Είδαμε και προτείνουμε: «Φτάσαμε plus»

 

Ο μονόλογος «Φτάσαμε plus» με κείμενο, επιμέλεια και ερμηνεία από τον Ανδρέα Αριστοτέλους αποτελεί μια συγκινητική και ειλικρινή εξερεύνηση των ανθρώπινων φιλοδοξιών, των παιδικών ονείρων και της πραγματικότητας που τα ακολουθεί. Η παράσταση αφηγείται την πορεία ενός ανθρώπου που, γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες, αποφασίζει να αφήσει το παρελθόν του και να κυνηγήσει τη δόξα στη μεγάλη πόλη, συγκεκριμένα στην Αθήνα, σύμβολο των μεγάλων προσδοκιών και υποσχέσεων. Ωστόσο, η ιστορία του πρωταγωνιστή δεν αφορά μόνο την άνοδο και την πτώση, αλλά και την εσωτερική του πάλη, καθώς χάνει σιγά-σιγά την επαφή με τον ίδιο του τον εαυτό.

Ο Αριστοτέλους θίγει διαχρονικά θέματα, όπως η φιλοδοξία, η επιδίωξη των ονείρων και οι θυσίες που απαιτούνται για να επιτευχθούν. Παράλληλα, αναδεικνύει τη σύγκρουση ανάμεσα σε αυτό που θέλει κανείς και σε αυτό που τελικά επιτυγχάνει, καθώς και την επίδραση του σύγχρονου αστικού τοπίου στην ανθρώπινη ψυχοσύνθεση. Η Αθήνα εδώ δεν είναι απλώς μια πόλη· λειτουργεί συμβολικά ως μια αρένα γεμάτη υποσχέσεις, αλλά και απογοητεύσεις, όπου η πίεση της κοινωνίας και της επιτυχίας τελικά αποξενώνουν τον πρωταγωνιστή.

Ο Ανδρέας Αριστοτέλους ερμηνεύει τον μονόλογο με ένταση και αμεσότητα, καθηλώνοντας το κοινό μέσα από τη βαθιά προσωπική του προσέγγιση. Η χρήση της πρώτης ενικού προσώπου ενισχύει το συναισθηματικό βάρος της αφήγησης, δίνοντας έμφαση στις εσωτερικές συγκρούσεις του ήρωα, τη θλίψη και τις διαψεύσεις που βιώνει. Οι στιγμές αμφισβήτησης και οι ελπίδες που τροφοδοτούν την πορεία του ήρωα αντανακλώνται με ακρίβεια στην ερμηνεία του Αριστοτέλους, δημιουργώντας μια έντονη συναισθηματική σύνδεση με το κοινό.

Η ικανότητα του Αριστοτέλους να συνδυάζει την αφήγηση με τη μουσική ενισχύει την ατμόσφαιρα της παράστασης, καθώς τα τραγούδια που διανθίζουν τον μονόλογο δεν λειτουργούν απλώς ως διαλείμματα, αλλά ως αναπόσπαστο κομμάτι της αφηγηματικής ροής. Κάθε τραγούδι έρχεται να σχολιάσει τα γεγονότα ή τα συναισθήματα του ήρωα, δημιουργώντας έναν μελωδικό καμβά που δίνει νέα διάσταση στις λέξεις και εντείνει την συγκινησιακή φόρτιση.

Η παράσταση καταφέρνει να ισορροπήσει ανάμεσα στο δραματικό και το ποιητικό στοιχείο, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα νοσταλγίας και μελαγχολίας. Το ύφος του μονόλογου είναι άμεσο και ειλικρινές, προσκαλώντας τον θεατή να αναλογιστεί τα δικά του όνειρα και τις δικές του διαψεύσεις. Η λιτή σκηνοθεσία συμβάλλει σε αυτή την αμεσότητα, επιτρέποντας στην αφήγηση και τη μουσική να κυριαρχήσουν και να δημιουργήσουν την ατμόσφαιρα.

Δυνατά Σημεία

1. Ερμηνεία: Ο Ανδρέας Αριστοτέλους δίνει μια δυνατή και πολυδιάστατη ερμηνεία, αποδίδοντας με πειστικότητα τις συναισθηματικές διακυμάνσεις του ήρωα.

