📚 Παγκόσμια Μέρα Ψυχικής Υγείας: 5+1 βιβλία για να φροντίσεις τον εαυτό σου

 



Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε τη σημασία της ψυχικής ισορροπίας στην καθημερινότητά μας. Καθώς οι απαιτήσεις της ζωής αυξάνονται, η φροντίδα της ψυχής μας γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ. Τα βιβλία αποτελούν έναν ισχυρό τρόπο για να εξερευνήσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, να κατανοήσουμε καλύτερα τα συναισθήματά μας και να βρούμε λύσεις σε ψυχολογικές προκλήσεις. Μέσα από τις σελίδες τους, θα ανακαλύψεις εργαλεία για την αυτοβελτίωση, τη διαχείριση του άγχους, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και τη συναισθηματική ανθεκτικότητα, στοιχεία ζωτικής σημασίας για την προσωπική και ψυχική σου ευημερία.
Ας κάνουμε ένα διάλειμμα από τη ρουτίνα για να επενδύσουμε λίγο χρόνο στη φροντίδα του εαυτού μας.
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ
Το Να προσέχεις είναι το πρώτο βιβλίο του κλινικού ψυχολόγου Γιάννη Αθανασόπουλου και κυκλοφορεί στις 10 Οκτωβρίου. Εστιάζοντας στην έννοια της φροντίδας του εαυτού και της ψυχικής ανθεκτικότητας και μέσα από βιωματικές αφηγήσεις, ο συγγραφέας καλεί τον αναγνώστη να μάθει να προσέχει όχι μόνο τους άλλους, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό. Ιδανικό ανάγνωσμα για όσους θέλουν να βρουν ισορροπία και εσωτερική δύναμη σε έναν συχνά απαιτητικό και αγχωτικό κόσμο.
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΜΑΘΑΤΕ
ΑΝΝΑ ΚΑΝΔΑΡΑΚΗ
ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΜΑΘΑΤΕ
Με πολύτιμο εργαλείο τη γνώση της κλινικής ψυχολογίας, αλλά ταυτόχρονα με απλό και εύληπτο λόγο, η Δρ. Άννα Κανδαράκη μας "βάζει στο γραφείο της και μέσα από της ιστορίες των ανθρώπων της διπλανής πόρτας, αναδυκνύει την πολυπλοκότητα των διαπροσωπικών συνδέσεων, προσκαλώντας τον αναγνώστη να αναλογιστεί τις δικές του σχέσεις και το πώς αυτές έχουν διαμορφώσει την ψυχοσύνθεσή του. Μας καλεί να "μοιραστούμε" και να κάνουμε το βήμα για να φροντίσουμε τον εαυτό μας και στην συνέχεια να χτίσουμε μια σχέση ανοιχτής και υγιούς επικοινωνίας με τους άλλους.
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΤΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ
ΤΟ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ
Μέσα από το βιβλίο του Το ψυχοθεραπευτικό ταξίδι ο κιλινικός ψυχολόγος - ψυχοθεραπευτής Γρηγόρης Βασιλειάδης μας καλεί να απαντήσουμε σε θεμελιώδη υπαρξιακά ερωτήματα, να αναζητήσουμε τα εσωτερικά εμπόδια που μας κρατούν ανικανοποίητους, την επιρροή των οικογενειακών σχέσεων στην προσωπική μας ωρίμανση, και τους φόβους που μας περιορίζουν στις σχέσεις μας με τους άλλους. Το βιβλίο αποκαλύπτει πως η ψυχοθεραπεία μπορεί να μας βοηθήσει να αναμετρηθούμε με τον εαυτό μας και να αφήσουμε πίσω όσα μας περιορίζουν και να μετατρέψουμε τους φόβους μας σε πηγή δύναμης και ψυχικής ανθεκτικότητας.
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
ΤΖΟΥΛΙ ΣΜΙΘ
ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
Μτφρ.: Χρήστος Καψάλης
Η Τζούλι Σμιθ, ψυχολόγος με πολυετή εμπειρία, γράφει με απλό και προσιτό τρόπο, απαντώντας σε συχνές απορίες που συχνά δεν έχουμε το θάρρος να ρωτήσουμε. Το βιβλίο αναλύει θέματα όπως το άγχος, η κατάθλιψη, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και οι σχέσεις, προσφέροντας ταυτόχρονα πρακτικές συμβουλές για να κατακτήσουμε την ψυχική ανθεκτικόητα που θα μας βοηθήσει να ζούμε μια ισορροπημένη ζωή.
Με χιούμορ, ειλικρίνεια και επιστημονική βάση, η Σμιθ καθοδηγεί τους αναγνώστες σε μια πορεία αυτογνωσίας, δίνοντάς τους τα "εργαλεία" που χρειάζονται για να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις και συναισθήματα. Το βιβλίο ενθαρρύνει τους αναγνώστες να ενεργοποιηθούν για να καταφέρουν να αλλάξουν τη ζωή τους και να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία.
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ
DR BETH MOSLEY
ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΑΣ
Μτφρ.: Κέλλυ Δημοπούλου
Στις μέρες μας γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική η ανάγκη να "επενδύσουμε" στην ψυχική υγεία των παιδιών μας, μαθαίνοντας να αναγνωρίσουμε τα σημάδια ώστε να μπορέσουμε να τα βοηθήσουμε έγκαιρα.
Η Dr Beth Mosley, κλινική ψυχολόγος με εμπειρία στην παιδική ψυχολογία, παρουσιάζει με σαφή και κατανοητό τρόπο πώς οι γονείς μπορούν να ενισχύσουν την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών τους, να κατανοήσουν τα συναισθήματά τους και να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν υγιείς μηχανισμούς αντιμετώπισης των δυσκολιών, δίνοντας στους γονείς τα "εργαλεία" που χρειάζονται για να υποστηρίξουν αποτελεσματικά την ψυχική ευεξία των παιδιών τους, προετοιμάζοντάς τα για μια ισορροπημένη και υγιή συναισθηματική ζωή.
Διάβασε ένα απόσπασμα »
ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ...
ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΡΣΑΜΗ
ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ...
Η ψυχοπαιδαγωγός Ευτυχία Βαρσαμή, με το βιβλίο Ευτυχία είναι... θέλησε να μιλήσει στους γονείς μέσα από τα μάτια των παιδιών για το πόσο σημαντική είναι η αυτοφροντίδα και ο χρόνος που αφιερώνουμε στον ευατό μας. Μέσα από την οπτική της ως μητέρα, κόρη αλλά και ειδική ψυχικής υγείας, είδε ότι τα παιδιά είναι ευτυχισμένα αν και οι γονείς τους είνα ευτυχισμένοι και ήρεμοι και διαπίστωσε ότι η αυτοφροντίδα είναι το σημαντικότερο εργαλείο ώστε να ανταπεξέλθουμε στον εξαιρετικά απαιτητικό ρόλο του γονέα.
Διάβασε ένα απόσπασμα »

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".