλα πέντε βιβλία (για το Ισλάμ στην Τουρκία).

 
Βρείτε την σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Website
Email
YouTube

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δημήτρης Καλπογιαννάκης: "Το γεγονός πως ‘’άνοιξα’’ τα εσώψυχά μου και όπως γράφω στον πρόλογο "εκτίθεμαι’’ στα μάτια των αναγνωστών ήταν η πρόκληση και ο προβληματισμός προς τον εαυτό μου".