ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ | «ΓΕΩ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ» | ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

«ΓΕΩ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ» | ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗΣ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


 

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στις 19:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος, διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Κοψαχείλη, με τίτλο «Γεω-επιχειρηματίες: Από τον Ιάσονα στον Έλον Μασκ».

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Κωνσταντίνος Φίλης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων

Δημήτρης Βεργάδος, Διευθυντής ΜΜΕ & Ενημέρωσης ΣΕΒ

Αθανάσιος Νιφόρος, Οικονομολόγος, υποψήφιος Δ.Σ. ΕΒΕΑ

Μαίρη Σωτηροπούλου, Φοιτήτρια 3ου έτους, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

 

Tη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος, Λένα Φλυτζάνη.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Link βιβλίου: https://shorturl.at/8GN7y

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Γεω-επιχειρηματικότητα είναι μια νέα έννοια στη διεθνή πολιτική. Περιγράφει την ικανότητα ξεχωριστών ανθρώπων να καινοτομούν, συνδυάζοντας την οικονομική ισχύ με την κυριαρχία Μεγάλων Ιδεών στην παγκόσμια σκηνή. Ως έννοια έρχεται να συμπληρώσει τις παλαιότερες της γεωπολιτικής και της γεωοικονομίας στη γεω-στρατηγική ανάλυση. Ως φαινόμενο έχει βαθιές ρίζες στην ιστορία.

Οι γεω-επιχειρηματίες εμφανίζονταν σε κομβικές στιγμές και άλλαζαν τη ροή των πραγμάτων. Έτσι και σήμερα, οι γεω-επιχειρηματίες έρχονται με μια επαναστατική ατζέντα στην οποία, κράτη, αγορά και κοινωνίες δύσκολα θα προσαρμοστούν. Αθέατα οικοδομούν έναν νέο κόσμο ασύλληπτων προκλήσεων, που ξεπερνά τα γνωστά σημερινά όρια. Όλα και όλοι θα δοκιμαστούν σε νέους ανταγωνισμούς κυριαρχίας.

Το βιβλίο Γεω-επιχειρηματίες: Από τον Ιάσονα στον ΈλονΜασκ φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα εναλλακτικό οικοδόμημα σκέψης για το χθες, το σήμερα και το αύριο της παγκόσμιας πολιτικής, της οικονομίας και των συνθηκών ζωής που πιθανόν θα αντιμετωπίσουμε!

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Ο Βασίλης Κοψαχείλης είναι διεθνολόγος και γεωστρατηγικός αναλυτής. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και διεθνείς σχέσεις στα πανεπιστήμια The American University in Cairo και University of East Anglia. Στη δεκαετία του 1990 εργάστηκε σε προγράμματα της Ε . Ε. για την αναδιοργάνωση της Ανατολικής Ευρώπης και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Από το 2001 δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα, με ειδίκευση στις υποθέσεις της ευρύτερης Μέσης Ανατολής. Το 2012 πρότεινε τη δημιουργία διεθνούς νομικού καθεστώτος, υπό τη μορφή πολυεθνικής εταιρείας, για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο. Το 2013 εισήγαγε την έννοια της Γεω-επιχειρηματικότητας (Geo-entrepreneurship) στη γεωστρατηγική ανάλυση. Είναι διαλέκτης διεθνούς πολιτικής και σχολιαστής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".

Εύη Μαραζοπούλου: "Η Σερβιτόρα και κάθε ήρωας μέσα σ’ αυτήν αντιπροσωπεύει τον σύγχρονο άνθρωπο, που έχει να αντιμετωπίσει σκοπέλους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς".