Είδαμε και προτείνουμε: "Les Ballets Trockadero de Monte Carlo"

 


Η παράσταση των "Les Ballets Trockadero de Monte Carlo" στο Θέατρο Παλλάς είναι μια πραγματική απόδειξη ότι το κλασικό μπαλέτο μπορεί να είναι ταυτόχρονα σαγηνευτικό και ξεκαρδιστικό. Οι "Trocks" έχουν καταφέρει, μέσα από την 50χρονη πορεία τους, να δημιουργήσουν ένα θέαμα που, αν και παρωδεί το κλασικό μπαλέτο, το αντιμετωπίζει με βαθύ σεβασμό και τεχνική δεξιότητα.

Οι ερμηνείες των ανδρών χορευτών σε γυναικείους ρόλους αποτελούν τον πυρήνα του χιούμορ, όμως είναι το υψηλό επίπεδο χορευτικής ικανότητας που κλέβει την παράσταση. Οι χορευτές δεν διασκεδάζουν απλώς το κοινό, αλλά πραγματικά κατακτούν την τέχνη του μπαλέτου με εντυπωσιακή ακρίβεια και τεχνική. Η ευχέρειά τους στις δύσκολες κινήσεις και η αφοσίωσή τους σε κάθε λεπτομέρεια του κλασικού ρεπερτορίου ενισχύουν την παράσταση με έναν τρόπο που γεφυρώνει το κλασικό και το μοντέρνο.

Η παράσταση διακρίνεται για την κωμική της προσέγγιση στις γνωστές χορευτικές πράξεις του κλασικού μπαλέτου, όπως η "Λίμνη των Κύκνων" και το "Ζιζέλ", αποδομώντας τις γελοίες πτυχές του χορού, όπως τις υπερβολικές πόζες και τα δραματικά κλισέ. Το αποτέλεσμα είναι ένα εύστοχο και έξυπνο σχόλιο πάνω στην τυπικότητα του κλασικού μπαλέτου.

Το κλίμα που δημιουργούν οι "Trocks" είναι απόλυτα απελευθερωτικό. Η παράσταση είναι γεμάτη ενέργεια, γέλιο, αλλά και αληθινή συγκίνηση. Οι θεατές παρασύρονται από την υπερβολή των εκφράσεων και τις παρατραβηγμένες σκηνές, ενώ ταυτόχρονα θαυμάζουν την χορευτική επιδεξιότητα. Το κοινό γελά, αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει την τελειότητα των χορευτικών κινήσεων και την προσπάθεια πίσω από κάθε σκηνή.

Δυνατά σημεία

- Τεχνική αρτιότητα: Παρά το κωμικό στοιχείο, η παράσταση απαιτεί και επιδεικνύει εξαιρετικό επίπεδο δεξιοτεχνίας από τους χορευτές.

- Χιούμορ: Το ευφυές και κομψό χιούμορ κάνει την παράσταση ιδιαίτερα διασκεδαστική, αποδομώντας ταυτόχρονα την σοβαροφάνεια του κλασικού χορού.

- Ισορροπία: Η ισορροπία μεταξύ κλασικού και κωμικού στοιχείου είναι εντυπωσιακή, προσφέροντας ένα θέαμα υψηλής αισθητικής και σάτιρας.

Αδυναμίες

- Επανάληψη του μοτίβου: Η σατιρική προσέγγιση μπορεί να επαναλαμβάνεται σε σημεία, γεγονός που ενδέχεται να κουράσει κάποιους θεατές, αν και η συνολική εμπειρία παραμένει απολαυστική.

Οι "Les Ballets Trockadero de Monte Carlo" αποδεικνύουν ότι το κλασικό μπαλέτο μπορεί να είναι αστείρευτη πηγή γέλιου, χωρίς να χάνει το κύρος και την καλλιτεχνική του αξία. Οι "Trocks" αποδομούν τα στερεότυπα του χορού, διατηρώντας ταυτόχρονα τη μαγεία του. Πρόκειται για μια παράσταση που απευθύνεται τόσο στους λάτρεις του μπαλέτου όσο και σε εκείνους που απλά αναζητούν ένα μοναδικό θέαμα με πολύ γέλιο.


