''Η σιωπή μου'' - Το νέο τραγούδι του Αλέξανδρου Τζοβάνι

 Η σιωπή μου - Αλέξανδρος Τζοβάνι


«Μα εμένα όλη η δύναμή μου
κρύβεται μέσα στη σιωπή μου…»





Στίχοι - μουσική: Αλέξανδρος Τζοβάνι

 

Ο ανερχόμενος ερμηνευτής και τραγουδοποιός Αλέξανδρος Τζοβάνι επιστρέφει δισκογραφικά με την κυκλοφορία ενός δυναμικού τραγουδιού με έντονα ποπ και ροκ στοιχεία. "Η σιωπή μου" έρχεται δύο χρόνια μετά το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του καλλιτέχνη σαν μια επανάσταση για τον ίδιο, τόσο μουσικά όσο και ερμηνευτικά.

 

Το κομμάτι είναι μια εσωτερική διαμαρτυρία για όσα μπορεί να νιώθει κανείς. Μια σιωπηλή κραυγή για όσους καταλαβαίνουν, για όσους επικοινωνούν ψυχικά και μοιράζονται σκέψεις και συναισθήματα χωρίς πυροτεχνήματα. Για αυτούς που η σιωπή τους γίνεται η δύναμη μέσα από την οποία παρατηρούν και αντιλαμβάνονται τον κόσμο και τους ανθρώπους.

 

Το κινηματογραφικό βίντεο κλιπ, σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή, αναδεικνύει το μεγάλο ζήτημα της εποχής, την ενδοοικογενειακή βία. Συμπεριφορές, αγγίγματα, συνήθειες, φράσεις που κουβαλάει ο κάθε άνθρωπος που μεγαλώνει σε ένα τοξικό οικογενειακό περιβάλλον και πώς μεταφέρει όλα αυτά στις δικές του σχέσεις και τη δική του προσωπικότητα ως ενήλικας. Πάντα, όμως, υπάρχει η επιλογή: Μένω σε όσα υποσυνείδητα μου πέρασαν ή στρέφομαι προς το φως, αφήνοντας πίσω τον παλιό μου εαυτό;

 

Ακούστε το τραγούδι και δείτε το video clip στο YouTubeΕΔΩ

 

"Η σιωπή μου" είναι ο προάγγελος της δεύτερης δισκογραφικής δουλειάς του Αλέξανδρου Τζοβάνι, ο οποίος κινείται σε διαφορετικούς ήχους από την προηγούμενη. Δυναμισμός και ποπ-ροκ στοιχεία με έντεχνο στίχο συνθέτουν το χαρακτήρα του. Αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2025.

 

Οι στίχοι και η μουσική είναι του Αλέξανδρου Τζοβάνι ενώ την ενορχήστρωση υπογράφουν οι Κώστας Νικολόπουλος και Χρήστος Παραπαγκίδης. Η μίξη και το mastering έγιναν από τον Χρήστο Παραπαγκίδη.

 

Λίγα λόγια για τον Αλέξανδρο Τζοβάνι

 

Ο Αλέξανδρος Τζοβάνι είναι μια πολυσχιδής καλλιτεχνική προσωπικότητα. Ερμηνευτής και τραγουδοποιός, ασχολείται με το ευρύ φάσμα του ελληνικού έντεχνου και εντεχνολαϊκού ρεπερτορίου καθώς και με πτυχές της ευρωπαϊκής μουσικής. Έχει κυκλοφορήσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "33", στην οποία έχει επιμεληθεί ο ίδιος τη μουσική και τους στίχους.

Από το 2022 κάνει προσωπικές συναυλίες και με έδρα τη Θεσσαλονίκη έχει δημιουργήσει έναν πυρήνα κοινού που τον ακολουθεί. Ξεχωρίζει για τις δυνατές του ερμηνείες και την έντονη θεατρικότητα του επί σκηνής. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ σε σημαντικές σκηνές της Ελλάδας, όπως το Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Επταπυργίου, την Αποθήκη του Μύλου, το Φεστιβάλ Παρά θιν’ αλός, τη Μονή Λαζαριστών, το θέατρο Αυλαία, αλλά και του εξωτερικού όπως το Μέγαρο Μουσικής της Στουτγκάρδης (Liederhalle Stuttgart), την Όπερα Μουσικής Δωματίου της Κολωνίας, την αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου της Βιέννης, την Ehrbar Saal, κ.α. ενώ έχει συμπράξει με ορχήστρες όπως η Orpheus Kammerorchester Wien, η Συμφωνική́ Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, κ.ά.

Έχει συμμετάσχει στον δίσκο "Πορτρέτο" του συνθέτη Μιχάλη Γούτη, καθώς και στο άλμπουμ "Ημερολόγιο Φανταστικών Γεγονότων" του δημιουργού Σταύρου Σταυρίδη. Σπούδασε τραγούδι στο Κονσερβατόριο Prayner της Βιέννης με τον τενόρο της Κρατικής Όπερας της Βιέννης Jörg Schneider, καθώς και μελοδραματική́ υπό τις οδηγίες της Margarita Kyriaki-Wagner και του μαέστρου Werner Lemberg. Επίσης έχει πτυχίο ελληνικών παραδοσιακών κρουστών.

 

 

Ακολουθείστε τον Αλέξανδρο Τζοβάνι στα Social Media:

Youtube Ι Facebook  Ι Instagram Ι Spotify  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".