Μουσική Σκηνή Σφίγγα - Σπουδαίοι καλλιτέχνες στο πρόγραμμα της χρονιάς

 


Μουσική Σκηνή Σφίγγα

Σπουδαίοι καλλιτέχνες
στο πρόγραμμα της χρονιάς

Μια συναρπαστική μουσική σεζόν ξεκινά το Νοέμβριο στην Μουσική Σκηνή Σφίγγα, το αγαπημένο στέκι στο κέντρο της Αθήνας, που έχει παρουσιάσει σπουδαίους καλλιτέχνες της μουσικής όλα αυτά τα χρόνια. 

Η Σφίγγα θα είναι και φέτος το αγαπημένο σημείο συνάντησης των μουσικόφιλων της πόλης, φιλοξενώντας ξεχωριστούς καλλιτέχνες και προγράμματα.

Το Νοέμβριο «Οι παρέες ξανασμίγουν» στη Σφίγγα, με μια παρέα με μεγάλο παρελθόν που συναντιέται για να μας χαρίσει μια παράσταση γεμάτη κέφι και ευαισθησία.  
Ο Χρήστος Παπαδόπουλος και ο Βαγγέλης  Δεληκούρας από  Τα Παιδιά από την Πάτρα, ο Γιώργος Σαρρής από τους  ΖΙΓΚ ΖΑΓΚ και ο Θοδωρής Παπαδόπουλος από τους Οπισθοδρομικούς, μοιράζονται το πάλκο σε παρεΐστικο κλίμα. Μαζί τους η Ευδοκία Ράπτη

Τον ίδιο μήνα μας δίνουν ραντεβού η Ρίτα Αντωνοπούλου με τον Σταύρο Σιόλα, συνεχίζοντας το σερί των φετινών τους εμφανίσεων που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία σε Αθήνα και επαρχία, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα εκπληκτικής χημείας, εκπλήξεων και ανατροπών. Μια σχέση που επισφραγίζεται και με την επικείμενη δισκογραφική τους συνεργασία, που έχει δώσει ήδη εξαιρετικά δείγματα. 
 
Τόσο η Φωτεινή Βελεσιώτου όσο και ο Παναγιώτης Μάργαρης, έχουν συνδεθεί με πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις στη Σφίγγα. Φέτος ενώνουν φωνή και χορδές σε ένα πρόγραμμα που έχει γοητεύσει το κοινό όπου παρουσιάστηκε. Με διακυμάνσεις που ακουμπούν το λαικό, το έντεχνο και τα διεθνή κομμάτια αλλά και την κινηματογραφική μουσική, δίνουν ένα ρεσιτάλ για δύο που μαγεύει. 

Ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη θα παρουσιαστεί τις Τετάρτες του Νοεμβρίου. Βασισμένο σε αφηγήσεις της συζύγου του Βάσως Καζαντζίδη, κείμενο του στιχουργού Ηλία Φιλίππου, σκηνοθεσία του Νίκου Σούλη, το "Υπάρχω" μας βάζει στον κόσμο του μεγάλου ερμηνευτή που λατρεύτηκε όσο κανένας άλλος. Ερμηνεύει ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος και τραγουδούν ο Πέτρος Ιμβριος και ο Γιώργος Δασκουλίδης. 

 Τέλος, μια μεγάλη φωνή που έχει μια σπάνια διαδρομή γεμάτη επιτυχίες και μια αδιάλειπτη σχέση αγάπης με το κοινό, η Ελένη Δήμου, έρχεται τέλος Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου στη Σφίγγα με ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε η Λίνα Νικολακοπούλου και αποτελεί μια συνομιλία μεταξύ του Άκη Πάνου και του Γιάννη Σπανού, σε μελωδικούς και λαϊκούς δρόμους.
Η Ελένη Δήμου, με την πολυετή συνεργασία της με το Γιάννη Σπανό, “προσωπικά” αγαπά βαθιά και τις μελωδίες του Άκη Πάνου
Μαζί της δύο υπέροχες φωνές, ο Απόστολος Κίτσος και ο Γιώργος Χουβαρδάς.

H νέα χρονιά ξεκινά με δύο θρύλους που συναντιούνται στην σκηνή: τον Κώστα Χατζή και την Ελπίδα. Μαζί τους η Ντανιέλα Χατζή και σε τέτοιες συνεργασίες τα λόγια είναι περιττά. Ερμηνείες καρδιάς σε βράδια αξέχαστα, τις Παρασκευές του Ιανουαρίου. 

Ο Φεβρουάριος του 2025 θα μας βρει με τον Ορφέα Περίδη που μετά τις περσινές εξαιρετικά πετυχημένες εμφανίσεις του, επιστρέφει στη Σφίγγα για μια σειρά εμφανίσεων με την Σουσάνα Τρυφιάτη

Την Άνοιξη υποδέχεται η εκρηκτική Σοφία Μανουσάκη, που μετά τα περσινά sold out της στη Σφίγγα, επιστρέφει με δυνατές ερμηνείες σε ένα ευρύ ρεπερτόριο που ξεσηκώνει, συγκινεί και δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. 

Πολλές ακόμα μαγικές βραδιές θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, συμπληρώνοντας μια από τις πιο δυναμικές και πλήρεις σεζόν της ιστορίας της Σφίγγας. 

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6987844845, 2114096149
sfigamusic@gmail.com 


Website | Facebook |  Instagram   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".