Το νέο τζαζ σχήμα ARBOR την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου στο Half Note Jazz Club

 


Το νέο τζαζ σχήμα

ARBOR

την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου
στο Half Note Jazz Club

 

Το νέο τζαζ σχήμα Arbor εμφανίζεται στις 24 Οκτωβρίου στο Half  Note Jazz Club, εγκαινιάζοντας μια σειρά εμφανίσεων σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας το πρώτο τους άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο του 2024.



Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που ερημοποιούν όλο και περισσότερο την Ελλάδα κάθε χρόνο, μια ομάδα καταξιωμένων μουσικών συγκεντρώθηκε για να εκφράσει την ανησυχία της για τις συνεχιζόμενες καταστροφές και να γιορτάσει μέσω της μουσικής τους τη διαρκή ανθεκτικότητα της φύσης.
Δημιούργησαν ένα συγκρότημα με το όνομα «Arbor» (Δέντρο στα Λατινικά) ως ένα φόρο τιμής στα οικοσυστήματα που καταστράφηκαν και στην αταλάντευτη δύναμη των δασών, που παρέχουν καταφύγιο σε όλα τα πλάσματα. Μέσω της μουσικής τους, οι Arbor επιδιώκουν να υπενθυμίσουν στους ανθρώπους τον σεβασμό που αξίζει στα δάση μας και την εξάρτηση μας από αυτά.


Με οκτώ πρωτότυπες συνθέσεις, το άλμπουμ τους χαρακτηρίζεται από μουσική πολυφωνία, συνοδεύοντας τον ακροατή σε ένα συναρπαστικό ταξίδι από τη σύγχρονη τζαζ σε πειραματικά crossover και στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Κάθε κομμάτι του άλμπουμ είναι ένα μοναδικό πείραμα, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που είναι ταυτόχρονα καινοτόμο και ψυχαγωγικό. 

Οι Arbor είναι οι:
Μιχάλης Τσιφτσής - κιθάρα
Γιάννης Βαγιάνος - κοντραμπάσο
Γιάννης Παπαδόπουλος - πιάνο
Νίκος Θεσσαλονικεύς - τύμπανα

INFO
Arbor live 
Πέμπτη 24 Οκτωβρίου. 
Έναρξη 21:30

Half Note Jazz Club  Τριβωνιανού 17, Μετς 
Τιμές εισιτηρίων: 12, 15 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: more.com 
(https://www.more.com/music/arbor-debut-album-presentation/)
Πληροφορίες: 210 9213310

www.halfnote.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".