ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 


ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS διοργανώνει «Σχολή Γονέων» με την Καθοδήγηση, Επιμέλεια και Συντονισμό του  Γεώργιου Καρατάσιου, Μαθηματικού-π. Περ/κου Δ/ντη Εκπ/σης Κ. Μακεδονίας-π. Διδάσκων: ΠΑΜΑΚ-ΑΠΘ-Δ. Μακεδονίας-  Νεάπολις Πάφου

 

Ομιλητής θα είναι ο Βάιος Νταφούλης, Διευθυντής του Παιδοψυχιατρικού Τμήματος του Γ.Ν.Θ.Ιπποκράτειο. Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Θέμα : Επίλυση συγκρούσεων, ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης, ενσυναίσθηση.

Στόχος: Να εκπαιδεύσουμε τους γονείς πώς να διαχειρίζονται τις συγκρούσεις με τρόπους που ενισχύουν τις σχέσεις τους με τα παιδιά και πώς να αναπτύσσουν την συναισθηματική νοημοσύνη και την ενσυναίσθηση των παιδιών.

Προσδοκώμενα Αποτελέσματα: Οι γονείς θα έχουν καλύτερη κατανόηση των συναισθημάτων των παιδιών τους και θα είναι σε θέση να επιλύουν συγκρούσεις με τρόπο που προάγει την συναισθηματική ανάπτυξη.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Παιδικό Ιανό της Θεσσαλονίκης, Γρηγορίου Παλαμά 3 και θα προβάλλεται ζωντανά από το κανάλι YouTube του ΙΑΝΟΥ.

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ!

Δηλώστε συμμετοχή εδώ: https://shorturl.at/UDFyT

 

Τηλ. Επικοινωνίας: 2310268682   - e-mail επικοινωνίαςmanager.kidshop@ianos .gr

Διεύθυνση: Δώρα Χατζηαρχοντίδη- Ιωάννα Παρασκευά

 

Μέγιστος αριθμός ατόμων:100

 

Προσεχείς Ημερομηνίες: Τετάρτη 13 Νοεμβρίου  και Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου .

 

Λίγα λόγια για την Σχολή Γονέων:

Το να γίνεις γονιός δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντας πως να το κάνει σωστά.

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται ένα παιδί είναι η αγάπη.

Την αγάπη ο γονέας την δίνει απλόχερα. Χρειάζεται όμως και γνώση.

 

Πως να μαλώσω αποτελεσματικά το παιδί μου;

Πως να βάλω όρια;

Πως να τα βγάλω πέρα με ένα ζωηρό παιδί;

Χωρισμένοι γονείς- σωστός και αποτελεσματικός τρόπος επικοινωνίας.

Παιδί και διατροφή

Το παιδί μου λέει ψέματα, τι να κάνω;

Επιθετικότητα και παιδί

Παιδί και διαδίκτυο

 

 Αυτά και άλλα τόσα ερωτήματα-απορίες  θα απαντηθούν μέσα από την Σχολή Γονέων, όπου με καθοδηγητή τον Γιώργο Καρατάσιο και καλεσμένους ειδικούς επιστήμονες, οι γονείς θα καλυτερεύσουν την σχέση με τα παιδιά τους.

 

Οι επόμενες συναντήσεις

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στις 18.00

Ομιλητής: Ιάκωβος Μαρτίδης, ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής και οικογενειακός θεραπευτής στη Θεσσαλονίκη και στη Δράμα. Συγγραφέας των βιβλίων: Η αγάπη στην πρίζα (2011, 6η έκδοση), Τα μυστικά των άλλων (2013, 4η έκδοση), Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά (2016, 9η έκδοση), Το μήλο πάνω από τη μηλιά (2018, 3η έκδοση), Ο καφές, η γέφυρα και ο Μαντέλα (2020, 2η έκδοση).

Θέμα: Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά. Μύθος ή πραγματικότητα;

 

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στις 18.00

Ομιλητής: Κωνσταντίνος Σιώμος, Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Θέμα : Εθισμός παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια: O ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".