ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣEΩΝ «ΠΕΡΙ ΩΡΑΙΟΥ» ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣEΩΝ «ΠΕΡΙ ΩΡΑΙΟΥ» ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

O ΚΩΣΤΗΣ ΚΑΖΑΜΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΝΩΛΑ

 


Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 17:00 ο επιμελητής του ΙΑΝΟΥ Κωστής Καζαμιάκης, στο πλαίσιο του κύκλου συζητήσεων «Περί Ωραίου», συνομιλεί με τον Λευτέρη Μανωλά, με θέμα συνάντησης τη παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Ο Εφιάλτης της Περσεφόνης», εκδόσεις Λειμών.

 

Για το βιβλίο και τον δημιουργό του θα μιλήσουν οι: 

 

Κωστής Καζαμιάκης, Αρχιτέκτων. Ιστορικός Αρχιτεκτονικής. Ιστορικός Τέχνης. Εισαγωγικά, μικρό βιογραφικό και έργα του τιμωμένου λογοτέχνη

XάρηςΜελιτάς, ποιητής

Νίκος Μοσχοβάκος, ποιητής

Απόστολος  Παλιεράκης, ποιητής

Τάκης  Σπηλιάκος, ποιητής

 

Aνάγνωση κειμένων από το βιβλίο: Όλγα  Τριανταφύλλου

Aπαγγελία: Γιούλη  Αλατά

 

Πιάνο: Βίκτωρ  Μανωλάς.

 

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

 

 

 

 

Διάρθρωση εκδήλωσης

-Σύντομη παρουσίαση του/της προσκεκλημένου/ης και του έργου του/της από τον Κωστή Καζαμιάκη με ταυτόχρονη προβολή εικόνων.

-Ακολουθεί, αν το κρίνει σκόπιμο, ο ίδιος ο καλεσμένος που αναφέρεται στο έργο του.

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τα άρθρα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο αυτό αφορούν μια διαχρονική παρουσία και παρέμβαση του συγγραφέα με δημοσιεύσεις σε διάφορα έντυπα και στο Διαδίκτυο με θέματα που ήταν επίκαιρα τις εποχές που γράφτηκαν. Αξιοσημείωτο είναι ότι όλα τους εξακολουθούν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να είναι, δυστυχώς, επίκαιρα.

 

Λίγα λόγια για τον/την καλλιτέχνη/-ιδα και το έργο του/της

Ο Λεύτερης Μανωλάς γεννήθηκε το 1943 στη Ρόδο, με ρίζες και από την Πάτμο και την Ύδρα. Από το Βενετόκλειο Γυμνάσιο πήρε τις κύριες γνώσεις και τις βασικές αξίες για τη ζωή και τον κόσμο, έχοντας δάσκαλό του τον Φώτη Βαρέλη. Στη συνέχεια σπούδασε, εργαζόμενος, Πολιτικές Επιστήμες, Νομικά και Δημοσιογραφία. Εργάσθηκε στον ιδιωτικό τομέα, στο Δήμο Αθηναίων και σταδιοδρόμησε, μέχρι Γενικός Διευθυντής, στον ΟΣΕ. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες, περιοδικά, στο διαδίκτυο και έχουν περιληφθεί σε ανθολογίες. Με αρχική, την Ποιητική Αντι-ανθολογία του Δημήτρη Ιατρόπουλου 1971. Το 1978 πρωτοβραβεύτηκε, σε λογοτεχνικό διαγωνισμό που είχε οργανωθεί από τον ΟΣΕ, με το Βραβείο Ποίησης, με κριτική Επιτροπή από τους: Ηλία Σιμόπουλο, Τάσσο Ζάππα και Πάνο Παναγιωτούνη. Μερικά από τα ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί. Άρθρα του (πολιτικού, οικολογικού περιεχομένου), έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες, περιοδικά και στο διαδίκτυο. Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

 

 

Λίγα λόγια για τον κύκλο συζητήσεων «Περί Ωραίου»

Εκδηλώσεις "Περί Ωραίου".

Επιμέλεια: Κωστής Καζαμιάκης.

Κομφούκιος: Παντού υπάρχει «το ωραίον» αλλά δεν το βλέπουν όλοι.

Από το 2015 που ξεκίνησε ο κύκλος συζητήσεων «Από το Αμπέλι στο Θέατρο», ο Κώστας Καζαμιάκης έχει συνομιλήσει με πλήθος εικαστικών καλλιτεχνών, φιλοσόφους, συγγραφείς, αρχαιολόγους καθώς και ανθρώπους του θεάματος στο Cafe του ΙΑΝΟΥ. Σε συνέχεια αυτών των επιτυχημένων κύκλων, το Σεπτέμβριο 2018 ξεκίνησε ο νέος κύκλος παρουσιάσεων με τίτλο: «Περί Ωραίου. Συζητήσεις για την Τέχνη, τη Λογοτεχνία, τη Φιλοσοφία, την Αρχαιογνωσία».

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".