Η Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου γιορτάζει 50 χρόνια συνεργασίας με την Ελλάδα || 17-20 Οκτωβρίου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

 

50 χρόνια

Η Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου στην Ελλάδα

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

17- 20 Οκτωβρίου



Η επέτειος 50 χρόνων συνεργασίας της Ελλάδας με την Royal Academy of Dance (RAD) γιορτάζεται στις 17-20 Οκτωβρίου στις αίθουσες του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό την αιγίδα της Βρετανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και την συνεργασία του British Council, με οργανωτική ευθύνη της χορογράφου και καθηγήτριας χορού Μάγιας Σοφού η οποία με όραμα και πρωτοπορία εφάρμοσε το Αγγλικό εκπαιδευτικό σύστημα μπαλέτου της RAD στην σχολή της και το έκανε γνωστό στην χώρα μας. Η Royal Academy τιμά και βραβεύει τη Μάγια Σοφού για την προσφορά της στην τέχνη του χορού με την ανακήρυξη της  σε “Fellow of the Royal Academy of Dance” που είναι η υψηλότερη διάκριση που απονέμει η Ακαδημία σε Καθηγητές Χορού.

Η συνεργασία στην διάρκεια μισού αιώνα με το παγκόσμια αναγνωρισμένο Αγγλικό Ακαδημαϊκό Ίδρυμα αναδεικνύεται σε ένα πλούσιο τετραήμερο επετειακών εκδηλώσεων, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται μεγάλη έκθεση με ντοκουμέντα από τις δραστηριότητες, τα επιτεύγματα και την προσφορά των ελληνικών σχολών μπαλέτου στην χώρα μας, που εισήγαγαν εκατοντάδες παιδιά στον μαγικό κόσμο του χορού. Τον σχεδιασμό της έκθεσης ανέλαβαν οι Παρασκευή Γερολυμάτου και Ανδρέας Γεωργιάδης από τη Μικρή Άρκτο.


Η έκθεση στον εκθεσιακό χώρο του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής θα είναι ανοιχτή με ελεύθερη είσοδο για το κοινό από τις 18 έως 20 Οκτωβρίου, από τις 10:00 έως  τις 21:00.

Επίσης οι Διευθυντές της RAD Λονδίνου και οι Ακαδημαϊκοί Διευθυντές θα ενημερώσουν το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, το κοινό, τους καθηγητές και τους ενδιαφερόμενους σπουδαστές και χορευτές για τα σύγχρονα προγράμματα εκπαίδευσης, τις νεότερες εξελίξεις και τις δυνατότητες Ακαδημαϊκών και Πανεπιστημιακών Σπουδών. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε audition για την αποδοχή τους στο πρόγραμμα ΒΑ (Hons) Ballet Education, η οποία γίνεται στο Λονδίνο και κατ’ εξαίρεση θα γίνει στην Αθήνα στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων.

Η 50 ετών συνεργασία των Ελληνικών Σχολών Χορού με τη Βασιλική Ακαδημία Χορού του Λονδίνου (RAD) σηματοδότησε μία νέα εποχή στην εκπαίδευση της χορευτικής τέχνης στην χώρα μας και συνεχίζει να εμπνέει και να διαμορφώνει την τέχνη του χορού για τις επόμενες γενιές.


Μέγαρο Μουσικής Αθηνών


Έκθεση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Παρασκευή 18 – Κυριακή 20 Οκτωβρίου

ώρες: 10:00 -21:00

Εκθεσιακός χώρος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Φουαγιέ Ισογείου Αίθουσας  Χ. Λαμπράκης


Παρουσίαση Ακαδημαϊκών και Πανεπιστημιακών Προγραμμάτων της RAD

Σάββατο 19 Οκτωβρίου, 10:30 – 12:00

Αίθουσα Διδασκαλίας Μουσικής Βιβλιοθήκης


Audition

Σάββατο 19 Οκτωβρίου, 12:00 – 13:30

Αίθουσα Δοκιμών Μπαλέτου Μεγάρου Μουσικής


Τηλ. Επικοινωνίας: 210 80 68 254, 6946 920 201, 6948 546 464

Email: 50years.rad.greece@gmail.com

Φωτογραφίες:

01 Η dame Margot Fonteyn, μακροβιότερη πρόεδρος της Royal Academy of Dance, στην παράσταση The Sleeping Beauty, 1959, photo by GBL Wilson © Royal Academy of Dance / ArenaPAL www.arenapal.com

02 Περιοδικό Εικόνες, τευχ. 361, 21.09.1962, με την Μάγια Σοφού και τον Γιάννη Μέτση

03 Η Βασίλισσα Ελισάβετ, patron της Royal Academy of Dance, στα εγκαίνια των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της RAD, 1974

04 Στιγμιότυπο από μια από τις πρώτες εξετάσεις της RAD στην Ελλάδα, 1974

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".