DALI CYBERNETICS - THE IMMERSIVE EXPERIENCE - ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟN «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ» - ΑΠΟ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 


Dali Cybernetics - The Immersive Experience στην Αθήνα!

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΙΑΣ ΙΔΙΟΦΥΙΑΣ

Μία εμπειρία εμβύθισης στο σύμπαν του Σαλβαδόρ Νταλί!


Ο θαυμαστός κόσμος του πρωτοπόρου καλλιτέχνη ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σας με τον πιο εξαιρετικό τρόπο!

Immersive Experience 500m2 screens, Virtual Reality, Digital Art


Η έκθεση μετά από την παρουσίασή της σε Λονδίνο, Βαρκελώνη, Κοπεγχάγη, Βερολίνο, Βαρσοβία και άλλες πόλεις του κόσμου έρχεται στην Αθήνα στον «Ελληνικό Κόσμο», το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού!

Μετά από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη Θεσσαλονίκη, με κοινό όλων των ηλικιών, η έκθεση έρχεται ανασχεδιασμένη από τον Οκτώβριο και για το κοινό της Αθήνας. 

Μια μοναδική εμπειρία που μαγεύει όλες τις ηλικίες.
Πληροφορίες εισιτηρίων και πρόγραμμα:
Από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 
(για περιορισμένο χρόνο παρουσίασης)
Επίσημος μεταπωλητής εισιτηρίων more.com και καταστήματα Public: ΕΔΩ
και στα ταμεία του «Ελληνικού Κόσμου» (Πειραιώς 254, Ταύρος), τηλ. επικοινωνίας: 212 254 0000

Κόστος Εισιτηρίων: 
15 Ευρώ (Κανονικό ενήλικες), 12 Ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, 65+, παιδικό από 4 ετών), 
10 Ευρώ σχολικές εκδρομές (πρωινές ώρες), Family 4 ατόμων 50 ευρώ

Ωράριο Έκθεσης (έως 30/11/2024)*
Δευτέρα: Κλειστά (εκτός αργιών και πρωινών για σχολεία και groups)
Τρίτη έως Παρασκευή: 9.30 π.μ. - 1.30 μ.μ.
Παρασκευή: 2.30 μ.μ. - 7.30 μ.μ.
Σάββατο: 9.30 π.μ. - 7.30 μ.μ.
*Το πρόγραμμα υπόκειται σε αλλαγές ανά περίοδο/σεζόν.

Τοποθεσία και προσέλευση:
Τοποθεσία:
 Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Σημείο στον χάρτη: maps.app.goo.gl/gvhdRoeMtwMbkaf29
Προσέλευση: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, 177 78 Ταύρος)
Λεωφορείο: 049 (Πειραιάς-Ομόνοια): στάση Σχολή Καλών Τεχνών
Λεωφορείο: 914 (Ομόνοια-Πειραιάς-Παλαιά Κοκκινιά): στάση Σχολή Καλών Τεχνών
Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): Ηλεκτρικός Σταθμός Καλλιθέας
Αυτοκίνητο: Χώροι ελεύθερης στάθμευσης δύο επιπέδων κάτω από τα κτήρια «Θόλος» και «Θέατρον» (με περισσότερες από 225 θέσεις) και εξωτερικός χώρος στάθμευσης (άνω των 100 θέσεων).

Social media:
Web: www.dali-immersive.gr
YouTube: https://www.youtube.com/@VideoTheatreGR
Facebook: https://www.facebook.com/daliathens
Instagram: https://www.instagram.com/daliathens/

Συντελεστές:
Παραγωγή: Layers of Reality 
Με την άδεια του: Fundacio Gala Salvador Dali
Διοργάνωση στην Ελλάδα: Video Theatre E.E.
Γενικές πληροφορίες για την έκθεση

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ

 
«Επειδή εγώ γίνομαι καμιά φορά ζωγράφος, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι καλλιτέχνης. Το πραγματικό μου ενδιαφέρον είναι οι Κυβερνοεπιστήμες (Cybernetics), η Κβαντική Φυσική κι η Βιολογία.» - Σαλβαδόρ Νταλί

Η έκθεση είναι μια συναρπαστική περιήγηση στα πιο διάσημα έργα του Σαλβαδόρ Νταλί από μια εντελώς νέα οπτική. Παρακολουθούμε την πορεία των επιρροών του ζωγράφου, από τον υπερρεαλισμό και τον Φρόυντ ολοένα και περισσότερο προς τις θετικές επιστήμες, τα μαθηματικά, την πληροφορική.

Η Τεχνολογία συναντά την Τέχνη: Ο Νταλί πίστευε ότι για να επιβιώσει η ζωγραφική, θα πρέπει να συνδεθεί με τη χρήση των υπολογιστών. Θεωρούσε ότι οι υπολογιστές είναι το μέλλον. Προέβλεψε ένα μέλλον όπου οι μηχανές θα έχουν την ικανότητα να σκέφτονται από μόνες τους, ακόμα και να δημιουργούν Τέχνη.

