Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Πρεβελάκη στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

 


Στον ΟΟΣΑ-

Γεωπολιτική Θεωρία & Διπλωματική Πράξη

Παρουσίαση βιβλίου

 

 

Το Hellenic American University και οι Εκδόσεις Κέρκυρα Α.Ε - Economia Publishing παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του Γεώργιου-Στυλιανού Πρεβελάκη, με τίτλο «Στον ΟΟΣΑ-Γεωπολιτική Θεωρία & Διπλωματική Πράξη».

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024 στις 18:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα).

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν oi:

Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος, Βουλευτής
Λούκα Κατσέλη, Ομότιμη Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, πρώην Γενική Διευθύντρια Κέντρου Ανάπτυξης του Ο.Ο.Σ.Α.
Τατιάνα Σπινάρη - Πολλάλη, Δόκτωρ Ιστορίας της Τέχνης –

Διευθύντρια χώρων Τέχνης
Άγγελος Συρίγος, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής

στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Βουλευτής Α’ Αθηνών

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Αντώνης Δ. Παπαγιαννίδης, δημοσιογράφος και δικηγόρος

 

Όπως αναφέρει στον πρόλογο του βιβλίου ο Παναγιώτης Πικραμμένος: "Έχω την άποψη ότι ο Ο.Ο.Σ.Α. αποτελεί τον μόνο υφιστάμενο οργανισμό ο οποίος θα μπορούσε να στεγάσει μία "Δημοκρατική Κοινοπολιτεία της Δύσης", την οποία απαιτούν οι καιροί. Η Ελλάδα διεδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην δημιουργία και στην εξέλιξη του Ο.Ο.Σ.Α. Μετέπειτα, δίνοντας προτεραιότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποβάθμισε κάπως την παρουσία της. Στο νέο ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο το οποίο έχει ήδη περιγραφεί, θεωρώ ότι η χώρα μας έχει κάθε συμφέρον να επανεπενδύσει στον Οργανισμό αυτόν".

 

 

Ο Γεώργιος-Στυλιανός Πρεβελάκης, με καταγωγή από τη Κρήτη, είναι Ομότιμος Καθηγητής Γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Panthéon-Sorbonne (Paris I) και Άρχων-Διδάσκαλος του Γένους του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.Τακτικός Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Panthéon-Sorbonne (Paris I), διηύθυνε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Panthéon-Sorbonne και της Ecole normale supérieure. Έχει παρασημοφορηθεί από την Γαλλική Κυβέρνηση με τις Palmes Académiques.Επίσης, ανέλαβε την Έδρα Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλή στην Σχολή Fletcher (2003-2005).Υπήρξε Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (2013-2015 και 2019-2023).Ο κ. Πρεβελάκης είναι Distinguished Visiting Professor του Hellenic American University.

 

 

 

 

 

 

 


Το εξώφυλλο του βιβλίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ημερομηνία

 

Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2024, 18:30

 

 

Διεύθυνση

 

Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα

 

 

Είσοδος

 

Eίσοδος ελεύθερη

 

 

Πληροφορίες

 

Hellenic American University: 2103680972 | culture@hau.gr

Εκδόσεις Κέρκυρα Α.Ε.: 210 3314714 | info@ekdoseiskerkyra.gr

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".