ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ Ρ. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟ

 


Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 19:30, ο συνεργάτης του ΙΑΝΟΥ Θανάσης Πάνου, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Συναντήσεις Με Ψυχολόγους» στο café του ΙΑΝΟΥ, συνομιλεί με τον ψυχολόγο και ψυχοθεραπευτή, Κωνσταντίνο Ρ. Ζησιμόπουλο, με Θέμα: «Πώς καταλήξαμε μαζί;».

 

Με αφορμή τα βιβλία του με τίτλο «Περπάτησε μαζί μου στο νερό» (εκδ. iWrite, 2018) και «Ο Μπαμπούλας κάτω από το κρεβάτι σου» (εκδ. iWrite, 2022), ο Κωνσταντίνος Ρ. Ζησιμόπουλος έρχεται στον ΙΑΝΟ της Αθήνας για μια συζήτηση με κεντρικό θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις, την εξέλιξή τους, τις δυσκολίες τους και τους προβληματισμούς τους.

 

Θα εξετάσουμε τους παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή συντρόφου καθώς και τους λόγους που οδηγούν πολλούς ανθρώπους σε δυστυχία μέσα στο γάμο. Μέσα από τη συζήτηση, αλλά και παραδείγματα της καθημερινότητας, θα δούμε πώς οι αποφάσεις και οι προσδοκίες μας διαμορφώνουν τις σχέσεις μας και ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια στη σύγχρονη εποχή.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube του ΙΑΝΟΥ.

 

Λίγα λόγια για τον καλεσμένο

Ο Κωνσταντίνος-Ρωμανός Ζησιμόπουλος είναι ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής.

Aποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας στο University of Chichester και έκτοτε εκπαιδεύτηκε στην Κλινική Υπνοθεραπεία (University of West London και London College of Clinical Hypnosis) καθώς και στην Συνθετική Ψυχοθεραπεία (Πειραϊκό Ινστιτούτο Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας).

Είναι επίσης μέλος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας της ΕΨΥΘΕ, προσφέροντας πρόληψη, διαγνωστική αξιολόγηση, ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και υλοποίηση κοινοτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Από το 2020 είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο πολιτικό μάρκετινγκ και την επικοινωνία.

Σήμερα, ο Κωνσταντίνος είναι καθηγητής και υπεύθυνος του μεταπτυχιακού προγράμματος Συνθετικής Ψυχοθεραπείας στο Mediterranean College και το University of Derby, πρόεδρος του 1ου συλλόγου Κλινικών Υπνοθεραπευτών στην Ελλάδα (ΣΚΥΕ), καθώς και μέλος της Βρετανικής Κοινότητας Κλινικών Υπνοθεραπευτών (BSCH).

Tα βιβλία του «Ο Μπαμπούλας κάτω απ’ το κρεβάτι σου» και «Περπάτησε μαζί μου στο νερό» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις iWrite.

 

Λίγα λόγια για τα βιβλία

«Περπάτησε μαζί μου στο νερό»

Tο βιβλίο αυτό είναι ένας πρακτικός οδηγός τρόπων και μεθόδων κοινωνικής εξέλιξης, μέσω της διεύρυνσης των ικανοτήτων σας, τόσο σε επίπεδο συνειδητής στόχευσης, όσο και υποσυνείδητης επιρροής των άλλων.

Χαρακτηριστικά, η εκμάθηση δημιουργίας υποσυνείδητης συμβατότητας ανάμεσα στην προσωπικότητα των άλλων και τη δική σας, θα σας επιτρέψει -με μοναδικό τρόπο- να αποσπάτε υποσυνείδητα τη συμπάθεια και εμπιστοσύνη όσων παίζουν συχνά καθοριστικό ρόλο στη ζωή σας.

Παράλληλα, η γνώση και ερμηνεία της γλώσσας του σώματος, θα σας επιτρέψει να αποκρυπτογραφείτε σκέψεις και προθέσεις που συχνά οι άλλοι καταφέρνουν να αποκρύπτουν μέσω της εκφοράς του λόγου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό πλεονέκτημα στη διαχείριση των ανθρωπίνων σχέσεων.

Η μύηση, επίσης, στην αυτοΰπνωση, αποτελεί εφαλτήριο για την απαλλαγή εθισμών, αδυναμιών ή προβλημάτων κατά τα πρότυπα της κλινικής ύπνωσης, η οποία αποτελεί δοκιμασμένη θεραπευτική αγωγή ψυχοσωματικών προβλημάτων.

