ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΚΑ ΣΕ ΑΝΤΕΠΙΣΤΕΛΛΟΝ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

 

ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΚΑ ΣΕ ΑΝΤΕΠΙΣΤΕΛΛΟΝ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΚΑΛΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΜΑΔΡΙΤΗΣ | ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 


Την Τρίτη 15  Οκτωβρίου, στις 17:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS ,οι εκδόσεις Πατάκη , η Ισπανοαμερικανική Ακαδημία Καλών Γραμμάτων Μαδρίτης και ο Πρόεδρός της Γκιγέρμο Εδουάρδο Πίλια (Αργεντινός ποιητής και καθηγητής Πανεπιστήμιου), έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην αναγόρευση της Αγαθής Δημητρούκα  σε Αντεπιστέλλον Μέλος στην Αθήνα της ως άνω Ακαδημίας.

 

Στην εκδήλωση θα παραστούν ποιητές από την Λατινική Αμερική που συμμετέχουν σε συνέδριο του ΕΚΠΑ.

 

Θα υπάρχει διερμηνεία, ευγενική χορηγία του Γενικού Επίτιμου Προξενείου της Κολομβίας στην Αθήνα.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι YouTube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

 

Λίγα λόγια για την Αγαθή Δημητρούκα

Η Αγαθή Δημητρούκα γεννήθηκε στον Πεντάλοφο Μεσολογγίου το 1958. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως στιχουργός, συγγραφέας και μεταφράστρια. Παράλληλα, παραδίδει σεμινάρια στιχουργικής και μετάφρασης στην Ανοιχτή Τέχνη και παρουσιάζει τη σύγχρονη ποίηση της Ιβηρικής Χερσονήσου και της Λατινικής Αμερικής στο ηλεκτρονικό λογοτεχνικό περιοδικό Χάρτης. Είναι κληρονόμος του ποιητή Νίκου Γκάτσου και επιμελείται εκδοτικά το έργο του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".