2. Συνδυασμός μουσικής και λόγου: Η μουσική, σε συνδυασμό με τον αφηγηματικό μονόλογο, προσφέρει έναν επιπλέον τρόπο σύνδεσης με το κοινό, ενισχύοντας την αίσθηση νοσταλγίας και το συναισθηματικό φορτίο της παράστασης.

3. Επίκαιρο θέμα: Η παράσταση θίγει με διαχρονικό και επίκαιρο τρόπο το ζήτημα των ανεκπλήρωτων φιλοδοξιών και την αποξένωση που συχνά προκαλεί η προσπάθεια για επιτυχία.

Αδύναμα Σημεία

1. Ρυθμός: Σε ορισμένα σημεία, ο ρυθμός της παράστασης μπορεί να φαίνεται μονότονος, με τον αφηγηματικό μονόλογο να επαναλαμβάνει αρκετά τη θεματική της απογοήτευσης, κάτι που ίσως επιβραδύνει την εξέλιξη.

2. Εμβάθυνση χαρακτήρα: Ενώ η παράσταση δίνει έμφαση στα συναισθήματα του ήρωα, θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη εμβάθυνση στις διαπροσωπικές του σχέσεις, ώστε να δοθεί περισσότερη πληρότητα στον χαρακτήρα.

Το “Φτάσαμε plus του Ανδρέα Αριστοτέλους είναι μια συγκινητική και αληθινή παράσταση που καταφέρνει να συνδυάσει τον αφηγηματικό μονόλογο με τη μουσική, προσφέροντας μια πολυδιάστατη εμπειρία για το κοινό. Με επίκεντρο τις προσωπικές φιλοδοξίες και την πάλη με τις προσδοκίες, η παράσταση μιλά για τη σύγχρονη πραγματικότητα, διατηρώντας έναν συναισθηματικό και ανθρώπινο τόνο. Παρά τις κάποιες αργές στιγμές στην εξέλιξη, η ερμηνεία και η δύναμη του θέματος καθιστούν το έργο επίκαιρο και ουσιαστικό.

Eπιμέλεια:Βλάρα Αλεξία, 2/10/2024


«Φτάσαμε Plus»


 

3ος χρόνος 

Η μουσική παράσταση "Φτάσαμε Plus", επιστρέφει για 3 τελευταίες παραστάσεις. 

Από μικρός είχε ένα όνειρο. Δεν άκουσε κανέναν. Γέμισε τις βαλίτσες φιλοδοξίες και όνειρα, άφησε το σπίτι του και πήρε νέους δρόμους μακριά από όλους και από όλα. Και όλα ξεκινάνε από την στιγμή που φτάνει στην Αθήνα. Στην μεγάλη πόλη που σου τάζει πολλά. Το ταξίδι προς την δόξα, ξεκινάει. Και οι μέρες, οι μήνες τα χρόνια περνάνε και χάνει τον ίδιο του τον εαυτό. Ο ήρωας αφιερωμένος στα «θέλω του». Περνά η ζωή και συνεχίζει να ονειρεύεται, μέχρι την στιγμή που δεν παίρνει ανάσα στην μεγάλη πόλη. «Φτάσαμε»… Ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα, στα παιδικά όνειρα και στην προσωπική φιλοδοξία. Γιατί τα θέλω μας δεν γίνονται πάντα… 

Ένας μονόλογος από την αρχή μέχρι το τέλος, γεμάτος αγαπημένα τραγούδια! 



«Φτάσαμε Plus» 
Κείμενο- Επιμέλεια- Ερμηνεία: Ανδρέας Αριστοτέλους Φώτα- Βιντεοπροβολές: Γιάννης Κλειδέρης
 Ήχος: Σωτηρία Μαρία Τζαμαλή 
Φωτογραφίες: Τάκης Αριστοτέλους
Κάθε Τρίτη στις 21:00 
Εισιτήριο: €10 (ενιαίο) Κρατήσεις: 2111110055
 ProjectR (Λαγουμιτζή 32 και Αλεξάνδρου Πάντου 10- Καλλιθέα)
 Για 3 ΜΟΝΟ παραστάσεις Πρεμιέρα 17/9/2024

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".