Νέα παιδικά βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 Μόλις κυκλοφόρησαν

 
 
ΒΙΒΛΙΑ ΓΝΩΣΕΩΝ
Για παιδιά από 12 ετών


2194 ημέρες πολέμου: 1 Σεπτεμβρίου 1939-2 Σεπτεμβρίου 1945 της Μαρίζας Ντεκάστρο

Η ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου γράφτηκε σε πολλές γλώσσες! Διαβάστε πώς τον έζησαν μικροί και μεγάλοι μέσα από τις μαρτυρίες και τα λόγια τους.
 
Φαντάσου την Ευρώπη σαν θεατρική σκηνή. Πάνω σ’ αυτή την τεράστια σκηνή δόθηκε μια παράσταση τρόμου, πείνας, θανάτων, εκτοπίσεων, αγωνίας, απελπισίας. Φρίκης! Το έργο όμως δεν ήταν της φαντασίας. Το έγραψαν πολλοί συγγραφείς, γνωστοί και άγνωστοι, ενώ οι ηθοποιοί ήταν κι εκείνοι γνωστοί και άγνωστοι.
Χρόνο με τον χρόνο, ξεδιπλώνονται στις σελίδες του βιβλίου τα γεγονότα μέσα από τα τεκμήρια, τις μαρτυρίες και τα λόγια όσων υπέστησαν τα δεινά εκείνου του πολέμου. Είμαστε τυχεροί που δεν τον ζήσαμε! Τον έζησαν όμως εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίοι, απλοί πολίτες, στρατιώτες, αντιστασιακοί, διανοούμενοι, καταδιωγμένοι, πολιτικοί, παιδιά και μεγάλοι, οι δικοί μας. Η ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου γράφτηκε σε πολλές γλώσσες!

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της Μαρίζας Ντεκάστρο που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
 

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 10 ετών
 
Νέα σειρά: Οικογένεια φαντασμάΤωΝ
Ποτέ μην το βάζεις κάτω της Ρουτ Ραλφ
εικονογράφηση: Τίμο Γκρούμπινγκ
μετάφραση: Μαρία Μαντή

Αν σου αρέσουν οι ιστορίες τρόμου, η κατασκοπεία και η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Οικογένεια Φαντασμάτων σε καλωσορίζει στον κόσμο της.
 
Ο Ρόμπερτ είναι ένα συνηθισμένο αγόρι...
Θα ήταν δηλαδή, αν δεν τύχαινε να ζει με μια οικογένεια φαντασμάτων – πράγμα που, φυσικά, δεν πρέπει να μάθει κανείς! Ξαφνικά όμως παράξενα περιστατικά αρχίζουν να συμβαίνουν το ένα μετά το άλλο και ένα πράγμα γίνεται γρήγορα φανερό: κάποιος επιχειρεί να αντλήσει πληροφορίες για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ευτυχώς που ο Ρόμπερτ έχει στο πλευρό του καλούς συμμάχους: την καινούρια του συμμαθήτρια, την Ιζαμπέλα, άσο στην πληροφορική και στα κομπιούτερ, και βέβαια το εκνευριστικότερο φάντασμα του κόσμου, τον ξάδερφό του τον Λορέντζο. Όλοι μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να καταλάβουν ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά...

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
 
Σκοράροντας στον Σκορπιό της Ελένης Σβορώνου
εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας

Μια ιστορία με πολλή μπάλα, αλλά και με αρκετά πλονζόν στο γήπεδο των φόβων μας.
 
Ένα αγόρι που αγαπάει το ποδόσφαιρο τόσο, που μιλάει με την αγαπημένη του μπάλα, τον «Πελέ». Ένα πρωτάθλημα σχολικού ποδοσφαίρου για όλη τη γειτονιά με στόχο… τη «σφυρηλάτηση» καλών σχέσεων, μια ιδέα της θεολόγου του γυμνασίου! Άκου τώρα! Αφού για να παίξεις μπάλα θέλεις μια γερή δόση μίσους για την αντίπαλη ομάδα! Και πάνω στον πυρετό της δόξας, έρχεται μία μοιραία απώλεια! Χάνεται ο «Πελέ». Χωρίς αυτόν το αγόρι δεν μπορεί ούτε να τρέξει...
Μια ιστορία με πολλή μπάλα, αλλά και με αρκετά πλονζόν στο γήπεδο των φόβων μας, και ιδίως του φόβου της αποτυχίας.

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της Ελένης Σβορώνου που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
 


ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΗΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Για παιδιά από 7 ετών

Το εργαστήρι του εφευρέτη της Ρουθ Έιμος
εικονογράφηση: Στέισι Τόμας
μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση

Στο εργαστήρι του εφευρέτη θα ανακαλύψουμε πώς η μια δημιουργική σπίθα φέρνει την άλλη... ώσπου γεννιέται μια εφεύρεση!
 