Τέλος, η ανάδειξη τρόπων εντυπωσιακής βελτίωσης των ικανοτήτων απομνημόνευσης που διαθέτετε, όχι μόνο θα διευκολύνει τη ζωή σας, αλλά θα αναβαθμίσει και την προς τα έξω εικόνα του ατόμου σας.

Συμπερασματικά, η διεύρυνση των ικανοτήτων σας που οι προαναφερθείσες μεθοδεύσεις συνεπάγονται, θα σας επιτρέψει να διαμορφώνετε, αντί να υφίστασθε, τις σχέσεις δυνάμεων που καθορίζουν τη θέση σας στον κοινωνικό σας περίγυρο.

«Ο Μπαμπούλας κάτω από το κρεβάτι σου»

Στο ερώτηµα εάν σε ένα θρίλερ είναι πιο τροµακτικό να διαισθάνεσαι τον κίνδυνο από την αρχή αλλά να ανακαλύπτεις τον εχθρό στο τέλος της ιστορίας ή να γνωρίζεις τον εχθρό από την αρχή και να προσπαθείς να του ξεφύγεις, το βιβλίο αυτογνωσίας ”ο Μπαμπούλας κάτω από το Κρεβάτι σου” επιλέγει τη δεύτερη εκδοχή.

Είναι η περιπέτεια γνωριµίας µε τον εαυτό µας, µε τις άγνωστες και συχνά σκοτεινές πλευρές του, αλλά και του τρόπου τιθάσευσης αυτού του «µπαµπούλα», ώστε αποκτώντας τον έλεγχό του να γίνουµε πρωταγωνιστές στο έργο ανάταξης και ανάδειξης των αρετών και δυνατοτήτων µας.

·       Με αυτή την προοπτική, επιχειρείται σε ένα πρώτο µέρος η διερεύνηση των στοιχείων που συνθέτουν το «εγώ» µας και του τρόπου λειτουργίας της σκέψης µας, ώστε να αναδειχθούν όλοι εκείνοι οι παράγοντες που διαµορφώνουν την προσωπικότητά µας.

·       Σε ένα δεύτερο µέρος, αναπτύσσεται αναλυτικότερα ο τρόπος αυτού του επαναπρογραµµατισµού, µέσω της εργαλειοποίησης της φαντασίας και της οικειοποίησης των παραγόντων επιτυχίας.

·       Τέλος, επισύρεται η προσοχή του αναγνώστη σε µία παραίνεση που αποτελεί όχι µόνο το πλαίσιο αλλά και την προϋπόθεση µιας ευτυχισµένης ζωής στην οποία στοχεύει κάθε προσπάθεια αυτοβελτίωσης. Μία παραίνεση που συνοψίζει η φράση «δώσε στο παρόν µια θέση στη ζωή σου».

 

Λίγα λόγια για τις συναντήσεις

Οι «Συναντήσεις Με Ψυχολόγους» έχουν σκοπό να βρουν απαντήσεις και να θέσουν νέα ερωτήματα για καθημερινά ζητήματα που απασχολούν εμάς, τον σύγχρονο άνθρωπο, να διεισδύσουν στις κεντρικές αρτηρίες του ψυχισμού μας, φέρνοντας στο προσκήνιο όσα φοβόμαστε να ανακαλύψουμε και να επεξεργαστούμε στην εποχή της άρνησης, της ταχύτητας, της αυξημένης βίας κι εγκληματικότητας, της υψηλής τεχνολογίας, του εγωκεντρισμού, της κανονικοποίησης της φρίκης, της αποδόμησης σημαντικών και ζωτικών εννοιών όπως η ομορφιά και η αγάπη. Ο εκάστοτε καλεσμένος μας ξεναγεί υπό το δικό του πρίσμα στην σύγχρονη πραγματικότητα και στα προβλήματα που δημιουργούν οι επιταγές και οι συνθήκες της στον άνθρωπο και εν γένει στην κοινωνία, με βασικό στόχο να επαναπροσδιορίσουμε την σχέση μας με τον εαυτό μας, με τους άλλους και με τη ζωή.

Μια συζήτηση πάνω σε καθημερινά ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη ψυχή.

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".