ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | «ΣΚΑΝΤΖΟΧΕΙΡΟΜΠΕΛΑΔΕΣ» | ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«ΣΚΑΝΤΖΟΧΕΙΡΟΜΠΕΛΑΔΕΣ» | ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΣΙΓΜΑ


 

Τo Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 12.00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Δίσιγμα διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Χριστίνας Σιδηροπούλου, με τίτλο «Σκαντζοχοιρομπελάδες».

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Ιφιγένεια Βαμβακίδου, Καθηγήτρια Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών ΑΠΘ

Αγγελική Βελισσαρίου, Ma Νηπιαγωγός, Υποψήφια διδάκτωρ Παιδικής Λογοτεχνίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών ΑΠΘ

Χριστίνα Σιδηροπούλου, Συγγραφέας, Ε.Δ.Ι.Π. , Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Παιδικό Ιανό της Θεσσαλονίκης, Γρηγορίου Παλαμά 3.

 

Link βιβλίου: https://shorturl.at/wq9DN

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τα σκαντζοχοιράκια ζούσαν ανέμελα στους αγρούς ως την ημέρα που η διάνοιξη ενός δρόμου έφερε τα πάνω-κάτω στη ζωή τους. Τα ζωάκια χωρίστηκαν σε δυο μεριές και στην προσπάθειά τους να ζουν όπως πριν, έχαναν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Παρά τη θλίψη και την απόγνωσή τους ωστόσο, τα σκαντζοχοιράκια δεν έμειναν άπραγα. Πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και διεκδίκησαν από τους ανθρώπους να τους δουν και να αντιληφθούν τις επιπτώσεις των έργων τους…

Οι μπελάδες των τετράποδων πρωταγωνιστών της νέας εικονογραφημένης ιστορίας από τις εκδόσεις Δίσιγμα έρχονται να προκαλέσουν και να προσκαλέσουν τους μικρούς αναγνώστες και τις μικρές αναγνώστριες να σκεφτούν και να διασκεδάσουν, να προβληματιστούν και να παίξουν. Πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο που διαβάζεται σε πολλαπλά επίπεδα. Δίνει φωνή σε όσους και όσες δεν έχουν, μας ενθαρρύνει να αναλάβουμε ενεργό δράση και ρόλο στη ζωή μας και να διεκδικήσουμε την πρόοδο και την ανάπτυξη που προστατεύει το περιβάλλον και τις συνθήκες διαβίωσης όλων.

Το περιεκτικό έμμετρο κείμενο και οι παραστατικές εικόνες με τα ζωηρά χρώματα του βιβλίου δημιουργούν ένα ελκυστικό αφηγηματικό περιβάλλον και παρά τους αρχικούς… σκαντζοχοι­ρομπελάδες μάς χαρίζουν μία έξυπνη και κεφάτη ιστορία!

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Σιδηροπούλου Χριστίνα σπούδασε παιδαγωγικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Για δέκα χρόνια έζησε στη Γαλλία και το Βέλγιο, όπου εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή και εργάστηκε σε φορείς πρωτοβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Έχει εργαστεί σε νηπιαγωγεία στην Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".