Ας ακολουθήσουμε δυο γεμάτα περιέργεια παιδιά στην περιήγησή τους σε ΔΕΚΑ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ που άλλαξαν τον κόσμο. Πάμε να ανακαλύψουμε πώς, πότε και γιατί επινοήθηκαν και να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτές.
Ας μάθουμε πώς η μελέτη της ΕΪΝΤΑ ΛΑΒΛΕΪΣ πάνω στο έργο του ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΑΜΠΑΤΖ οδήγησε στον πρώτο κώδικα υπολογιστή· ας δούμε πώς η τεχνολογία του Αφροαμερικανού ΛΙΟΥΙΣ ΛΑΤΙΜΕΡ έκανε τον ΛΑΜΠΤΗΡΑ ΤΟΥ ΤΟΜΑΣ ΕΝΤΙΣΟΝ πραγματικότητα.
Ας ακολουθήσουμε υπέροχα ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΚΑ για να δούμε πώς οι δημιουργίες του σήμερα υπάρχουν χάρη σε μια ατέλειωτη σειρά από εφευρέσεις και εφευρέτες που προηγήθηκαν.

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για παιδιά από 4 ετών

Όταν η μαμά μου είπε ψέματα της Σοφίας Δάρτζαλη
εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Μια βόλτα με το λεωφορείο, ένα σωτήριο ψέμα και ένα βλέμμα είναι αρκετά για να αλλάξουν την πραγματικότητα;
 
Βραβείο IBBY 2017 Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα βιβλίου για παιδιά και νέους
 
Μια χρωματιστή βόλτα με το λεωφορείο και μια μικρή περιπέτεια γύρω από ένα ψέμα κι ένα βλέμμα γίνονται η ιστορία που μιλά, μέσα από την καρδιά ενός μικρού παιδιού, για την πραγματικότητα που μερικές φορές θα θέλαμε να αλλάξουμε.

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.


Για παιδιά από 4 ετών

Θα σε φροντίσω της Μαρίας Λορέτα Τζιράλντο
εικονογράφηση: Νικολέτα Μπερτέλε
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Από ένα σποράκι μέχρι το δέντρο και τα πουλιά, από μένα σε σένα, γνώρισε τον συναρπαστικό κύκλο της ζωής και την αξία της φροντίδας και της αλληλεγγύης.
 
Ήταν κάποτε ένας μικροσκοπικός σπόρος. Ήταν τόσο μικροσκοπικός, μέσα στον απέραντο κόσμο, που ένιωθε χαμένος. Ο Ουρανός, το Νερό και η Γη τον είδαν και τον βρήκαν αξιολάτρευτο. «Θα σε φροντίσουμε» είπαν…
Το βιβλίο Θα σε φροντίσω της Μαρία Λορέτα Τζιράλντο, με τις εκπληκτικές εικόνες της Νικολέτα Μπερτέλε, είναι μια ιστορία με όμορφη, ζωντανή εικονογράφηση, που εισάγει τα παιδιά στον κύκλο της ζωής και στην αξία της φροντίδας και της αλληλεγγύης.
Ένας μικροσκοπικός σπόρος βρίσκεται χαμένος στον απέραντο κόσμο, αλλά με την προσοχή και το ενδιαφέρον που του δείχνουν ο Ουρανός, η Γη και ο Ήλιος μεγαλώνει και γίνεται μια όμορφη μηλιά. Όταν κοντά στη μηλιά πετάει ένα πουλάκι που χρειάζεται βοήθεια, το δέντρο προσφέρει τα κλαδιά του για καταφύγιο δείχνοντας στους μικρούς αναγνώστες πόσο σπουδαίο είναι να φροντίζεις κάποιον, αλλά και να σε φροντίζουν.
Αυτή η ιστορία μιλάει για την αρμονική σχέση ανάμεσα στα πουλιά και τα δέντρα, αποκαλύπτει το θαύμα των οικοσυστημάτων μας και βοηθάει τους μικρούς βιβλιόφιλους να εκτιμήσουν τη φροντίδα που εισπράττουν καθημερινά από την οικογένεια και τους φίλους τους. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου τα παιδιά μαθαίνουν ότι μπορούν κι εκείνα με τη σειρά τους να νοιάζονται και για τους άλλους και καλλιεργούν με τον τρόπο αυτό την ενσυναίσθηση και την καλοσύνη τους.
Με τις ζεστές, ζωηρές εικόνες του και το ισχυρό του μήνυμα («Θα σε φροντίσω»), το βιβλίο αυτό είναι ιδανικό για την ώρα πριν από τον ύπνο αλλά και για κάθε ώρα.
 
«Μια τρυφερή, καθησυχαστική και επίκαιρη ιστορία που εμπνέει τη συμπόνια και την καλοσύνη».
Kirkus Reviews
 
Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 

ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΝΙ
Για παιδιά 1-3 ετών

Νέα σειρά: Ανακαλύπτω τις πρώτες μου 100 λέξεις
εικονογράφηση: Εβγκένια Γκολούμπεβα
μετάφραση: Μάρω Ταυρή
 
Τα άγρια ζώα

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
Το σώμα μου

Ξεφυλλίστε κάποιες σελίδες του βιβλίου ΕΔΩ.
 
Δύο βιβλία με παραθυράκια και διάφορες υφές, που θα βοηθήσουν τα παιδιά να πλουτίσουν το λεξιλόγιό τους με ευχάριστο τρόπο. Με περισσότερες από 100 λέξεις να μάθουν και να ανακαλύψουν!
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Ιωάννα Καράνταλη: "Ο τίτλος «Είμαι ό,τι θυμάμαι» υπογραμμίζει την κεντρική σημασία της μνήμης στην ανθρώπινη ταυτότητα, καθώς οι αναμνήσεις σχηματίζουν το πώς αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο".