'Ο ΤΑΥΡΟΣ, ΤΟ ΦΙΔΙ, Ο ΚΙΣΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ"|| ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ|| ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

 

«Ο ΤΑΥΡΟΣ, ΤΟ ΦΙΔΙ, Ο ΚΙΣΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ»


 

Εργαστήριο αρχαίας τραγωδίας με αφορμή την πάροδο από τις «Βάκχες» του Ευριπίδη

 

 

Έναρξη εργαστηρίου: Κυριακή 3 Νοεμβρίου

 

 

Ο Τεχνοχώρος Pro the Tree σε συνεργασία με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Θάνο Χατζόπουλο, διοργανώνουν εργαστήριο αρχαίας τραγωδίας, με αφορμή την πάροδο από τις «Βάκχες» του Ευριπίδη.

Ο Τεχνοχώρος Pro the Tree αποτελεί ένα καλλιτεχνικό σταυροδρόμι, με αφετηρία το θέατρο. Ως στέγη της ομάδας θεάτρου Piedi Sporchi και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Δώρας Δόριζα, στο Pro The Tree φιλοξενούνται θεατρικά εργαστήρια τόσο για παιδιά και εφήβους, όσο και για ερασιτέχνες ενήλικες. Βασικός στόχος, η απελευθέρωση της -βαθιά κρυμμένης- δημιουργικότητας όλων εκείνων που δεν είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν, ή αναγκάστηκαν να κρύψουν, τα ιδιαίτερα ταλέντα και τα «θέλω» τους. Πέραν της θεατρικής εκπαίδευσης, ο χώρος φιλοξενεί σεμινάρια και δράσεις που έχουν ως πυρήνα τους τον ευρύτερο χώρο του Πολιτισμού, επαγγελματικές θεατρικές ομάδες που ασχολούνται κυρίως με το θέατρο για παιδιά, και

ταυτόχρονα συμμετέχει με τις ομάδες του σε Θεατρικά Φεστιβάλ της επικράτειας.

 

Περιεχόμενο εργαστηρίου:

Ο Ταύρος - Ασκήσεις αναπνοής

Το φίδι - Ασκήσεις ρυθμολογίας

Ο κισσός - Σύνθεση και δημιουργία

Το Κρασί - Πρακτική εφαρμογή

 

 

Θα μάθουμε το θεωρητικό πλαίσιο της αρχαίας τραγωδίας.

Θα εξερευνήσουμε τους τρόπους σύνθεσης του Χορού μέσα από ασκήσεις αναπνοής, ρυθμολογίας και μουσικής.

Θα ανακαλύψουμε το Σώμα ατομικά και ομαδικά στο πλαίσιο ενός συνόλου.

Θα δοθούν «εργαλεία» προσέγγισης για τα σπουδαία αυτά κείμενα.

Το πλαίσιο των ασκήσεων είναι μία σύνθεση επιρροών από σημαντικούς σκηνοθέτες όπως ο Eugenio Barba.

 

Ο Θάνος Χατζόπουλος είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Δήμου Αγίας Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης».

Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη επί σειρά ετών με την Άντζελα Μπρούσκου. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους: Ρούλα Πατεράκη, Νίκο Τουλιάτο,  Έφη Θεοδώρου και ως βoηθός σκηνοθετών των Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια.

Επίσης, έχει βραβευτεί για τη σκηνοθεσία των μονολόγων: «Ο ουρανός κατακόκκινος», της Λούλας Αναγνωστάκη και  «Ο μαύρος γλάρος καταμεσής στα πτώματα», μια διασκευή βασισμένη στο «Viva la vida!», του Pino Cacucci.

Ακόμη, έχει συμμετάσχει σε προγράμματα Erasmus+ (2ο & 4ο θεατρικό πρόγραμμα νέων)- Jerez de la Frontera - Ισπανία και με την Fabrica Athens και τον γερμανικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Mostar Friedensprojekt στο Βερολίνο.

 

 

Πληροφορίες/ δηλώσεις συμμετοχής

📩infoprothetree@gmail.com

📞6972726038

 

 

 

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".