«4.48 PSYCHOSIS» στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα - Fabrica Athens

 

‘4.48 PSYCHOSIS’

 

της Sarah Kane,

 


σε σκηνοθετική επιμέλεια Ελένης Σκότη

 

με την Pavlina Styl

 

3ος χρόνος επιτυχίας

 

Στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα - Fabrica Athens

Από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024 και κάθε Παρασκευή για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

 

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης

               https://youtu.be/-osgZhuLSRI?feature=shared

 

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/4-48-psychosis-3os-xronos/

 

 


 

 

 

Μετά τις sold out παραστάσεις τις δύο προηγούμενες θεατρικές σεζόν, η performer Pavlina Styl θα παρουσιάσει για 3η χρονιά μια διασκευή βασισμένη στον παραληρηματικό θεατρικό μονόλογο ‘4.48 Psychosis της Sarah Kane σε σκηνοθετική επιμέλεια Ελένης Σκότη.                                                                                                   

 

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα – Fabrica Athens από την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

 

Μια αφιερωματική παράσταση που ενώνει το κύκνειο άσμα της αυτόχειρος βρετανίδας συγγραφέως με τις φωνές των Judie Garland, Amy Winehouse, Dalida, Merlin Monroe, Edith Piaf, όπου η ζωή και ο θάνατός τους συνδέεται με το σκοτεινό ποιητικό της έργο. Ένα έργο κραυγής για την ζωή, λύτρωσης από μια αφόρητη ζωή, επιθυμία για μια άλλη ζωή.

Το 4.48 Psychosis μοιάζει να είναι ο αγωνιώδης επιθανάτιος ρόγχος της Sarah Kane αφού ένα χρόνο μετά την συγγραφή του θα αυτοκτονήσει στην ψυχιατρική κλινική όπου νοσηλευόταν με βαριά κατάθλιψη.

Προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ του θέλω και δεν θέλω, ναι αλλά όχι, υπακούω αλλά αντιδρώ, ο διαταραγμένος ψυχισμός της Sarah Kane, εγκλωβίζεται σε ένα φαύλο κύκλο διπλών μηνυμάτων, με δυσνόητες συμπεριφορές, που ενδύονται τον γυμνό ρεαλισμό της παράνοιας, φέρνοντας συγκρούσεις, απελπισία, πόνο, και ματαίωση.

Από την άλλη, οι παγκοσμίου φήμης ερμηνεύτριες παρά την αυτοκαταστροφική τους διάθεση και την συνειδητή ή ασυνείδητη απόφαση τους να κόψουν το νήμα της ζωής τους, ζωντανεύουν μέσα από τα τραγούδια τους, δίνοντας την δική τους συμβολιστική σημειολογία.

 

Συντελεστές:

Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος

Διασκευή – Δραματουργική επεξεργασία: Pavlina Styl

Σκηνοθετική επιμέλεια: Ελένη Σκότη

Κίνηση: Μόνικα Κολοκοτρώνη

Σκηνογραφική επιμέλεια - Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Φωτισμοί - Trailer: Νύσος Βασιλόπουλος

Sound Design: Pavlina Styl, Μαριλένα Ορφανού, Γιώργος Στεφανακίδης

Ηχογραφημένη φωνή Ψυχιάτρου: Εβελίνα Αραπίδη

Φωτογραφίες παράστασης: Τζοάννα Βρακά

Μοντάζ: Σταύρος Μαρκουλάκης

Αφίσα Παράστασης: Στέλιος Τριχαντήρης

Performer: Pavlina Styl

Instagram page: https://www.instagram.com/pavlina_styl_official/?hl=en

Facebook page: https://www.facebook.com/profile.php?id=689412184  

 

Χώρος: Τεχνοχώρος Φάμπρικα – Fabrica Athens                                                          Μεγ.Αλεξάνδρου 125 & Ευρυμέδοντος 📍Σκηνή Black box                                                                     