Η Τέχνη συναντά την Επιστήμη: Στην έκθεση θα απολαύσετε μία συναρπαστική περιήγηση στα πιο διάσημα έργα του Σαλβαδόρ Νταλί από μια εντελώς νέα οπτική. Μια εμπειρία αιχμής που βασίζεται σε παράλληλα σύμπαντα, την κβαντική φυσική, την τέταρτη διάσταση, την οπτική, την ιερή γεωμετρία και την αλληλουχία DNA όπως ερμηνεύονται από τον Νταλί μέσα από τα έργα του.

Η Επιστήμη συναντά την Πίστη: Στους πίνακες του Νταλί συμφιλιώνονται η πίστη στον Θεό με την επιστήμη. Η χρυσή τομή καθιερώνει τη γεωμετρική τελειότητα, το αισθητικό ιδεώδες με το οποίο ο Θεός έφτιαξε τον κόσμο. Το εφαρμόζει στα έργα του, όπου ανακαλύπτουμε σχήματα οργανωμένα υπό αυτήν τη μυστική γεωμετρία. Η διπλή έλικα του DNA γοητεύει τον Νταλί. Η σπείρα που μεταφέρει γενετική κληρονομιά είναι οι καμπύλες μέσω των οποίων ο Θεός μεταφέρει την αθανασία.
Τι θα δείτε στην έκθεση
 
Immersive Experience / Εμπειρία Εμβύθισης: Ταξιδέψτε στο μυαλό μίας ιδιοφυίας με προβολές (μέρος τους σε 3D) σε οθόνες επιφάνειας πεντακοσίων τ.μ. όπου Τέχνη και Τεχνολογία συνδυάζονται σε ένα επαναστατικό θέαμα.

Virtual Reality 360: Επιβιβαστείτε στο πλοίο των ονείρων που διασχίζει τους καλλιτεχνικούς κόσμους του Νταλί. Μία μοναδική εμπειρία εικονικής πραγματικότητας εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του Νταλί.

Διαδραστική Στοά: Περιπλανηθείτε στη ζωγραφική φαντασία του Νταλί, όπου προβάλλονται ψηφιοποιημένα επαναλαμβανόμενα στοιχεία από την εικονογραφία του και παρατηρείστε με ποιο τρόπο διαφεύγουν τα διαφορετικά στοιχεία όταν τα πλησιάζετε.

Δημιουργικότητα: Βγάλτε τον καλλιτέχνη από μέσα σας, ζωγραφίζοντας αυθόρμητα πάνω στο έργο τέχνης «Η Γαλάτεια των Σφαιρών» όπου παρουσιάζεται το πρόσωπο της συντρόφου του Νταλί, Γκαλά, και προβάλλετε τις δημιουργίες σας στους τοίχους της αίθουσας.

Προβολή ντοκιμαντέρ: Παρακολουθήστε, σε κινηματογραφική αίθουσα, το ντοκιμαντέρ του Τζακ Μποντ και γνωρίστε τον Σαλβαδόρ Νταλί στην καθημερινότητά του, το 1965 στη Νέα Υόρκη, όπου αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους γύρω του και έρχεται σε επαφή με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία ο Νταλί απασχολούσε συχνά για την προβολή του.

Η Βιβλιοθήκη του Νταλί: Ο Νταλί ήταν παθιασμένος με την Επιστήμη την οποία και μελετούσε σε βάθος. Αυτό το αντιλαμβανόμαστε από τις εκατοντάδες βιβλίων που είχε για τη Φυσική, την Κβαντική Μηχανική, τη Βιολογία, την Οπτική και τα Μαθηματικά. Η βιτρίνα που εκτίθεται περιέχει μερικά από τα βιβλία που ο Νταλί είχε συλλέξει στη βιβλιοθήκη του.

Φανταστικό Όνειρο: Ο Νταλί είναι ένας οραματιστής που προβλέπει την έλευση της ψηφιακής τέχνης. Παθιάζεται με τις γραφιστικές δυνατότητες του υπολογιστή, που είναι πολύ πιο ακριβείς από αυτές του χεριού του ζωγράφου. Δείτε τα “στερεοσκοπικά φιλμ” του επιστήμονα Τόμας Μπάνχοφ που ζωντανεύουν τετραδιάστατες φιγούρες, τα οποία εισήγαγαν τον Νταλί στα Cybernetics.

Περιήγηση: Περιηγηθείτε στους διαδρόμους της έκθεσης και δείτε γνωστά έργα του Νταλί, με επεξηγήσεις σε πίνακες πληροφοριών, με χρονική σειρά, παράλληλα με τις φάσεις της ζωής του Καταλανού καλλιτέχνη.

Φωτογραφίες: Θα έχετε τη δυνατότητα να καθίσετε στο διάσημο αυθεντικό καναπέ Dalilips, της εταιρίας Barcelona Design, και να τραβήξετε αναμνηστικές φωτογραφίες σε ένα ειδικά φωτισμένο Photo booth.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".