Της Αλεξίας Βλάρα, 3/10/2024


Το πιο ανατρεπτικό θέαμα κλασικού χορού στον κόσμο έρχεται στην Ελλάδα!


 

«Αυτοί οι τύποι σε κάνουν να πιστεύεις

ότι και το Άγαλμα της Ελευθερίας

μπορεί να είναι μια drag queen!»

Neil Norman, The Stage

 

 

Οι καθηλωτικοί «Trocks» από το Τροκαντερό και το Σηκουάνα καταφθάνουν στη σκηνή του Θεάτρου Παλλάς, μόνο για 4 παραστάσεις. Το διάσημο και πολυσυζητημένο μπαλέτο «Les Ballets Trockadero de Monte Carlo», ο πιο αγαπημένος ανδρικός θίασος χορευτών στο κόσμο, αποτελούμενος αποκλειστικά από άνδρες χορευτές οι οποίοι ερμηνεύουν γυναικείους ρόλους, χαρίζει στο κοινό ακριβώς αυτό που υπόσχεται: συγκίνηση και άφθονο γέλιο. Η ομάδα «φαινόμενο» που μετράει 50 χρόνια ζωής, με εκατοντάδες παγκόσμιες περιοδείες, διθυραμβικές κριτικές και συνεργασίες με κορυφαίους χορογράφους και χορευτές όπως ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, έρχεται στη χώρα μας από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου. Επιδέξιοι παρωδοί και ταυτόχρονα ικανότατοι χορευτές κλασικού μπαλέτου, υπόσχονται ένα ανατρεπτικό και υψηλής αισθητικής θέαμα, αποτίοτας φόρο τιμής στην παράδοση του κλασικού χορού και αποδομώντας ταυτόχρονα την σοβαροφάνεια της εποχής, σε μια φαντασμαγορική και ξεκαρδιστική γιορτή, με κομψό χιούμορ, ταλέντο, ευρηματικότητα, ακρίβεια και σεβασμό στη χορευτική τέχνη. Η προπώληση μόλις άνοιξε στο  https://pallastheater.com/event/les-ballets-trockadero-de-monte-carloκαι τα εισιτήρια αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα!

 

 

 


 

Les Ballets Trockadero De Monte Carlo

 

ΘΕΑTΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στις 20:00

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 21:00

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στις 21:00

Σάββατο 5 Οκτωβρίου στις 21:00

 

«Μια από τις πιο ασυνήθιστα ταλαντούχες χορευτικές ομάδες που υπάρχουν».

Neil NormanThe Stage

 

«Το κράμα της φινέτσας της μπαλαρίνας, αλλά και της γελοιότητας που κρύβει η κάθε ντίβα

 είναι λαμπρό, ανησυχητικό, καθηλωτικό: αυτό είναι το στυλ των Trocks».

Alastair Macaulay, The New York Times

 

«Η μαγεία αυτού του θεάματος θα ζεστάνει εγγυημένα

κάθε παγωμένη καρδιά που θα τολμήσει να μπει στην αίθουσα!».

Nadia VostrikovBallet Herald

 

«Το μπαλέτο είναι μια εντελώς παράλογη τέχνη — και το λατρεύουμε  για αυτό.

Αυτό ακριβώς διακηρύσσει το Les Ballets Trockadero de Monte Carlo σε κάθε κίνηση».

Alastair Macaulay, The New York Times

 

«Ήρθαμε για να γελάσουμε, αλλά τελικά μείναμε για να αποθεώσουμε».

Louise LeveneThe Telegraph

 

«Οι Trocks μπορεί να σας δείχνουν πώς να γελάτε με το μπαλέτο,

αλλά σας μαθαίνουν επίσης και πώς να το αγαπάτε».

New York Post

 





Μια συμπαραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού «Λυκόφως» με τις Θεατρικές Σκηνές

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".