Κεραμεικός, Αθήνα Ⓜ️ Στάση Μετρό: Kεραμεικός

Τηλ. Επικοινωνίας: 6972849782, 6981871669

e-mail: be.with.fabricart@gmail.com

Έναρξη παραστάσεων: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024        

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή ώρα 21:00

Διάρκεια παράστασης χωρίς διάλειμμα: 50 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων:  Κανονικό: 14€,

Φοιτητικό/Ανέργων/Άνω των 65: 12€, Ατέλεια: 7€

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/4-48-psychosis-3os-xronos/

 

 

Σύντομο βιογραφικό PAVLINA STYL

 

Η Pavlina Styl συστήνετε: Σπούδασε Medical Sciences-Clinical Nutrition στο πανεπιστήμιο του Surrey με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Sheffield στην Αγγλία. Επιστρέφοντας στην Αθήνα συνέχισε τις σπουδές της στη μουσική, παρακολούθησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού και μουσικού θεάτρου με τη σοπράνο Μάιρα Μηλολιδάκη, σύγχρονο τραγούδι με την Έλλη Πασπαλά, μαθήματα υποκριτικής με την Ελένη Σκότη, την Πέμη Ζούνη, τον Κίμωνα Φιορέτο, τον Σύλλα Τζουμέρκα κ.α. και κινησιολογίας με τη Mόνικα Κολοκοτρώνη και την Φρόσω Κορρού. Το Μάιο του 2023 παρουσίασε για πρώτη φορά τον θεατρικό μονόλογο ‘4.48 Psychosis’ της Σάρα Κέιν σε σκηνοθετική επιμέλεια Ελένης Σκότη στο Θέατρο Επι Κολωνώ. Πρωταγωνιστεί στην ταινία “God forgive me” σε σκηνοθεσία Κατερίνας Σιγάλα (Andros International Festival 2024). Το 2019-2020 έπαιξε στη μουσικοθεατρική παράσταση Clock Tick’ σε σκηνοθεσία Πέμης Ζούνη στο El Convento del Arte και το 2018 στο βίντεο κλιπ «Mαγνήτες» που γυρίστηκε στο Baumstrasse σε σκηνοθεσία Ραχήλ Καλαντζοπούλου. Έχει εμφανιστεί σε συναυλίες, περφόρμανς και μουσικοθεατρικά φεστιβάλ όπως το Petit Paris dAthenes κ.α. Ξεχώρισαν οι παραστάσεις της με τους τίτλους ‘MiLorDs’, ‘Danser dans le Noir’, ‘Les demoiselles dAvignon’, ‘Les Ombres de la Rue’ κ.α. όπου συνεργάστηκε με τους πιανίστες-συνθέτες Mάνο Κιτσικόπουλο, Χρήστο Θεοδώρου, Νίκο Καλαντζάκο και με τζαζ μουσικά σύνολα στην Αθήνα, σε χώρους όπως: το Ηalf Note, το Athenaeum Kελάρι - Maria Callas, το Faust Theater, το Θέατρο Επί Κολωνώ, το θέατρο Χυτήριο, το Θέατρο Εliart, το Νομισματικό Μουσείο Aθηνών, το Τρένο στο Ρουφ κ.ά., ερμηνεύοντας τραγούδια του διεθνούς και ελληνικού ρεπερτορίου βασισμένα στο μουσικό θέατρο και το καμπαρέ, αλλά και στον κινηματογράφο με valse, tango,swing και jazz διασκευές μέσα από τους ρυθμούς των J. Brel, Ε. Piaf, Κ. Weill, Μ. Dietrich, Ν. Rota, J. Kander, Γ. Σπανό, Σ. Κραουνάκη, Λ. Πλάτωνος κ.ά. Ηχογράφησε την φωνή της για την θεατρική παράσταση «Pieta» του Γιώργου Στεφανακίδη που παίχτηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το 2017 και στο Διεθνές φεστιβάλ του Κιέβου.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".