Εκδόσεις Παπαζήση | ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ & ΑΝΟΡΓΑΝΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ | Α.Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - Ε.Κ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

 




ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Εργαστηριακές ασκήσεις γενικής
και ανόργανης χημείας



 
Ο εργαστηριακός οδηγός «Εργαστηριακές Ασκήσεις Γενικής και Ανόργανης Χημείας» αποτελεί έναν απαραίτητο σύμμαχο για τους φοιτητές που επιθυμούν να εμβαθύνουν στις πρακτικές εφαρμογές της χημείας. Σχεδιασμένος με γνώμονα την εκπαιδευτική εμπειρία και τις ανάγκες των φοιτητών, ο οδηγός αυτός προσφέρει μια πλούσια συλλογή πειραμάτων που καλύπτουν βασικές και προχωρημένες τεχνικές της γενικής και ανόργανης χημείας. Το βιβλίο αυτό απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές των τμημάτων Χημείας, Βιολογίας, Βιοχημείας, Φαρμακευτικής, καθώς και άλλων συναφών επιστημονικών κλάδων. Περιλαμβάνει αναλυτικές οδηγίες πειραμάτων, σαφείς εξηγήσεις θεωρητικών εννοιών, συμβουλές ασφάλειας και ερωτήσεις αυτοαξιολόγησης, διασφαλίζοντας την κατανόηση, ακρίβεια και ασφάλεια στην εκτέλεση των εργαστηριακών ασκήσεων. Ο εργαστηριακός οδηγός αυτός βοηθά τους φοιτητές να αναπτύξουν κρίσιμες δεξιότητες όπως παρατήρηση, ανάλυση και επίλυση προβλημάτων, ενώ αποτελεί πολύτιμη πηγή για καθηγητές, παρέχοντας δομημένο και κατανοητό υλικό για την προετοιμασία και διεξαγωγή μαθημάτων. Ο οδηγός αυτός αποτελείται από πειράματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από απλές αντιδράσεις και τεχνικές απομόνωσης, μέχρι σύνθετες συνθετικές διαδικασίες. Είτε είστε φοιτητής που ξεκινά την πορεία του στη χημεία είτε καθηγητής που επιδιώκει να βελτιώσει τη διδακτική του μεθοδολογία, οι «Εργαστηριακές Ασκήσεις Γενικής και Ανόργανης Χημείας» θα αποτελέσουν ιδανική πηγή μάθησης και ανακάλυψης.
ISBN 978-960-02-4369-7, Σχήμα 21x29, Σελίδες 226, Βάρος(g) 682,
Τιμή €23,00 (δεν συμπερ. 6% ΦΠΑ), Έκδοση Αθήνα 2024

 
Οι συγγραφείς
Αθανάσιος Α. Παναγιωτόπουλος, είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Εκπόνησε την διδακτορική διατριβή του στο Εργαστήριο Εργαστηριακής Ενδοκρινολογίας με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ). Έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στο Τμήμα Χημείας, στον τομέα της ανόργανης χημείας (βαθμός: Άριστα, 9.83/10.0, 1ος σε κατάταξη). Σημειώνεται, ότι επιλέχθηκε πρώτος για την εισαγωγή του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Χημείας το Ακαδημαϊκό έτος 2014-2015. Συμμετείχε σε πειράματα στο κέντρο πυρηνικών ερευνών (CEA, Γκρενόμπλ, Γαλλία) την περίοδο του Ιουνίου 2015. Τα αποτελέσματα των μελετών δημοσιεύθηκαν σε περιοδικό διεθνούς επιστημονικού κύρους. Απέκτησε πτυχίο στην Χημεία τον Ιούλιο του 2014 με βαθμό «Άριστα, 9.30/10.0», τον μεγαλύτερο βαθμό πτυχίου από την ίδρυση του τμήματος του (1987, 1300 απόφοιτοι), σύμφωνα με τα πρακτικά της γραμματείας του τμήματός του. Πραγματοποίησε διπλωματική εργασία με θέμα την «Σύνθεση και χαρακτηρισμό νέων πορφυρινικών παραγώγων» στο εργαστήριο Βιοανόργανης Χημείας. Έχει συμμετάσχει σε μία πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με θέμα την σύνθεση νέων χημικών ενώσεων. Έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία για τις εργασίες του, με σημαντικότερα τις υποτροφίες για την συμμετοχή του στα διεθνή συνέδρια και το 1ο βραβείο της Royal Society of Chemistry για την καλύτερη αναρτημένη εργασία στο διεθνές συνέδριο «MCWG Meetings of Cost Action MP1307» το 2016. Τόσο κατά την διάρκεια των προπτυχιακών όσο και κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών του έχει αποσπάσει υποτροφίες λόγω της άριστης απόδοσης του. Οι «Εργαστηριακές Ασκήσεις Γενικής και Ανόργανης Χημείας» είναι το έκτο του ελληνικό βιβλίο, καθώς είναι συγγραφέας πέντε ακόμη βιβλίων που εκδίδονται από τις Εκδόσεις Παπαζήση, τις Εκδόσεις Ζήτη και τις Ιατρικές εκδόσεις Λίτσας. Τέλος, έχει συγγράψει μια πληθώρα ερευνητικών εργασιών και βιβλίων με κριτές σε περιοδικά διεθνούς κύρους.
Η Ευαγγελία Κ. Κωνσταντίνου απέκτησε πτυχίο χημείας τον Νοέμβριο του 2020 από το Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Χημεία. Την περίοδο 2019-2020 εκπόνησε διπλωματική εργασία στο Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας – Φαρμακολογίας του τμήματος Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με θέμα «Μελέτη μεθανολικών εκχυλισμάτων των ειδών Thymus Boissieri, Thymus Holosericeus και Thymus Striatus», η οποία βαθμολογήθηκε με «Άριστα» υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Δ. Λάζαρη. Έχει συμμετάσχει σε μία πληθώρα επιστημονικών συνεδρίων βιοχημείας. Έχει ασχοληθεί με την οινολογία, την παιδαγωγική επιστήμη και έχει συμμετάσχει ενεργά σε δράσεις του εθελοντισμού και του Πυροσβεστικού Σώματος. Στις επαγγελματικές της δεξιότητες συμπεριλαμβάνονται η γνώση χρήσης και οργάνωσης εργαστηριακών συνθηκών, μεθόδων χημικής σύνθεσης, μεθόδων ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης φασματοφωτομέτρου UV-Vis, αέριας και υγρής χρωματογραφίας, αναλυτών μάζας, καθώς και φυσικοχημικών μεθόδων μελέτης φυσικών προϊόντων. Οι «Εργαστηριακές Ασκήσεις Γενικής και Ανόργανης Χημείας» είναι το τρίτο της ελληνικό βιβλίο, καθώς είναι συγγραφέας δύο ακόμη βιβλίων που εκδίδονται από τις Εκδόσεις Παπαζήση και τις Ιατρικές εκδόσεις Λίτσας. Τέλος, έχει συγγράψει μια πληθώρα ερευνητικών εργασιών και βιβλίων με κριτές σε περιοδικά διεθνούς κύρους.

 
Βρείτε την σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter
Website
Email
YouTube

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".