ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν. ΙΤΑΛΙΑΣ

 ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ν. ΙΤΑΛΙΑΣ 

Μέσα από τη ζωντανή μουσική, τα τραγούδια, τις ιστορίες και το χορό των encardia θα έρθουμε σε επαφή με τον πολιτισμό των ελληνοφώνων και όχι μόνο, της Νότιας Ιταλίας. Θα χορέψουμε αλλά και θα σιγοτραγουδήσουμε μαζί στη γλυκύτατη διάλεκτο Grico, που τόσο δύσκολα επιβιώνει μέχρι σήμερα στην ελληνόφωνη Απουλία.


 Τα μέλη των encardia ήδη από το 2004 ιχνηλατούν με πάθος και απόλυτο σεβασμό τις περιοχές του Ιταλικού Νότου (Απουλία, Νάπολη, Καλαβρία, Σικελία) αναζητώντας σχέσεις πολιτισμού που μας συνδέουν με την άλλη πλευρά του Ιονίου. Μέσα από την πρωτότυπη και βιωματική εμπειρία τους μας καλούν να αναζητήσουμε κι εμείς αυτές τις ρίζες που συνδέουν τους δύο λαούς και βρίσκονται βαθιά μέσα στον καθένα μας. Δεν είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να έχουν προηγούμενη γνώση η εμπειρία σε κάτι σχετικό. 

ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ, 

ΠΑΤΗΣΙΩΝ 47,

 10433 ΑΘΗΝΑ 

ΗΜΕΡΑ-ΩΡΑ-ΔΙΑΡΚΕΙΑ 6 ΔΙΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, 

ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟ 4 /11 ΕΩΣ 9/12, ΩΡΑ: 18.00-20.00, 

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ 17.45 

 ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 180Ε ΠΟΥ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ 

• ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ 6 ΔΙΩΡΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ • ΔΩΡΟ ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ CD ΤΩΝ ENCARDIA (emigranti) 

• MIA ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ENCARDIA ΤΗΝ 29/11 ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ CAJA DI MUSICA (Αµπελόκηποι) ΠΟΥ ΘΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. 

• ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΙΣ 5 ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ) ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ENCARDIA ΚΑΙ ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ 

Δε χρειάζεται να είσαι χορευτής, µουσικός, τραγουδιστής. Αρκούν η όρεξη και η καλή διάθεση για δύο ώρες γεµάτες µουσική, χορό, ρυθµό και τραγούδι µε οδηγούς τους encardia. 

ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ: 30

 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ: corsi.iicatene@esteri.it, τηλ. 2105242646, Κα Piedimonte 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ: 

 encardia.miterra@gmail.com, 6936818205, Κώστας Κωνσταντάτος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".