In Orbit v.5

 

12 μουσικά σχήματα, 3 ημέρες γεμάτες στιβαρές κιθάρες, κοφτερές ρίμες και δυνατά beats. Ο ήχος της πόλης, τώρα, σε ένα φεστιβάλ.

Την Παρασκευή 4, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, o Θόλος του ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί εδραιωμένα αλλά και ανερχόμενα ονόματα σε ένα φεστιβάλ που, για πέμπτη συνεχή χρονιά, παρουσιάζει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα -από hip hop έως rock με ενδιάμεση στάση το electro- ενδεικτικό του μουσικού σύμπαντος της Αθήνας που παίρνει διαρκώς νέες μορφές και διαστάσεις.

Είσοδος ελεύθερη
Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, 20:00 | Hip Hop

Buzz Capitano

Ο Buzz δραστηριοποιείται στον χώρο από το 2013 ως μέλος του περίφημου rap duo Zoro & Buzz. Διακρίνεται για τον ρεαλιστικό και εκφραστικό του στίχο, αλλά και για την έντονη διάδραση με το κοινό στις ζωντανές του εμφανίσεις. 
mi55t

Μία από τις κυριότερες εκπροσώπους του female rap στην Ελλάδα, η mi55t ξεχωρίζει για την ωριμότητα των στίχων της και για τον αναλλοίωτο boom bap ήχο που διατηρεί στις παραγωγές της. 
MiRA

Το ταξίδι στο hip hop για τη MiRA ξεκινάει στα 15 της χρόνια. Οι κυκλοφορίες της 23χρονης, σήμερα, ράπερ εμπλουτίζονται με soul στοιχεία διατηρώντας πάντοτε τον αιχμηρό  στίχο. 
Dolly Vara

Η μουσική της Dolly Vara συνδυάζει το hip hop με την pop και τον ηλεκτρονικό ήχο προσεγγίζοντας μέσα από τους στίχους της το queer βίωμα.

Σάββατο 5 Οκτωβρίου, 20:00 | Electro

TURBOFLOW3000

Το πρώτο τους άλμπουμ συνδυάζει κιθάρες, λούπες και γρήγορες ρίμες σε ένα electro-punk ιδίωμα με synth-pop αισθητική και ελληνικό στίχο. Ένα -εκτός πλαισίου- ηχητικό μείγμα.
ΟΛΙΝΑ

Αθηναϊκή pop με soul στοιχεία και στίχους οικείους, ενίοτε μελαγχολικούς, αλλά πάντα με αισιόδοξη επίγευση. Η ΟΛΙΝΑ διηγείται μικρές ιστορίες ενηλικίωσης γραμμένες από ένα παιδί που άργησε να μεγαλώσει.
Καλλιόπη Μητροπούλου & Νίκος Βελιώτης

Οι δύο μουσικοί εμφανίζονται επί σκηνής με τα βασικά τους όργανα -βιολί και βιολοντσέλο- ενώ παράλληλα χτίζουν με το συνθεσάιζερ λούπες και ακροβατούν ανάμεσα στο υπόκωφο και το φωτεινό.
Bhukhurah

Το ντεμπούτο άλμπουμ του Bhukhurah (Μπούκουρας) κυκλοφόρησε το 2024 συνδυάζοντας τη νέο-ψυχεδέλεια και το indie rock με την ονειρική pop.

Κυριακή 6 Οκτωβρίου, 20:00 | Rock

Moa Bones

Στην τελευταία του δουλειά, το χαρακτηριστικό alt-folk ύφος του Moa Bones εμπλουτίζεται με «πειραγμένα» συνθεσάιζερ και στοιχεία νεοψυχεδέλειας ηλεκτρίζοντας ακόμα περισσότερο τις ακουστικές συνθέσεις του.
Lemonostifel

Τα Λεμόνια (όπως είναι γνωστοί) αφηγούνται μουσικές ιστορίες με μεσογειακο-βαλκανικά στοιχεία που μπλέκονται με rock, punk και τζαζ ατμόσφαιρες.
Commuter

Καταιγιστικές κιθάρες και νοσταλγικό punk συνθέτουν τον ήχο της νεοσύστατης τετράδας Commuter, με βασική επιρροή τον post-punk ήχο της σκηνής του Καναδά αλλά και το νέο ρεύμα του Ηνωμένου Βασιλείου.
Come

Εκρηκτικές punk κιθάρες, ψυχεδέλεια και καθαρόαιμη rock ‘n’ roll  φιλοσοφία χαρακτηρίζουν τον ήχο και τις ζωντανές εμφανίσεις του ροκ τρίο που δημιουργήθηκε το 2024.
Το φεστιβάλ In Orbit v.5 πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένας διεθνούς εμβέλειας, περιβαλλοντικά βιώσιμος δημόσιος χώρος έκφρασης, πολιτισμού και ψυχαγωγίας που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Σχεδιασμένο από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Renzo Piano και το Renzo Piano Building Workshop (RPBW), παραδόθηκε στην Ελληνική Πολιτεία και τους πολίτες τον Φεβρουάριο του 2017. Περιλαμβάνει τις νέες κεντρικές εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, έκτασης 210 στρεμμάτων, που αποτελεί τον μεγαλύτερο δημόσιο μεσογειακό κήπο στον κόσμο. Μέσα από τη συνεχή υποστήριξη του ΙΣΝ, το ΚΠΙΣΝ συνεχίζει να επιτελεί τον ρόλο του ως ένας χώρος ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους. Από τη σύλληψη της ιδέας έως και τον Φεβρουάριο του 2026, το ΙΣΝ θα έχει διαθέσει στο ΚΠΙΣΝ συνολικά €633 εκατομμύρια ($764 εκατομμύρια).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".